Mennyi idő után lett szobatiszta a kisfiad? Hogy kezdted el a szobatisztaságra nevelést?
2 hét alatt és éjszakára is az lett.
1. nap- levettem a pelenkát róla egész nap és otthon maradtunk. 1X se pisilt bilibe.
2. nap- 1X sikerült csak bilibe, mindegyik alkalomnál bepisilt, nem is vette időben észre
3. nap- már csak bilibe pisilt, nem történt bepisilés
5. nap körül- éjszaka is száraz pelussal ébredt, és nappal már el tudtunk menni sétálni pelenka nélkül
1,5 hét- éjszakára is levettük a pelenkát, nem történt baleset.
Már 1 hónapja szobatiszta. 27 hónapos
Két és fél éves körül kezdtem a bincit mutogatni ráültetni miest felállt ment is elé. Egyszer egyszer véletlen sikerült, de nem érdekelte, hiába örültem én. Nem erőltettem, de azért mondogattam hogy mire való, én hogy csinálom a wc-ben miért járok oda. 3 évesen leszokott a bepipilésről végre, és másfél hónap múlva mindent a bilibe csinált, és éjjel is egyik napról a másikra leszokott.
Kislányom másképp volt. Nála az éjszakai elhúzódott összeviszásabb volt.
Szia!
1 éves korától fokozatosan ismerkedett vele,de már megbántam.
Szeptember óta bölcsis,ott megbarátkozott a kis wc-vel,látta,ahogy a nagyobbak szaladgálnak pisilni.
Pár hónapja itthon délután,ha hazaértünk a bölcsiből levettem a pelust,adtam rá gatyót,de mindig bepisilt,így amióta jobb idő lett,nem volt rajta alul semmi,a bili mindig a közelben volt,így nem volt baleset.
Novemberi,így nincs sok esélyünk idén oviba menni,így letettem arról,hogy hamarabb szobatiszta legyen.
Erre pénteken állva belepisilt a bilibe,és azóta nappal nem adok rá pelenkát,csak alváshoz,és ha autóval megyünk valahová,a pelusban csak éjjel pisil,a bölcsibe pedig a héten már nem is adtak rá alváshoz sem pelust.
Amikor lemondtam róla,akkor lett szobatiszta:)!
Egyedül a kakával van problémánk,azt takargatja,de mondták is,hogy az később alakul ki.
A kisfiam most 2,5 éves.
Azért bántam meg,mert én akartam,ő nem,persze örültem,ha véletlenül belepisilt,de az csak véletlen volt.
Most már ő is érzi,hogy kell,és szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!