Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vinnétek, vagy nem iskolába...

Vinnétek, vagy nem iskolába jövőre a helyemben?

Figyelt kérdés
Fiam 6 éves lesz decemberben, tehát iskolaköteles lesz szeptembertől. Okos kisfiú, itthon a feladatokat, amiket ő kér hibátlanul teljesíti. Ezek ilyen DIFER-hez hasonló feladatlapok. Az oviban is ügyes-okos, aktívan részt vesz a foglalkozásokon és ott is hibátlanul teljesít. Ami miatt mégis gondolkodom, hogy menjen e suliba, az az önbizalomhiánya. Nem tudom ez mitől van nála, sokat dicsérem, biztatom, ha valami nem megy elsőre, ne keseredjen el, nincs azzal semmi gond, ki lehet javítani. Mégis elkeseredik, ha valami elsőre nem sikerül neki, elbizonytalanodik. A másik, hogy nem túl magas, 116 cm és ehhez csak 18 kg. Nehezen tűri a konfliktus helyzeteket, nem védi meg magát, ha bántják. Barátságos, vannak barátai, de az agresszív gyerekekkel nem tud mit kezdeni, még árulkodni sem hajlandó rájuk. Félősebb, irtózik a verbális és a fizikai erőszaktól is. Ezek alapján azt tanácsolta egy ismerős, hogy tartsam vissza egy évet. Ti mit tennétek?
2014. nov. 1. 09:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Annyit akartam még, hogy a mi családunkban unokatesómnak a kisfia volt hasonló. Soha nem védte meg magát és sokszor voltak kislányos megnyilvánulásai. Nem volt baj a természetével, de gyorsan be tudta hergelni magát, nemigazán tudta az indulatait kezelni. Volt, hogy a falba verte a fejét ha valami nem tetszett neki, vagy lefeküdt a földre és oda püfölte. Ha nekimentek az oviba hagyta magát. Az anyja teljesen ki volt akadva, hogy a vagány fia helyett egy nyavíkoló lányos fia van és semmit nem tud tenni, hogy változzon. Voltak érdekes dolgai, de nála ez azért volt, mert nagyon elkényeztették. Egyedüli fiúgyerek volt a családba a sok lány között és mindig tutujgatva volt, mindent megengedtek neki, mindig ki volt védve még akkor is ha nekünk volt igazunk stb. De kinőtte, mára egy helyes, nagyon normális srác lett:) Ja igen, annyi még hogy a sport, a rendszeres edzések nála is sokat segítettek mikor suliba került.
2014. nov. 1. 13:53
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Ő is hasonló, de ő nem lesz indulatos, ha bántják, inkább csak megretten, és nyeli vissza a könnyeit. Én már elfogadtam, hogy ő ilyen kis félénkebb természet, és igazatok van, nem nagyon fog az alaptermészete egy év alatt változni :) Talán nem is baj, csak az ismerősöm a megjegyzésével beleültette a bogarat a fülembe, előtte eszembe sem jutott, hogy visszatartsam. Meg ő mondta, hogy pici, főleg a lányához viszonyítva, aki két évvel idősebb nála. Az óvónője sem javasolja, hogy maradjon oviban. Megvárjuk még az iskolaérettségi vizsgálatot, de szerintem az alapján is mennie kell majd.

2014. nov. 2. 10:16
 13/14 anonim ***** válasza:

Fiam hasonló "kaliberű". Az eszével sosem volt gond, kimondottan jófejű a gyerek, de visszahúzódó, konfliktuskerülő volt világéletében.

Mi azzal kezdtük, hogy középsős korától focira vittük, a csapatsport gondoltuk jót tesz majd. Az első évben még csak elvétve láttuk a jó hatásait, de nagy csoportosan már érezhetően erősödött az önbizalma.

6 volt áprilisban és beírattuk az iskolába. Nem bántuk meg. :)

2014. nov. 2. 16:08
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mi idén kezdtük a focit, remélem nálunk is erősödik tőle az önbizalma :)
2014. nov. 2. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!