Ha nagyon eleven egy 3 éves kisgyerek, akkor megoldás az, hogyha a fenekére vagy a kis kezére csapkodnak, mert "hisztizik"?
Hiszti esetén a kezére csapni teljesen életszerűtlen, azt akkor szokták, ha veszélyes dolgot csinál, pl. nyúlkál a konnektorba vagy ilyesmi. Őrjöngős hiszti esetén meg lehet próbálni, hogy fenekére csapsz, néhány gyereket ez állítólag kizökkent a tombolásból, de az enyémnél nem vált be, csak még jobban behergelte magát.
Az eleven meg a hisztis meg nem egészen ugyanaz.
Az en gyerekem sem no a fejemre, pedig nem csapkodom. Soha nem hisztizik, erdekes modon bevalt nala a "szakirodalom" (pszichologus vagyok). Meg lehet veluk beszelni, van duzzogo sarok, stb. BEVALT.
Sni-n kivul NEM HISZEM EL, hogy van kezelhetetlen gyerek. Oket meg epp azert ertelmetlen bantani, mert kuzdenek valamivel.
Senki ne irja, hogy van gyerek, akivel nem lehet mit kezdeni, mert a legjobb baratnommel eltem at egy hiper kisgyermekkel valo vivodast- eszeben nem volt megutni.
Nem csapkodunk senkit, soha, semmilyen korulmenyek kozott. Van extremitas, amikor az ember agya elszall (gyerek az auto ele fut), de hogy ez modszer legyen - szamomra elfogadhatatlan.
A szulo eszkoztaranak szegenyessege, ha a gyereket csak ezzl tudja kondicionalni.
Nem értem a kérdést. Az eleven és a hisztis nekem messze nem ugyan az.
Egy 3 éves gyerek igenis legyen eleven, pörögjön, és néha rosszalkodjon, de ettől még nem hisztis.
Ezt mondják a szülők, mert eleven, minden érdekli, de nagyon okos,értelmes csak van, hogy nem akar valamit meghallani vagy úgy csinálni,ahogy kérik. Olyankor toporzékol,nem akar menni, vagy a játszóról nem akar eljönni, stb.
Ezt látom gyakran,mert családon belül van. Nekem is volt kicsi gyerekem, de ezt a módszert még álmomban sem alkalmaztam volna. Mindig megtudtam oldani szép szóval, vagy sarokban állással, de nem bántottam. Lehet most más a szokás a nevelésben, de én az ilyet nagyon enyhén szólva, helytelennek tartom!!!!!
Le is pontoztalak.
Nem fél tőlem a gyerekem, hiába szeretnéd belémbeszélni. Nagyon is szeret engem én is őt.
Mivel nem velünk élsz, így nem láthatod, csak anoním okoskodhatsz. Elég szomorú, ha állatként tekintesz a gyerekekre, mert idomításról beszélsz. Képzeld, nem ok nélkül ütöm meg, akkor sem agyonverem. Senki nem halt még bele 1-2 fenékre verésbe. Ahogy már valaki mondta, ennek hiányában viszont már igen. Neveld nyugodtan szájtépéssel a gyereked, de ne csodálkozz, ha egy nap nem lesz veled. Magam is kaptam apámtól, ha rosszfát tettem a tűzre, de eszembe sem jutna megkérdőjelezni a jogosságát. Főleg nem utálni vagy hagyni egyedül meghalni. Hová fejul a világ?! Jogosan kikap a gyerek és még ő van felháborodva.
"Nevelő célzatú verés, szíjjal? Megnevelhetlek? Lécci, hatásos lesz! Esküszöm!"
Nem nekem szólt, de erre én is válaszolhatok. Szerinted mégis milyen egy nevelő, atyai fenyítés? 2-3 nevetséges simogatás? Abból baromira nem fog tanulni. Ez viszont, mint olvashattuk hatásos volt. Különben meg inkább a gyerekedet neveld, ne itt perverzkedj.
Akkor nem lenne ennyi haszontalan kölyök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!