Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért kell kislányomnak...

Miért kell kislányomnak fejlesztésre járni?

Figyelt kérdés
Ma azzal fogadott engem az ovónéni,hogy fog kijárni a nevelésiből fejlesztő pedagógus,és ő beírta a lányomat.4,5 éves.most szeptemberbe kezdett el jobban járni oviba,mert tavasszal beteges volt,és keveset jártunk.Kérdeztem,hogy mozgásfejlesztés?Ő erre azt mondta,hogy nem,értelmi.Mondom én:Miért úgy tetszik látni,hogy baj van az értelmével?Erre ő:Nem,de ártani nem árt.De akkor miért kell járni neki?Amúgy szerintem nincs baj vele,sőt.Természetese holnap bővebben rákérdezek,most eléggé káosz volt...meg hirtelenül ért az egész.
2014. szept. 22. 13:19
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Nálunk tök nem ez a menete. Lehet, hogy nálatok igen. Nálunk szűrik az ötévesek közül azokat, akiket az óvónő javasol. El lehet olvasni az óvónő által kitöltött űrlapot, három oldal, zömmel igen/nem válaszokkal, kevés magyarázattal. Utána akiknek fejlesztést javasolt a nevtanos szakember, az bemehet, ha akar, a gyógypedagógushoz egy óvodai fogadóórára. Ennyi.
2014. szept. 22. 14:06
 12/29 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztam le senkit,és mindenkit megkérnék,hogy ne pontozzatok senkit le.Akkor már én sem értem ezt az egészet,de holnap utánajárok.
2014. szept. 22. 14:12
 13/29 anonim ***** válasza:
0%
Az iskolaerettsegi eloszures rendben van. Utana kaphat fejlesztést a nevelés tanacsadoban. De az utazó gyógypedagógus, aki az oviban fejleszt, csak papiros gyerekkel foglalkozik, hiszen erre is alig van kapacitása.
2014. szept. 22. 14:30
 14/29 anonim ***** válasza:
Mondom: nálatok. Nálunk a fent leírt módon zajlik. Nem iskolaelőkészítés, hanem fejlesztés. Az óvodában. Például a reflexek leépítése.
2014. szept. 22. 14:32
 15/29 anonim ***** válasza:
30%
Legalább id a hivatalos menete ez. Ha az ovi olyan jol áll szakemberekkel, hogy boven van szabad kapacitás, akkor nem hivatalosan adhat fejlesztést. Csak az a kérdés, hogy számolja el.
2014. szept. 22. 14:33
 16/29 anonim ***** válasza:
De nem gyógypedagógusról volt szó, hanem fejlesztő pedagógusról, nem? Szerintem az óvónő pontatlanul fogalmaz, az a biztos, ha a bizonyos "fejlesztőt" kérdezed.
2014. szept. 22. 14:33
 17/29 anonim ***** válasza:
A 12 órában számolják el, de nem az ovi adja, hanem a nevtan, legalábbis ezt mondták a kérdezőnek.
2014. szept. 22. 14:35
 18/29 anonim ***** válasza:
Igen, a nevtan szakembere végzi a fejlesztést, nem az óvoda. Az csak a termet adja.
2014. szept. 22. 14:36
 19/29 anonim ***** válasza:
64%

3-10 válaszoló. nyilván azért lettél lepontozva mert marhaságot írtál. és ha igaz, hogy nevtanban dolgozol akkor ijesztő, hogy ezzel a tudással rád vannak szorulva!

fejlesztést nem csak az sni-s gyerekek kaphatnak!!!

enyém nem sni-s, csak megkésett beszédfejlődésű, erről egy sima nevtanos papírunk van (logopédus és pszichológus mérte fel), ezzel a papírral kapjuk az óvodában az utazó logopédustól a fejlesztést.

sni-s nem is lesz soha, mivel utolérte a kortársait, kis nehézsége van. egyébként 4 éves, tehát nem is a kora miatt kapja ;)

de tudnék még az ovinkból példákat mondani ki miért kap fejlesztést, komolyan nem is értem hogy írhatsz ilyen blődséget

2014. szept. 22. 14:37
 20/29 anonim ***** válasza:
0%
Az lehet, hogy az oviban van erre kukon kapacitása, pénze, embere. Állami támogatás Elvileg csak papírra jar. Ekkor sem korrekt az óvoda azzal, hogy a szülőt megkerüli. Heti egy ora fejlesztés semmi, ha a szülő nem gyakorol vele.
2014. szept. 22. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!