Te tudatosan fejleszted a gyerekedet, hogy jól teljesítsen (majd) az iskolában?
"mivel augusztusi gyerek 8-11 hónappal van hátrébb a többieknél" ??????
Tehát csak le van maradva, hiszen felsorolod a fejlesztendő területeket. Nincs ezzel gond, majd fejlesztik az óvoda utolsó évében.
Az meg, hogy a mi időnkben mi volt teljesen lényegtelen, mert neki most kell megfelelni a követelményeknek.
Általánosságban fejleszteni akkor kell, ha le van maradva valamiben. Ilyen esetben pedig az óvoda szól és elirányítanak megfelelő helyre.
Ha pedig egy évvel később megy, még a javára is válhat.
Értem, mire gondolsz. Megváltoztak az elvárások. Sokat kell tudnia egy iskolába kerülő gyereknek, most abba ne menjünk bele, hogy miért. Másrészt viszont több a figyelemzavaros, részképességzavaros, koordinálatlanul mozgó gyerek is, mint anno. Máshogy élnek, máshogy nevelkednek.
Én is azt szeretném, ha a gyerekeim gyerekek maradnának. Mégis, én fejlesztem őket, igaz játékosan, de tudatosan. A szakmám is ehhez kapcsolódik, így jönnek az ötletek maguktól egy játékos szituban, hanghallás, memória, figyelem, stb. Igyekszem úgy csinálni, hogy ne lógjon ki a lóláb, de személy szerint úgy érzem, hogy nem bízhatom a véletlenre. A lányom is nyári gyerek, júniusi, és én nem lennék ellene, ha rögtön akkor kezdené az iskolát, ahogy a hat évet betöltötte. Most még középsős, nem lehet megjósolni. De fejlesztem, bár hozzá kell tennem, hogy a kislányok nyitottabbak az ilyen "tréningre" ebben a korban, és sajnálom is a kisfiúkat, akiknek az érdeklődése ilyenkor még annyira más lehet. Sokat lehetne értekezni erről, miért alakult így, de amíg a gyereknek (és nekem) nem fáj, megteszem, ami tőlem telik. Nem járatom fejlesztésre, hanem én foglalkozom vele otthon.
köszi 6os és 7es. Szerintem régen sem volt kevesebb a problémás gyerek, csak élesebb volt a szegregáció, mivel aki nem ütötte meg a szintet, az ment a kisegítőbe...
engem akkor is elszomorít, hogy nem hagyjuk gyereknek lenni, ezeket a gyerekeket. Természetesen szülőként mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, ezért beáll a sorba és fejleszti/fejleszteti a gyerekét :S
és én is be fogok állni a sorba. :S:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!