Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak? SOS! Már...

Mit csináljak? SOS! Már idegroncs vagyok

Figyelt kérdés
27 hónapos fiamat ma majdnem 3-szor elütötték az úton!biciklivel volt és olyan gyorsan ment hogy alig értem utol!hiába kiabálok neki hogy álljon meg nem hallgat rám és már csak azért is gyorsan megy!ez napi szinten előfordul!már egy idegroncs vagyok!most is ha egy idős bácsi nem fogja meg akkor elüti az autó,mert nem értem utol és hiába kiabáltam nem hallgatott rám!és ilyenkor visít űvölt és már csak azért is ki akar menni az autó elé!mit lehet ilyenkor tenni???valaki segítsen kérem mert idegileg kivagyok!tudom hogy nincs veszély érzetük de akkor is valami megoldás kell!
2014. szept. 30. 17:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
36%
Ha 27 hónaposan nem fogad szót, se neked, se az apjának, akkor nagyon elrontottátok a nevelését. Ha valamit nm szabad, akkor ahhoz ragaszkodjatok. Nem magyarázni kell neki, mert azzal nem sokat törődik, hanem megbüntetni.
2014. szept. 30. 17:37
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha vásárolni mész, ne vigyétek a biciklit. Inkább menjetek parkba és ott "gyakoroljatok". Ez nem nevelés vagy nem nevelés, inkább egy aktívabb gyerek feszegeti a határokat. Nálunk is ez volt, bár szerencsére én nem forgalmas helyen lakom, így könnyen megtanulta, hogy ezt nem szabad.
2014. szept. 30. 18:23
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Menjetek boltba babakocsival. Ha nem tetszik neki,hogy bele van kotve,akkor annyi...sorry...ha szot fogad,akkor majd ulhet biciklire,addig meg jol elzarnam elole,sot lehet otthon vagy a parkban sem engednem,ez a buntetes. Ez nem jatek, hogy o igy szorakozik veled! Ha ezert hisztizik,csak tessek. Sajnos tudom milyen,egy atlagos gyerek utan kaptam egy ideggyilkost :/
2014. szept. 30. 18:33
 14/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget.eltettük a bicikliket kismotorokat.egy ideig nem kapja meg őket!!
2014. szept. 30. 18:40
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
A bünti utáni időszakra a biztonság kedvéért vegyetek egy ilyet a bringára. [link]
2014. szept. 30. 19:08
 16/23 anonim ***** válasza:
54%
Én azért nem vagyok híve, hogy büntiből rakd el, azért írtam a parkot, hogy tanítsd meg normálisan közlekedni. Ha mondjuk előreszalad ezután elteszed a lábát?
2014. szept. 30. 19:11
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ezt is meg kell tanítani. 2 évesen enyém is viccesnek tartotta, hogy jól megelőzött és semerre se nézett.

így nem mentünk olyan helyre ami veszélyes lehet míg meg nem tanulta, hogyan lehet menni.

kimentünk rétre és ott gyakoroltuk a szabályok betartását.

konkrétan kijelöltünk helyeket, pl. a piros bogyós bokorig elmehetsz. aztán a fáig, stb. amikor sikerült akkor mentünk az utcára. ott úgy csináltuk és a mai napig is úgy van, pedig már 5 éves, hogy ha van járda akkor a következő kereszteződésig mehet. ha nincs akkor parkoló autókat, fákat, színes kerítéseket határozunk meg, persze mindig rövid távok, jól belátható helyek.

2 éves korában pont ezért szerettem a rolit mert azzal lassú, tudtam mellette futni :)

amúgy ezt az elalszik, akkor elteszünk mindent dolgot nem értem. ezt hogy érted?

2014. szept. 30. 19:33
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugyanez volt a helyzet. Én levettem a bicikliről és gyalog mentünk haza. Otthon a polc tetejére tettem fel a tárolóba úgy, hogy lássa és 3 napig nem kapta meg. Minden nap kérte, mivel látta, de büntiből nem kapta meg. A negyedik nap mielőtt megkapta volna megbeszéltük, hogy miért is nem bringázhatott és ha megint megismétlődik akkor 5 napig nem kapja meg. 4. nap természetesem megismétlődött és nem kapta meg 5 napig. Azóta megértette és nagyon ügyesen közlekedik, ha szólok is neki rögtön félreáll és szétnéz. Szerintem minden gyereknél előfordul, mivel veszély és sebesség érzetük nincs.
2014. szept. 30. 19:53
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyik gyerekem detto ilyen. Egyenlőre emiatt most egy darabig nincs bicikli. Egyebekben szófogadó, de az utcai közlekedés még nem megy. , nem ért be a dolog, addig pedig nincs motor bicikli.
2014. szept. 30. 20:02
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
nekem szerencsere a közlekedesben minidg szofogadoak voltak, jo jatek is nekik h mindig meg kell allni a keresztezödesnel stb. Egyszer aztan kb ennyi idösen kisfiam 25-26 honap, ugy döntött h egy heten at midnenert lazad es jol kiröhög. Nagyon ritkan alkalmaztam testi fenyitest, de eletet veszeleyeztetö dolgokert igen, lehet kiborulni. 2x szoltam neki 3x ment az anyai pofon es bicikli elvetel. 1 het mulva visszakapta ismet ugy ment mint a kisangyal. Azota se volt gond.
2014. szept. 30. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!