Lehet hátránya a gyerekeimnek abból, hogy nincs sok Lego Duplójuk?
A nagyobbik 3 múlt a kicsi 2 lesz...Egyszerűen nem tudjuk megengedni magunknak,hogy több legó készletet vegyünk.Más gyerekeknél látom,hogy tömve van a gyerekszoba legókkal.Nekünk van egy kis építkezős lego duplonk
,és megablocks kockák.Ezekkel szoktak játszani,van pár matchbox autó, építünk a kockákból garázst,autópályát stb...De kicsit bánt,hogy nem tudunk megvenni méregdrágán legót,és kíváncsi vagyok a véleményetekre!
Szerintem kacsa a kérdés. A Kedves Kérdező is gondolhatja, hogy volt lego előtt is élet és ezután is lesz, ahogy társadalmi különbségek is voltak és ezután is lesznek. Nagyon sok kisgyereknek nincs lego-ja mégis felnő és akár felső vezető is lesz belőle felnőtt korára. A lego egy márka, ami valljuk be nagyon jó minőségű - hiába kaptak gyermekeim tesco-s építőkockákat (ugyanannyiért) ha utálják, mert sok kocka nem kompatibilis egymással és még egy tornyot sem lehet összerakni.
Elhiszem, hogy vannak nehéz helyzetben élő családok, ahol még internet sincs (a K.Kérdező is net-ről írja a kérdését). Valahogy csak össze tudja dobni a nagycsalád (nagyszülők, nagynénik) azt a 4e ft-ot egy doboz duplora, nem? Kb. egy évig mindkét gyerek tudna vele játszani.
most az a kérdés,hogy annyira nagyon szeretne e gyerek duplot-és nem tudod megvenni,vagy csak annyi,hogy az épp nincs neki..??
mint már elöttem is irták,a közös együtt töltött játékidőt semmi már nem tudja pótolni,helyettesiteni.
2.ti is tudtok jópofa játékokat késziteni(papir,fa,-és egy kis ügyesség segitségéve.
3.lehet kapni használtan,kilóra is épitőjátékot
4.vannak duplo utánzatok is nem horror áron-öszzefoghat a család,ha ez a vágy
Nálunk sincs tömve a szoba lego-val, de pár dobozzal azért vettünk.
Nagyon hasznos és kreatív játék, bárki bármit mond.
Havi 1000 Ft-ot félretéve karácsonyra simán lehet venni jó adaggal, akár újat is,egy év alatt ez 12.000 Ft.
Tudom,hogy sok helyen ez nem könnyű, mi sem keresünk sokat, 3 gyerekünk van. Mégis inkább lego, mint a sok értéktelen kacat. Ezzel évekig tudnak játszani.
Köszi a sok választ!
Nem arról van szó,hogy annyira nincs pénzünk hogy még netezni se tudjunk mint itt valaki írta és hogy kamu a kérdés.Nem szoktam kamu kérdést kiírni arra nincs időm.Úgy értem hogy nem engedhetjük meg magunknak hogy sok lego játék legyen,hogy én inkább abból a pénzből normális cipőt veszek,vagy játszóházba megyünk egy hétvégén,vagy más értelmesebb dologra költöm..Tehát sajnálom inkább rá,mert drágának tartom ahhoz képest hogy ha normálisan akar a gyerek játszani vele meg kellene venni belőle min 4 dobozt.
Játszóház helyett néha menjetek könyvtárba, ott is vannak ingyenes gyerekprogramok és 18 év alattiaknak ingyenes beiratkozni, tehát vehettek ki könyveket is, azokat se kell megvenni.
Egy játszóház legalább ezer Ft, tehát két gyerekre 2ezer/alkalom. 2szer könyvtárba mentek helyette és már meg is van a Duplo ára, ha annyira kell.
Nekem is erőltetett a kérdés, főleg,h nem csak drágán lehet venni, hanem pl. használtan fele annyiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!