Meddig cumizott csak alvásnál a gyermeked?
Már lassan 2,5 éves lesz,de alváshoz még mindig kell neki a cumi,a legújabb,hogy mesenézéskor is kéri a cumit és a szundikendőjét. Hogy vegyem el tőle vagy várjak még?
Most beteg,sokat fekszik,emiatt sokat is van a cumi a szájában. :(
Próbáltam már,hogy elveszett,de nagyon sírt és nem alszik el a cumi-szundkikendő kombináció nélkül.
Soha. Alváshoz egyáltalán nem kellett neki ráadásul napközben is ha ledugóztam, kiköpte 4-5 hetes kora után.
Nem, nem jó, mert nekem az ujjáról kellett leszoktatnom úgy, hogy rágókát, csörgőt, bármi mást adtam a kezébe szájába.
Sokáig.
4 éves volt, kiscsoportos, amikor odaadta a cumit a Mikulásnak, távcsövet kért érte cserébe.
Előtte bő 1 évig már csak az éjszakai alváshoz használt cumit.
Én nem sürgettem, megvártam amíg magától elengedi.
3 éves koráig, a kicsi most múlt 2 de nem hiszem, hogy mostanában leszokik róla. Egyébként a lányom már úgy kezdte az ovit, hogy nem volt cumis, de soakn voltak illetve még vannak most is 5 évehez közel cumisok.
Én megvártam a lányomnál amíg ő maga adta oda. Szerencsére unokatesó született és neki odaadta, persze előtte sokat beszéltünk róla, és ajándékot is kapott:)
Nappal 1 éves koráig. Éjszaka pedig 3.
Betöltötte a 3. életévét és közöltem vele, hogy az ajándékmanó elviszi másnak a cumiját, mert szüksége van rá. Helyette pedig hozott neki ajándékokat a születésnapjára.
Azt hittem, hogy se éjjelünk, se nappalunk nem lesz jó pár napig, de meg se hatotta.
Pedig a húga nagyban mellette cumizik (7 hós).
A nyaron szoktattam le a kislanyomat a cumizasrol, meg nem volt 2 eves. Azt hozzatennem hogy csak alvaskor igenyelte a cumit,es azt is ameddig elaludt, utana kikopte.
Nalunk a leszoktatas ugy torten, hogy estenkent amikor mar almosodott el, kerte a cumijat, de meg nem akart aludni, igy ahogy jott ment a lakasban, gyakran kidobta vagy leejtette es akkor mindig kerestuk a cumit, (en utalok keresni, nalam mindennek megvan a helye)...igy ment egy hetet ...mar teljesen ideges lettem es egyszer tenyleg nem kaptuk meg a cumit, es akkor lefekveskor csak kerte...mondtam hogy elvitte a cica, erre O: jo, vagy 4 szer megint kerte mig vegul belealudt. Masnap este megint kellet, de a nap folyaman en megtalaltam a cumit, de este nem adtam oda, hiaba kert, inkabb meset mondtam neki es eltereltem a figyelmet, es leszokott rola:) manapsag ha lat valamelyek gyereknel cumit, csak emlite hogy az ovt elvitte a cica.
A legidősebb lányom majdnem napra pontosan 3 éves koráig használta elalváshoz, majd "elvitte a nyuszi". Nem hatotta meg.
A középső nagy cumista, nála már azt is sikernek könyveltem el, hogy két és fél éves kora óta csak elalváshoz használja. Két hét múlva lesz három. Esélye sincs, hogy addig leteszi.
Ha még ennyire kötődik, nem venném el tőle.
2,5 éves koráig míg ki nem jött az utolsó fogacska addig nappal is igényelte(azért nem lógott egész nap a szájába és utcára nem nagyon vittük)
2,5 éves korától 3,5 éves koráig meg csak és kizárólag alváshoz kellett neki!Ekkr önként magától tette le!
Én a helyedben nem erőltetném,majd ha megérik rá akkor leteszi!Addig meg hagy legyen valami "nyugtatója"
Pedig ha most odaadod, mert beteg vagy mesét néz, akkor készülj fel ra, hogy ezután is ugyanolyan sűrűn kell majd neki. Pont ez a 2 éves kor olyan, hogy megszokja a dolgokat es ragaszkodik hozzájuk hiszti árán. Még kicsi hogy megertse hogy csak azert kapja meg mert beteg, utána nem. Nálunk is 2 evesen lett a lanyom cumifüggő, előtte csak alváshoz kellett neki. Es hat 5 evesen hagyta abba nagy unszolások aran.
Légy erős most, mert ha idősebb, akkor még nehezebb. Nem gond ha ennyi idősen cumival alszik, de ha nem akarod hogy nappal is használja, akkor ne add oda mese nezeshez sem.
nagyjából 4,5 éves koráig. Kb. 2 éve csak alvásnál kellett neki, csak az estinél. Mielőtt elaludt, akkor is kiköpte, de szerette tudni, hogy ott van. Aztán egyik este nem találtuk meg (ennyire nagy becsben volt! :D), mondtuk neki, biztosan elvitte a cumimanó, majd hoz helyette valami nagyfiúsat.
Az alvósállatai megmaradtak, de most már azok se létszükségletek az esti alvásnál, inkább vigasztaló, ha fél vagy fáj valamije vagy morcos.
Mi nem erőltettük, nappalra egyszerűen eltettem, míg kisebb volt, de ha egyszer-egyszer szerette volna, akkor nappal is odaadtam neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!