Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha 2,5 éves Kisfiam étel...

Ha 2,5 éves Kisfiam étel allergiás, közgyogy kártyát igényelhetek neki?

Figyelt kérdés
Már emelt családut kapok rá és ahogy számolom az egy főre jutó k.b. 75 ezer. Igy igényelhetek Szerintetek?

2014. nov. 3. 16:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Megpróbálhatod. De túl sokra ne számíts, évi 6000 Ft jár. Keserűen mesélte a barátnőm, akiknél kiderült, hogy tojásfehérje allergiás a gyerek, hogy a gyógyszer, amiben nincs tojásfehérje, 12600 Ft volt. Nem túl sokáig tartott ki a közgyógy.
2014. nov. 3. 16:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Az én Kisfiam tej,tojás,banán allergiás.
2014. nov. 3. 16:31
 3/7 A kérdező kommentje:
Én is ezt hallotam,hogy 6 ezret adnak. Na az aztán nagyon sok. Semmire nem elég.
2014. nov. 3. 16:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Igaz az én fiam asztmás, de mi is emelt ,családit kapunk, jár mellé a köZgyógy. Nekünk a havi keret 6000 ft nem az évi. Így se elég a gyógyszerre, de nagy segítség. Nem jövedelem függő.
2014. nov. 4. 17:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Lányom tejfehérje allergiás. Biztos, hogy nem keresetfüggô a közgyógy. Kutya nem kérdezte tôlünk, mennyi a havi 1 fôre jutó keresetünk. Nem tudom a keretet, de tuti nem évente 6000. Lányom tápszere recept nélkül kb 10ezer lenne havonta, közgyógyra semmi.
2014. nov. 4. 21:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én fiam is tej- és tojásallergiás, allergiás asztmás, súlyos atópiás. Mi is emelt családit kapunk utána, és jár a KÖZGYÓGY kártya. Ez nem jövedelemfüggő, be kell menni a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályára, és ott megmondják, kinél igényelhetitek. kellenek hozzá a gyerek iratai, a gondviselő iratai, az orvosi igazolás. Ezek előtt a szakorvosi igazolással be kell menni a házi orvoshoz, vinni kell egy borítékot, ő abba a borítékba beleteszi, hogy milyen gyógyszerekre kéritek a közgyógyot.

Mi havonta 3900 Ft-ot kapunk és van egy egyszeri éves keret is, ez szerintem mindenkinek ugyanannyi, de ebben nem vagyok biztos, szerintem az a 6000 Ft. Bár én 12000-re emlékszem, valamiért.

Mi ezzel úgy jártunk, hogy van egy kenőcse, amiből havonta kettő kell, az többe kerül, mint a havi gyógyszerkeret, de azt nem ítélte meg az OEP, mondván, azt csak szakorvos írhatja fel. Ez volt a hivatalos indoklás.

Ezen kívül még van kb. 5 féle kenőcse, állandó gyógyszere 3, sok nem is írható fel közgyógyra, de mégis segítség egy kicsit.

2014. nov. 5. 07:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Már minden megvan. Holnap viszem be a papírokat. Lesz ami lesz. Pofon csak nem vágnak.
2014. nov. 6. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!