Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy idegroncs vagyok már...

Egy idegroncs vagyok már apósom miatt, annyira ránk telepedik, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Velünk él apósom, és nemrég született kisbabánk. Most, hogy én is többet vagyok itthon, többet "szembesülök vele", hogy ő is itthon van. És bár sokszor segíteni akar, egyfolytában láb alatt van, a nyomunkban van, követ szobáról szobára, hogy mit csinál épp a kisunokája. Egyedül van, már nem dolgozik, nagyon ráér, és mi vagyunk neki "a program". Az a típus, aki nem veszi észre magát... Már beszéltünk vele, kértük, hogy hagyjon nekünk több levegőt, de teljesen láthatatlan úgysem lesz, és már eljutottam arra a szintre, hogy ha meglátom, vagy meghallom, görcsbe rándul a gyomrom, olyan ideges leszek. Ne értsétek félre, nem akarom elvenni tőle az unokáját, és nem arról van szó, hogy ne segítsen... de olyan önző gondolat ez fiatal kisgyerekes párként, hogy hadd éljünk önállóan, anélkül, hogy valaki folyamatosan zavarna minket? Minden egyes nap délután-este "velünk van", mert ugye más nincs neki, hétvégén közös reggeli, ebéd, vacsora, el akar jönni velünk mindenhova...

Költözni egyelőre nem tudom, hogy lehetne, mert a páromé a lakás, és apósom egyedül nem tudná fenntartani magát. Ennél többet már nem tudok elmenni itthonról, hogy ne legyünk összezárva, így is alig vagyok itthon. Próbálom levezetni a feszültséget is máshogy, de nem javul a helyzet.

Volt valaki ilyen helyzetben? Nem akarom, hogy rámenjen a kapcsolatunk. A párom tud a problémáról, de őt is felemészti, hogy látja, milyen rossz nekem, és nem tud mit tenni...

2013. jan. 17. 21:55
 1/8 anonim ***** válasza:
50%

Őszintén szólva sajnálom az apósodat.

Szerencsétlen bizonyára érzi, hogy milyen baromi ellenséges vagy vele, és igyekszik segíteni, vagy hasznodra lenni, és pont az ellenkezőjét éri el. Nemhogy örülnél, még el is menekülsz otthonról..

NYilván kell nektek is az önálló élet, de ha apósod nem tudja magát eltartani, akkor hogy gondolod? Ti eltartjátok, ha külön mentek? VAgy kihajítod azt az embert, aki felnevelte a gyereked apját? Csak mert neked kényelmetlen?

Megértelek valahol téged is, de nagyon remélem, hogy veled nem fog így bánni majd a gyereked párja.

"Már beszéltünk vele, kértük, hogy hagyjon nekünk több levegőt, de teljesen láthatatlan úgysem lesz"

szörnyű vagy. Menjetek akkor külön szegény apósod ennél sokkal jobbat érdemel, mint hogy egy ilyen hisztérikát kelljen elviseljen. Nem veszed el tőle az unokáját? Hiszen alig vagy vele otthon! Még jó, hogy ha nagy ritkáén hazaesel a gyerekkel, akkor szeretne unokázni.

Érthető, hogy szeretnél egy kis levegőt, de az amit csinálsz az borzasztó. Minden pillanatban azt érezteted vele, hogy már a létezése is teher. Te tudnál így élni? És ezt csinálod a gyereked nagyapjával.

Bocs, hogy ezt írtam, de ez a véleményem. Visszavehetnél szerintem, egyből jobb lenne az életed.

2013. jan. 17. 22:14
 2/8 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló, részben igazat is adok neked, mert így kívülről én is így látnám a helyzetet, és pofon vágnám magam, hogy ne viselkedjek így. De amikor hónapokon át este 9kor is bejön a szobánkba (amikor már hálóingben vagyok meg bugyiban), vagy vasárnap korán reggel is, és befekszik az ágyba mellénk, akkor azt hiszem joggal kiakadhatok. És minden nap legalább egy órát játszik az unokájával, aminek mindenki örül, és ezzel a részével semmi baj nincs. De olyan szinten nem tartja tiszteletben az ember magánéletét (még a kérések ellenére is), hogy emiatt jutottam el erre a szintre, ezért borultam ki. Én sem akarok így érezni, de a feszültséget nem tudom elnyelni.
2013. jan. 17. 22:21
 3/8 anonim ***** válasza:
19%

Majd akkor tudod meg milyen nèlküle, ha nem lesz, és akkor fogod sajnàlni hogy ilyen voltál, nem értékelte az öreget!

Tudod hányan mit nem adnának ha lenne segítségük!

Csak nézd meg itt a kérdéseket, hányan szeretnék ha napi 1 órát valaki átvenné a gyereket, vagy hogy legyen kihez szólni!

Mi is laktunk a Papival, aki a fürdőbe is bejött, mikor tusoltam, mert onnét kellett neki valami kenőcs, őnis simán befeküdt mellénk az ágyba, minden nap velünk reggelizett, ebédelt vacsorázott...

