Ha 2,5 éves Kisfiam étel allergiás, közgyogy kártyát igényelhetek neki?
Az én fiam is tej- és tojásallergiás, allergiás asztmás, súlyos atópiás. Mi is emelt családit kapunk utána, és jár a KÖZGYÓGY kártya. Ez nem jövedelemfüggő, be kell menni a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályára, és ott megmondják, kinél igényelhetitek. kellenek hozzá a gyerek iratai, a gondviselő iratai, az orvosi igazolás. Ezek előtt a szakorvosi igazolással be kell menni a házi orvoshoz, vinni kell egy borítékot, ő abba a borítékba beleteszi, hogy milyen gyógyszerekre kéritek a közgyógyot.
Mi havonta 3900 Ft-ot kapunk és van egy egyszeri éves keret is, ez szerintem mindenkinek ugyanannyi, de ebben nem vagyok biztos, szerintem az a 6000 Ft. Bár én 12000-re emlékszem, valamiért.
Mi ezzel úgy jártunk, hogy van egy kenőcse, amiből havonta kettő kell, az többe kerül, mint a havi gyógyszerkeret, de azt nem ítélte meg az OEP, mondván, azt csak szakorvos írhatja fel. Ez volt a hivatalos indoklás.
Ezen kívül még van kb. 5 féle kenőcse, állandó gyógyszere 3, sok nem is írható fel közgyógyra, de mégis segítség egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!