Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kéz, láb szájbetegségen esett...

Kéz, láb szájbetegségen esett már át gyermeked?

Figyelt kérdés
Iker lányaim vannak.Az egyiküknek egy picit náthás volt,aztán belázasodott 38°.Elmentünk a háziorvosunkhoz,mondta,hogy piros a torka mindkettőnek,írt fel nekik antibiotikumot.Aztán a kislányomon,aki lázas volt kijöttek a szája körül kiütések.Elmentünk a bőrgyógyászatra,és mondta,hogy ez bakteriális ,írt fel neki antibiotikumos kenőcsöt.Mondta,hogy vigyázzak,mert tovább terjedhet.Mire haza értünk vele mondta,hogy nagyon viszket a talpa.Leveszem a zokniját,és látom,hogy ott még sokkal csúnyább,mint az arcán.Némelyik hólyagos:(.Bőrgyógyász majd csak hétfőn lesz.Tegnap estére már a másik kislányom is lázas lett neki is 38°,és reggelre már a kiütések is megjelentek. Most nézegettem itt a neten,és rátaláltam egy fényképe kéz, láb ,szájbetegség.Nekünk a bőrgyógyász nem ezt mondta,mert akkor még nem volt csak a száján a lányomnak meg 2 db a kezén.A kérdésem igazából az lenne,hogy akkor most ezt vírus okozza,vagy baktérium.
2014. okt. 23. 23:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

[link]

vírus

2014. okt. 23. 23:36
 2/13 anonim ***** válasza:
57%

fiamnak volt vírusos szájfertőzése, ez általában átterjed a talpra, tenyérre. ha nálatok is ez van, akkor vírus, ahogy a nevében is benne van

egyébként én teljesen ledöbbentem az orvosotoktól! már azon is, hogy az éppen lázas gyereknek kapásból antibiotikumot ír fel, teljesen indokolatlanul, de hogy a nem lázas testvérnek is?!?

helyedben orvost váltanék, mert ha neki az antibiotikum recept írása a gyógyítás.... :(

2014. okt. 24. 00:45
 3/13 anonim ***** válasza:
Szia mi is eppen ezt a virust talpaljuk :) igaz nekunk mondta a doktorno hogy ne aggodjak ha a holyagok jelentkeznek a talp tenyer arc. igaz nallunk a karja is es a combja is olyan lett. ezekkel sajna semmit nem tudsz csinalni kenni fenisztilel. antibiotikumot szedni es el fog mulni esetleg adhatsz nekik kalciumot pluszba:)
2014. okt. 24. 15:46
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia, lányomnak volt,méghozzá nem is akármilyen. :-(

Láz, és fájdalomcsillapítás, sajna ez rámehet a torokra is.

Nagyon fertőző.

A külső sebekre, kiütésekre 1:8 betadinos lemosás kell, semmi más.

Jobbulást

2014. okt. 24. 17:09
 5/13 anonim ***** válasza:

ha vírus okozza akkor arra az antibiotikum cart se ér....vagyis még jobban legyengíted vele az immunrendszerét,bélflóráját stb!

én is elgondolkodnék az orvosváltáson!

2014. okt. 25. 12:55
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat.Hát igen,sajnos a mi háziorvosunk ilyen...ha piros a torkuk,egyből antibiotikumot ír fel.Pedig szerintem a vírustól is lehet piros a torok.Eddig egyszer volt olyan,hogy nem írt antibiotikumot,mikor az egyiküknek olyan vírusos kiütése volt,hogy tele volt kiütéssel.Az a baj,hogy engem is elbizonytalanít,mert ha fel írja a gyógyszert,akkor nem tudom eldönteni,hogy adjam e nekik,mert már volt olyan,hogy felírta,de nem váltottam ki,és meggyógyultak.Az a baj,hogy már régóta ismerjük annak idején nekem is ő volt a háziorvosom,kis városba lakunk,és a többi orvos sem különb sajnos....meg nem is szivesen veszik át egymás betegét.Most nekünk pont nem jól jött ez a hosszú hétvége,már alig várom,hogy hétfő legyen,és visszamenjünk a bőrgyógyászatra is.Sajnos már a férjem is elkapta.Ő 3 napig volt szinte egyfolytába lázas,utána megjelentek a torkán a kiütések,nagyon fáj neki,ma mára már a szája körül meg a kezén is kijöttek,és a talpán is van már egy.De én attól tartok most,hogy mi van,ha erre mifelénk nem ismerik ezt a vírust,és esetleg nem fog tetszeni a bőrgyógyásznak,hogy én egy kész diagnózissal állítok be hozzá.
2014. okt. 25. 22:58
 7/13 anonim ***** válasza:
Nálunk is terjed ez a betegség,szólt is az óvónő és rögtön mondta,hogy a dokinak is említsük,hogy véletlenül se csak aftára gondoljon. Sajnos 8 napig tünetmentes és utána 8-10 napig fertőző is. NEm találkoztam még vele szerencsére
2014. okt. 27. 11:12
 8/13 anonim ***** válasza:
Nálunk a picinek idén augusztusban jött elő, a bölcsis beszoktatáson szedte össze. A doki fenistil cseppet írt rá, mást nem javasolt. Szerencsére nem hólyagok voltak, hanem csak pici piros pöttyök a tenyerén, talpán és a szája körül. Természetesen elkapta a nagylány is, de neki meg csak a torkán jött ki.
2014. okt. 27. 12:05
 9/13 anonim ***** válasza:

Nalunk a nagyobb kezdte 2,5 evesen, tole elkapta a kicsi is, aki fel eves. Csak a kicsinek volt tole laza (de az sem magas), a nagynak csak hoemelkedese az elejen. Fenistil csepp, ha lazas: lazcsillapitas, ennyi. Total felesleges virusra antibiotikum... Elmult kb 1 het alatt, ha jol emlekszem. Amikor nem jon ki uj kiutes, hanem mar kezdenek leszaradni a regiek, akkor mar nem fertoz (a fertozo tanszek volt vezetoje mondta nekunk), bar a virus maga tovabb is kimutathato sokszor. Szekkettel urul, entrovirus okozza.

A nagy, mely kiutest betadinnal kell kezelni. Amit nekem nem mondtak elore, hogy rettento rondan lehamlott utana a tnyeruk es a talpuk is (igaz ott voltak a nagy pattanasos kiutesek).

2014. okt. 27. 14:23
 10/13 anonim ***** válasza:
Ja, az orvosunk mondta, hogy ha felnott kapja el, o altalaban sokkal jobban megszenvedi, mint a gyerekek.
2014. okt. 27. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!