Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Te tudatosan fejleszted a...

Te tudatosan fejleszted a gyerekedet, hogy jól teljesítsen (majd) az iskolában?

Figyelt kérdés
Ezt elsősorban a most nagycsoportos és jövőre iskolába készülő gyerekek szüleitől kérdezem. Sajnos én most ébredtem rá, hogy mivel eddig hagytam, hogy a gyerekem "csak" gyerek legyen, nem felel meg egy csomó mindenben az elvártaknak, így lehet nem is engedik iskolába... egyszerűen úgy érzem, hogy innentől beindul a fogaskerék és elvárásoknak kell megfelelni, hogy átmenjen a Difer teszten, hogy a tanítók szeressék majd, mert képes odafigyelni 45 percen át és hogy hozza az elvárt kötelezőt. kiütést kapok ettől... ezzel csak én vagyok így? Minket sem difer teszteltek anno, mégis diplomás, a társadalmi normáknak megfelelően élő felnőttek lettünk... minket nem fejlesztettek, nem volt nyomás sem rajtunk, sem a szüleinken, hogy jól teljesítsünk...
2014. szept. 28. 17:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én meg nem. :)

7-es

Annyit várok a sulitól, hogy tanuljon meg írni és olvasni. na már most az nehezen megy, mert nincs rá idő. Minden sz.t csinálnak, csak ezt nem. Így lehet, hogy sokáig tart. kivárom. Aztán az olvasni tudást arra lehet használni, hogy felsorolásokat magoljanak. Ááá, hagyjuk. Bár a középső gyerekemnek nagyon korrekt tanítói vannak és valami zseniálisan ellavíroznak a tanmenet és a realitás között. Meg van emelve a kalapom.

2014. szept. 28. 19:03
 12/15 anonim ***** válasza:

Ha nyári hónapokban született volna a gyerekem, akkor vártunk volna vele egy évet.

Nem feltétlen a tudás/képességei miatt, hanem azért, mert aránytalanul sok időt vesz el a tanulás a gyerek életéből.

Kisfiam (ápr. végi) most kezdte az iskolát. 3x van 5 órájuk, egyszer 4 egyszer pedig 6. A mindennapos testnevelés, a hittan és az angol miatt a mai gyerekeknek nincs mindig 4 órájuk, mint nekünk. Nekünk semmi ilyen nem volt.

A fiam nagycsoportban már sosem aludt, csak csendben feküdt, sosem volt nagy alvó, de most bizony úgy dől be minden nap 19:50-kor az ágyba, mint egy zsák, már alszik is.

Szuper tanítói vannak, nem sietnek, mégis.

2014. szept. 29. 06:19
 13/15 anonim ***** válasza:
Én azért akartam,hogy maradjon az oviba,mert semmi előnyt nem láttam abban,hogy úgy menjen iskolába,hogy kétségeim vannak. Nem azért,hogy többet tudjon másoknál, hanem hogy ő maga szeresse élvezze az iskolát (legalább az elején:-) ). Nem is fejlesztettem, bár nálunk az érzelmi érettség hiányzott (tesztek,képességek rendben voltak), önbizalom és iskola utáni lelkesedés volt alacsony. Na meg picike is, nem lóg ki a sorból most sem.
2014. szept. 29. 08:18
 14/15 anonim ***** válasza:

szerintem is jobb ha marad még egy évet.Sokkal könnyebben veszi majd az akadályokat.

Amúgy ha kiütést kapsz a hülye követelményektől,miért nem íratod alter iskolába?

2014. szept. 29. 08:35
 15/15 anonim ***** válasza:

Én gyerekem is nyári és igen, rengeteg számít, hogy melyik hónapban született, a csoporttársai többsége 6-10 hónappal idősebbek, ami ebben a korban még nagyon sokat számít. Éppen ezért nem ment iskolába idén. Nem akarom agyonfejlesztéssel felzárkóztatni a nála majd egy évvel idősebb gyerekekhez, inkább adok még egy évet, hogy beérjenek a dolgok.

A mozgásfejlődése viszont ténylegesen rosszabb, mint a korosztályában másoknak, azt el is kezdtük fejleszteni, szenzomotoros tornára jár.

2014. szept. 29. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!