2 éves múlt a kisfiam és még nem beszél. Fejlesztésre van szüksége?
Figyelt kérdés
Amit mond: nem, vau-vau , oda, baba, jaj-jaj, auh (autó). Mindent ért, de nem mond mást ezeken kívül. Meddig normális?2014. okt. 10. 14:01
1/8 anonim válasza:
nálunk a hugom kisebbik fia volt így. a nagyobbiknak már korán be nem állt a szája, meg egy másfél éves kiscsaj is kész duma gép de a kis fiú két éves múlt és csak hummögött...azt kérdeztem hogy jó ez így, nekem nem volt még gyerekem, most is még csak két hónapos, tehát nincs tapasztalatom és mondta a hugom hogy persze hogy jó kicsit későn fejlődik. azt még nincs 3éves de elvileg be nem áll a szája :)
2/8 anonim válasza:
Nekünk is most 2,5 évesen közösségben (elkezdtük a családi napközit) kezdett beszélni. Ott kénytelen volt megértetni magát ha akart valamit. Előtte ő is csak szavakat használt. Nekünk anno olyan 2 éves kora körül azt mondta a fejlesztő logopédus egy előadás után, hogy ha tud kb 30-50 szót és megért minket nincs gond. Nem kell még rövid mondatokat sem alkotnia, majd eljön az ideje. Ez meg is nyugtatott, mert sokan azt mondták, hogy ilyenkor már 2 szavas mondatokban kellene beszélnie, de ez nem igaz. Most meg már be nem áll a szája és egyre hosszabb mondatokat rak össze, sőt "elmesél" történeteket. Tehát szépen összefűzi a dolgokat. Ha neked is mond szavakat (azért többet mint a kérdésben leírtál, nincs gond, de ha csak tényleg ennyit, akkor érdemes megnézetni.
3/8 A kérdező kommentje:
A "nyam-nyam" és a "nnna" az lemaradt. De más tényleg nem jut eszembe... :(
2014. okt. 10. 14:40
4/8 anonim válasza:
2 évesen még nem beszélő kisgyereknél már fennáll a késői beszédfejlődés,mindenképpen beszélnék egy szakemberrel,mert később hátránya lehet belőle,tanulási nehézsége
5/8 anonim válasza:
Mivel fiú, így én várnék két és fél éves koráig. Ha addig lényeges javulás nincs, elvinném logopédushoz.
6/8 anonim válasza:
Fiam júniusban volt 2éves. Mostanában bővtette a szókincsét 20 főlé:)
Kérdeztem a védőnőnket, dokinkat mindketten azt mondták, hogy rendben van, mivel megért mindent.
2,5 éves koráig érdemes várni szerintem.
7/8 anonim válasza:
Az öcsém sem mondott ennél többet 2 évesen, sőt talán még ennyit sem. 3 éves korára már azért jóval több szót tudott, de akkor sem beszélt. 3-3,5 éves kora között kezdett tőmondatokat vagy inkább kifejezéseket használni pl. piros autó, nagy cica, anya gyere ide, xy hol van... Aztán 3 és fél éves kora után egyszer csak úgy elkezdett dumálni, hogy most lelőni sem lehet. Szépen, értelmesen, egész mondatokban beszél. A múlt héten volt 4 éves, hát be nem áll a szája, már fél éve csak beszél, beszél, beszél... :)
8/8 anonim válasza:
A saját Kisfiam 2,5éves a tesomé 6 éves. Mindkettő fiú. Iszonyat hamar beszéltek. Az enyém most mindent beszél. Van olyan szo amiben az r hangot is szépen ki tudja mondani. Nekem az a fura ha egy gyerek Ennyi idősen nem beszél. De néha idegesítő,higy folyamatosan beszél. Mindenki dicséri is ,hogy milyen ügyes. De van egy csomo olyan ismerős gyerek aki csak annyit mond mint a tiéd! Mire suliba mennek mind oda ér ahová kell! Majd beszél ha el jön az ideje!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!