Miért kell kislányomnak fejlesztésre járni?
Szerintem meg kifejezetten iskola-előkészítő foglalkozásokról van szó. Én örülnék neki, ne úgy fogd fel, hogy baj van vele, nem ezt jelenti. Mivel keveset járt, a feladattudatát, feladattartását biztos fejleszteni kell, jó lesz neki.
Amit korábban írt egy válaszoló, az teljesen más, ahhoz valóban szakvélemény kell, és más jellegű fejlesztésről szól.
Először is a fejlesztés okáról és mikéntjéről a fejjlesztő pedagógust vagy gyógypedagógust kell kérdezni. Másrészt még nem hallottam olyat, hogy értlmi fejlesztés. A gyerekeknél minden idegrendszeri (értsd: agyi) fejlődés alapja, stimulálója, támogatója a mozgás, ezért a finom- és nagymozgásokon keresztül szokták a fejlesztéseket megvalósítani. Ezen keresztül fejleszthetők a picik szociálisan vagy kognitív képességeikben is. Nem tudom, nálatok miről lehet szó (hisz te sem tudod), de nem a jó embertől kérdezted.
Az óvónő mondja meg a fejlesztést előíró gyógypedagógus nevét, vele fel tudod venni a kapcsolatot a nevelési tanácsadóban.
Különben meg, bár szerintem elég gázul kommunikálták a dolgot, végeredményben örülnöd kell (majd ha mr tudsz), hogy foglalkoznak vele és segítenek neki. Vigyázz majd, hogy hogyan kommunikálod ezt a gyerek felé, nehogy azt érezze, hogy ő buta. Hallgasd meg a valós okokat a gyógypedagógustól és azt mondd majd el érthetően, a gyerek nyelvén, optimistán, pozitívan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!