Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Adnátok tanácsot? Szobatisztaság.

Adnátok tanácsot? Szobatisztaság.

Figyelt kérdés
Egész pontosan 2 év 5 hónapos a lányom. Folyékonyan beszél,mindent megért,nagyon jól tudja,hogy pisi-kaki bilibe megy/menne. Ha leveszem a pelenkát róla,igaz szól,hogy pisi,de már későn.talán 4-5 alkalommal szólt időben. Valami tanácsot szeretnék kérni,hogy mit csináljak. Tudom,hogy nem szabad erőltetni,de olyan jó lenne,ha már nem lenne pelusos,olyan "nagy"lány már.
2014. szept. 25. 13:02
 1/6 H.Orsolya ***** válasza:
Szerintem otthonra ne adj már rá pelust, Beszélj vele hogy a bilibe kell pisilni. Ha sikerül dicsérd meg. Eleinte sok baleset lesz, de majd ő is érezni fogja, hogy kényelmesebb pelus nélkül. Ha mentek valahova és éjszakára adj még neki pelust. Én így csináltam, egyszer már csak nagy hiszti árán tudtam ráadni éjszakára a pelust, utána kipróbáltuk hogy nem adtunk éjszakára se. Aztán már ha megyünk valahova akkor se. Nekünk ez elég gyorsan ment, de az én 2és fél éves kisfiam még nem sok mindent mond, így sokáig nem tudott szólni. Most már mondja, hogy kaka :)
2014. szept. 25. 13:19
 2/6 aronog ***** válasza:
Az én lányom is ekkora volt, amikor egyszer csak úgy döntöttem, leveszem a pelust. Az első napon kb hat-nyolc kis nadrágot, harisnyát mostam, a másodikon már csak fele annyit, mert természetesen nem mindig ért időben a toalettre. A harmadik naptól már csak elvétve volt baleset, de soha nem szidtam meg érte, inkább dicsértem, ha a wc-be ment a dolog. Kb 1-1,5 hét alatt lett szobatiszta, éjszakára is. A bilit nem szerette, úgyhogy együtt mentünk el szűkítőt venni, ő választotta ki és nagyon büszkén cipelte haza :) Tél volt, de ha hosszabb időre, overálban akartam kivinni, akkor sem engedte már a pelust. Visszatartotta vagy szólt és gyorsan elintéztük egy bokor mellett, szerencsére nem fázott fel. És persze agyondicsértem, hogy milyen ügyes.
2014. szept. 25. 14:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Nálunk volt jutalom ha sikerült a bilibe pisilni. Vagy 1 matrica vagy egy pici csoki, valami aminek örült.
2014. szept. 25. 15:49
 4/6 anonim ***** válasza:

A fiam 22 hónapos kora óta beszél összetett mondatokban, mindent megértett, nagyon okos, ügyes kisfiú volt, ettől függetlenül 3 hónappal a 3. szülinapja előtt lett szobatiszta, mert akkor érett meg rá.

Ő is volt így, hogy szólt, ha érezte, viszont nem tudta időben mondani, így ahogy szólt, már csurgott is. Ez azt jelentette nálunk, hogy még nem érett rá. Szerintem még a tiéd sem érett rá és ezért nem juttok előre. Mert még nem érett rá. Még egy pici időnek el kell telnie, hogy teljes legyen a dolog.

Ha most nekiállsz és leveszed a pelenkát és állandóan kérdezgeted, mondogatod, csak azt fogod elérni, hogy az egészbe beleun és megutálja ezt a macerát és mikor már tényleg érett lesz rá, akkor meg majd nem fog menni.

Hagyd még egy kicsit. Semmivel nem vagytok elkésve. És hiába gondolod te, hogy ő már "nagylány", ha egyszer idegrendszerileg még nem tudja ezeket a dolgokat összehozni, akkor úgysem lesz szobatiszta. Türelem, várj még egy kicsit a dologgal.:)

A fiam egyébként amikor eljött ez az időszak, hogy szobatiszta lett, konkrétan levettem róla a pelenkát és onnantól fogva szobatiszta, tehát semmit nem kellett csinálom. Megtanulta időben jelezni, mondani, hogy kell neki és már ült is a bilire. Semmi praktikája nem volt. Egyébként 1 hónappal ezután már éjszakára is elhagytuk a pelenkát.

2014. szept. 25. 16:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Én ugyanúgy voltam a középső gyerekemmel mint az utolsó válaszoló. A kisfiam nekem is 22hónaposan emberkét rajzolt, folyékonyan beszélt, 2évesen a 60db-os kirakót kirakta- és ennek ellenére mégis csak kereken 3évesen lett szobatiszta. És ő is úgy, hogy egyszer szólt, hogy pisilnie kell, és onnantól a wc-be pisilt. De még volt rajta pelenka, mert a kakát nem mondta. Ahhoz még kellett neki egy hónap. Akkor szólt és onnantól soha többet nem volt pelenka- nem volt se baleset semmi, stabilan szobatiszta és ágytiszta lett.

A legkisebb gyerekem 2év 7hónapos és ő is sokmindenben nagyon okos, viszont a szobatisztaság őt sem érdekli. MIndent mond, rajzol, épít, stb.- de ezzel nem foglalkozik.Nem zavar, tudom a középsővel is mi volt- én várok türelmesen. :)

szerintem ha a lányod már szól- vagy próbál szólnil próbálj meg pár napot pelenka nélkül, hátha ráérez!

2014. szept. 25. 18:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem is 2,5 éves fiam ban. Folyékonyan beszél. Mindent ért. De a szobatisztaság nei sem megy. A nyáron pribáltuk,hogy le vettem a pellust. Mert tetszett neki,hogy a fél évvel idősebb barátja le pisili a fát. Nagyon sok baleset volt. Ha nem kérdeztem nem szolt,hogy pisilni kell. A kaka 13 hónapos kora ota bilibe/wc-be megy. De a pisi a pellusba. Most,hogy Bejött a hüvös saját maga kérte,hogy adjak rá pellust.
2014. szept. 26. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!