A kérdés yorki megtanítható 100%-ban szobatisztaságra? Attól félek hogy ha nem lenne 100%-ban szobatiszta nehogy a goldi is visszafejlődjön ezen ügyben.
Másfél éves yorki kanom van. Tökéletesen szobatiszta kb 7-8 hónapja. Egyetlen balesete volt, amikor elutaztunk és egy nagy vadászházban szálltunk meg kb 20 másik emberrel egy csapatban. Ott lerakott egy aknát a szőnyegre, de valószínű, hogy a stressz miatt, illetve a sok idegen ember és idegen környezet zavarhatta meg.
Otthon nagyon szobatiszta, ha kényelmesen fekszik, akkor reggel hat lóval se hajlandó kimenni, inkább tartogatja - így kijött már 13-15 óra is balesetmentesen - mert nem volt hajlandó kimászni a kosarából, inkább halottnak tettette magát.
ha értesz a kutyákhoz és nem szaporítótól vásárolsz akkor természetesen igen, sőt mint minden kutya önmagától törekszik is a szobatisztaságra!
persze ha ezek stimmelnek akkor miért kérdez ilyet egy kutyatartó az már más tészta...nem biztos, hogy kell neked mégegy kutya...
Utolsó: nem értelek! Miért ne kérdezhetne ilyet? Anyáméknak ezidáig 5! kutyájuk volt, és mindegyik 10000000%-ban szobatiszta, a legújab, 2 éves kutya meg nem, a mai napig néha az asztal alá szarik... Nem lehet mindent feketén meg fehéren szemlélni!!! 4 kutyával nem volt gond, az 5. nehéz eset egyre ritkábbak a balesetek de vannak.
Kérdező: előre nem lehet megmondani, mert nem fajta hanem egyed függő a dolog. De szerintem nyugodtan.
A mi yorkink 6 eves es 98% ban szobatiszta... a maradek 2% meg hat nem tudom, elofordul, de erthetetlen miert...
De az biztos hogy ha veszel egy kolyok yorkit nem szobatisztan kapod es be fog pisilni, amire a kan goldi rajelolhet... Raadasul ket ivaros kan nem a legjobb otlet... Erdemes lenni ivartalanitani mindkettot.
Hallottam már ilyet, hogy próbálkoztak azzal, hogy az új kutyát nem nevelik szobatisztaságra, maj az idősebb megtanítja. Ezzel csak azt érték el, hogy nem csak a kicsi, de a nagy is a szőnyegre szart :D
Szerintem minden kutya megtanítható a szobatisztaságra, előbb vagy utóbb, de mindegyik meg fogja érteni. Egyáltalán nem fajtafüggő. Egy yorki ugyanúgy megtanulhatja, mint egy border collie, vagy egy labrador.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!