Főzni mosni takarítani kellett rá! Hányszor hallgattam végig neki hol fáj, mi baja, a régi sztorijait...

Igazából örültünk hogy ott láthatunk, segített minket anyagilag.

Abba gondolj bele, neked hogy esne majd ez, ha meghal a férjed, és a gyereked majd így viselkedne veled , mint te most az apósoddal!?

El kell viselni az öregeket, ez van, ez az élet rendje, felnevelnék minket, majd mi gondoskodunk róluk!

Te is biztos mentél anyád idegeire gyermek ként, mint most neked az öreg ez olyan!

Neked kell példát mutatnod az gyermekednek, hogy bántok az idősekkel!

A férjedtől ne várd, hogy kirakja az apját, mert igazából ezért menne tönkre a kapcsolat!

Bár gondolom a baba előtt is ott volt az öreg, akkor kellett volna meggondolni, kell-e neked ez!?

De 3-5 év múlva meg hálás leszel az öregnek, aki elviszi, elhozza a gyereket Oviból míg te dolgozol, el tudsz menni a férjeddel szórakozni, mert van kire hagyni a gyereket...

Más nem tud vissza me mi dolgozni, vagy kemény pénzeket fizet a segítségért!

Foglald le az öreget!

Kérd meg lapátolja el a havat, pucoljon ezt azt az ebédhez, küldd el a boltba...

2013. jan. 18. 07:18
 4/8 anonim ***** válasza:
88%

Befekszik az ágyba mellétek????

És ti olyankor mit csináltok?

Ha ilyeneket csinál, akkor nem idegeskedni kellene rajta, hanem orvoshoz vinni, mert ilyet egy mentálisan egészséges ember nem csinál.

És a párod ilyenkor mit tesz? Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem tudja helyretenni a saját apját. Akkor fenyegessétek meg, hogy ha nem vesz vissza, elköltöztök. Gondolom a párod sem híve az édes hármasnak...

2013. jan. 18. 09:38
 5/8 anonim ***** válasza:

mi is hasonló körülmények között laktunk, csak nálunk apámmal.

úgy gondolom, az egyetlen megoldás ebben a helyzetben ha 2 generációssá teszitek a házat.

tehát legyen 2 fürdőszoba, 2-2 hálószoba vagy amennyire igényetek van és tessék ajtót tenni a 2 házrész közé :)

így megvan a lehetőség, hogy magatokra zárjátok az ajtót, de mégis együtt fizetitek a rezsit, egy konyhából esztek, de nagyobb a magánszféra :)

nem akkor kiadás egyébként, nálunk fél millió volt, még talán a szocpolt is megkérdezhetitek, nem tudom mik most a feltételek, de valami olyasmi volt, hogy ha külön lakást alakítotok ki akkor felvehető

2013. jan. 18. 09:46
 6/8 anonim ***** válasza:
66%

Azért szerintem nem kéne így leoltani valakit akinek nem is ismered az életét! Én is így élek, bár nálunk még nem született meg a baba, és nálunk sógor van...

Ne haragudjatok, de nem kötelessége eltűrni, hogy a nyakában lóg valaki! Én se tűröm, és ez nem azt jelenti, hogy nem tisztelek valakit, mivel mint írta, gondolom azért laknak együtt, hogy az após is kijöjjön anyagilag! Ez szerintem tisztelet!

Abban egyetértek, hogy foglald le valamivel! Vagy szerintem még az is jó, ha megbeszéltek egy időszakot amikor békét hagy nektek, és utána meg mehet unokázni... Pl.: amíg modnjuk csinálod a házimunkát, vagy főzöl délelőtt, addig menjen át hozzátok, utána viszont ebéd után lépjen le és hagyjon neked is pihenést! Majd mondjuk még 5-6 óra fele menjen át újra ha akar..

2013. jan. 18. 12:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Hú,én teljesen megértelek,szörnyű lehet.Én tuti,nem viselném el,hogy folyamatosan ott van körülöttünk!Engem már az is idegesít,ha átjön anyós(pár utcányira lakik csak)és ott lebzsel körülöttünk pár órát.Pedig én ikrekkel vagyok itthon,néha nehéz,de akkor sem tűröm,hogy itt bármibe beleszóljon.Persze,jöhet,ha akar,sosem tiltottam,csak azért mértékkel.kedves első válaszoló,nem értem miért hordod le ennyire a kérdezőt.Néha jól jön persze a segítség,ha szükség van rá.De tudod milyen idegesítő,amikor nincs rá szükséged és valaki folyton rádakaszkodik?
2013. jan. 18. 13:38
 8/8 anonim válasza:
0%
úristen milyen hosszú szövegek 1et sem olvastam el na jó ha a többi is ilyen hosszú akkor én is írok ilyen hosszút: :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :):) :) :):) :) :):) :) :):) :) :):) :) :):) :) :)
2013. jan. 21. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!