Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megoldás a dackorszakra?

Megoldás a dackorszakra?

Figyelt kérdés

A kisfiam 20hónapos, és úgy érzem, lassan kezdődik. Mi a megoldás az "áruház közepén visítva hisztiző" - "mindenre NEM-et mondó" akaratos kis kirohanásokra?

Meg lehet előzni őket, vagy csak jól lehet kezelni? Ti mit csináltok ilyen helyzetben?

Pl. hiszti az áruházban egy játékért?

hiszti a játszótéren, mert nem akar haza menni?

stb?

2014. okt. 2. 13:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia! Megelőzni nagyon nem lehet csak kezelni amennyire tudod.Ami segít az a türelem a következetesség és a kitartás ( a türelemből néha én kifogyok :-( )Azért fontos tudni, hogy hiszti sem mindig egyforma. Ha distressz tipúsú hisztiről van szó akkor át szoktam ölelni és meg szoktam nyugtatni őt majd elterelem valamivel a figyelmét ( ez be szokott válni) . A problémát nálunk a kis-Néró típusú hisztik szokták okozni. Például ha akar valamit és nem kapja meg: először csak szólok neki, hogy ne hisztizzen mert úgysem ér el vele semmit, utána megfogom a kezét a szemébe nézek megmondom, hogy ha nem fejezi be akkor hazamegyünk. Ha ez sem használ akkor tényleg megfogom/felveszem és hazamegyünk. Amikor elkezdtük ezt akkor még többször előfordult, hogy ez volt a vége de mióta tudja, hogy tényleg megtartom amit mondtam azóta jobban kezelhető a dolog. Az nagyon fontos, hogy tényleg legyél következetes és ha valami büntetést ígérsz az legyen is úgy mindig mert megjegyzi magának ha csak a levegőbe beszélsz és akkor aztán mondhatsz amit akarsz. Kitartás, ezen is át kell evickélni mint a többi nehézségen. 21 hónapos kisfiú anyukája.
2014. okt. 2. 15:42
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ :) Remélem nekem is menni fog :)

És ilyen esetben ti mit szoktatok tenni?

Mondjuk nyavalyog egy játékért a boltba, ami tegyük fel, 2-3000ezer forint. Megvehetnéd neki, mert van rá pénz, de felesleges pénzkidobásnak tartod (bugyuta játék pl, ami semmire nem jó). Ő viszont nagyon akarja. Megveszed neki?

Ha nem, akkor hogy beszéled le róla?

2014. okt. 2. 17:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Én akkor csak mondom neki, hogy ezt most nem vesszük meg mert sok játéka van. Nem szokott nagyobb hiszti lenni ilyenek miatt. Ha egyszer-kétszer jobban makacskodik akkor alternatívának felkínálok egy otthoni túró rudizást ( imádja ) Amúgy sem tesz jót ha mindig meg is kapja amit akar. Ha nagyon ragaszkodik akkor hívd csúszdázni vagy hintázni vagy bármit amiről tudod, hogy szereti. Ha egyik sem megy akkor egyszerűen megfognám is kimennék vele. Első voltam :-)
2014. okt. 2. 19:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Csak nyugtatni szeretnélek,hogy a fiam 20 hónaposan ezt csinálta, de most 24 hónaposan kezdi "elnőni",gondolom jön majd helyette más. Kellemetlen hisztiknél és rohanásnál és megfogtam és ki-,elvittem, tettem vele amit kellett. Csupán élvezi az akaratát és próbálja érvényesíteni, csinálj neki ehhez sikerélményt. pl.nálunk nem akart feljönni a házba, de azon az úton jöhetett ahol ő szeretett -több bejárat van, így nem volt hiszti és végre bent voltunk. Játszóterezésnél pedig elmentünk gesztenyét vagy virágot szedni, fogócskázni, pocsolyába lépni - így lassan látótávolságon kívül került a játszótér és hazafelé igyekeztünk (ő két éves, a tesója egy éves-tehát elég nehéz volt...)
2014. okt. 3. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!