Vinnétek, vagy nem iskolába jövőre a helyemben?
Szeptemberig még sokat változhat. Azért majdnem 8 évesen iskolába küldeni, hááááát nem tudom... Óvónők mit mondanak?
A fiam most szeptemberben töltötte az 5öt, neki a védőnő mondta, hogy akár szeptemberben kezdhetné is az iskolát, ha gondolom (még 6 éves se lenne). Persze nem akarom még küldeni, hiszen neki még nem lesz kötelező. De az ovi is elküldte nevelésibe "iskolaérettségi" vizsgálatra magatartása miatt. Ő még kicsit szétszórt, nagyon hirtelen, attól függ, milyen kedve van, akkor a feladatokat szépen megcsinálja, 50ig számol, 10ig összead-kivon, betűket-pár szót ír, pár szót el is tud olvasni (könnyűekre gondolj: mama, baba, apa, gyere, papi, anya, Szabi, DVTK :D, Éva, hinta, ovi...), szépen felismerhetően rajzol, de ha nincs kedve, akkor senki nem tudja rávenni semmire, és mondja, hogy ő még kisbaba, nem tudja ezeket... :D
Hidd el, ha túl későn megy, az is ártalmas lehet. Minden bizonnyal iskolaérett lesz már jövő őszre a kisfiad, feladattudata már most kialakult, megfelelően képes figyelni, koncentrálni, legalább is a leírásod alapján, úgyhogy nyugodtan mehet iskolába.
Amik miatt aggódsz, azok meg simán lehetnek a gyerek természetéből fakadóak is. Ha még egy évet visszatartod, akkor is simán benne van a pakliban, hogy ilyen lesz, viszont már addigra halálra unja magát az óvodában is, és majd az első osztályban is.
Ami szerintem jót tenne, az mondjuk egy előkészítő foglalkozás lenne. Nem tudom, hogy nálatok van-e ilyen, de a helyi nevelési tanácsadóban tudnak róla felvilágosítást adni, nálunk is ennek a szervezésében működnek az ilyesmik.
én fel sem fogtam, hogy váltás lett, emlékszem anya meg a alvásidőt is kitolta,megengedte hogy játszak, azt hitte nehezen tudok elaludni, úgy izgulok, közben azt sem tudtam, mi lesz másnap..beállítottak a sorba néztem a gyerekeket, oda állt mellém egy másik, azóta is tartjuk a kapcsolatot és vitt a tömeg magával, most ide kell menni, most oda, most leülni, most hallgatni mert egy néni szövegel, engem nem hatot meg, valszeg iskolaéretlen voltam...mert olvastam, ha egy gyerek felfogja hogy valami változik, hogy majd "teljesíteni" , megfelelni kell, akkor igazán iskolaérett..
de semmi bajom nem lett
ez ugyanaz lenne, mintha mondjuk áttennéd másik óvodába
vagy másik csoportba
semmivel sem különb szocializálódás szempontjából.
habár én még bölcsi előtt, ovi előtt vinni akarom baba mama klubba, hogy szokja a gyerekeket, nyisson
szerintem butaság lenne azért 8 évesen iskolába engedni mert félénk. vannak ilyen gyerekek, el kell őket így fogadni. egyébként meg lehet az iskolában erőre kap és kinyílik.
nekem 5 éves, decemberi a fiam, biztos 2 év múlva megy suliba, nem szeretném, ha 8 évesen kezdene. szerintem eddig kitolni annak érdemes akinél tényleg olyan gond van, ami 1 év fejlesztéssel változtatható.
és nem is kicsi a gyereked.
egyém szintén 116cm és 19-20 kiló, oké, enyém se duci, tied meg főleg, de nem alacsony, az egész oviba ő az egyik legmagasabb, a nagycsoportosok felénél magasabb...
szóval teljesen átlagos a gyereked magasságra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!