Megtehet ilyet az óvoda? Hol találok erről valami jogszabályt vagy valamit?
kerestem,de nem találok semmit.
1.bevittem a következő utcában lévő oviba a gyerekeket,hogy oda iratnám be,mert az lenne nekünk a legközelebb,fel is vették,a következő héten már kezdhették is volna az ovit.kb fél óra mulva ment a szomszéd nő,(aki sajna egyben a sogornöm is)beíratni a lányát,erre elküldtek minket egy másikba,minden magyarázat nélkül.
2.amikor beírattam a gyerekeimet az oviba az ovonő azt mondta a gyerekeimnek már nincs beszoktatási idő,mert,hogy az szeptember első hetében volt,ráadásnak megzavarnám vele a többi gyereket,ezért az egész annyiból állt,hogy bevittem őket,cipő csere stb,elköszönök otthagyom és kész!
3.az ovi nem engedi a gyerekeket egész napra ott hagyni azzal az indokkal,hogy úgyis itthon vagyok a 3-kal akkor haza is hozhatom ebéd után,nem maradhat a gyerek ott.
megtehet ilyeneket az ovoda?hol találhatnék erről valamit?mikor kérdezem őket,folyton elküldenek :S
Nem ez a kérdés!!!
Hanem hogy ha FELVETTE, akkor hazaküldheti-e 4 óra után. Tudjuk, hogy nem KÖTELES.
De ha felvette, szerintem nem küldheti haza, hanem ugyanolyan jogai vannak, mint bárki más gyereknek, tehát joga van egész nap ott lenni.
Az ovi visszautasíthat gyereket, ezt nagyon meg sem kell indokolnia, elég ha helyhiányra hivatkozik.
Viszont ha jól vettem ki a leírtakból, akkor 3 gyereketek van?
Ha igen, akkor nem utasíthatnak el, mert arra van törvény, hogy a nagycsaládosokat fel kell venni az oviba.
A beszoktatás ovifüggő. Van ahol van, és van ahol nincs.
Arra nem kötelezhetnek, hogy hazavidd a nagyot, mert a kicsivel otthon vagy...Az ovi nem iskola, hogy kérhetsz napközit ha akarsz, itt megjár a délutáni foglalkozás is a gyerekeknek, úgyhogy ha akarod, akkor nyugodtan ott hagyhatod akár zárásig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!