3 éves elmúlt, szobatisztasággal kapcsolatban tanácsot?
Szerintem érzi a kétségbeesést rajtad, mint ahogy én is még ebből a pár sorból is. Túlságosan akarod! Persze tudom, hogy már 3 elmúlt és szorít az idő, de őt nem érdekli ez és lehet hogy a csak azért sem van most nálatok, mert agyára mész a szobatisztasággal. Természetesen teljesen megértem a problémád, de kicsit hanyagold most ezt a témát, 1-2 hétig ne is említsd, add rá szó nélkül a pelust és ne nyaggasd! Max. fürdés előtt kérdezd meg tőle, hogy akar-e a bilibe pisilni és ha sikerül, akkor nagyon nagyon örülj, dicsérd meg, de többet ne beszélj róla, hogy "na látod így kellene", vagy ilyesmi mondatok! Majd 1-2 hét múlva, egyre többször kérdezd meg tőle, hogy pisil-e a bilibe. Mindig kösd konkrét dolgokhoz: pl.: először minden alvás előtt, meg kaja után, mikor jól teleitta magát. Aztán ha bejön a jó meleg, leveszed a pelust és ha bepisil bepisil, ha szól, akkor meg mentek pisilni! Ne legyen nagy tragédia, ha bepisil, feltörlöd és kész! Hidd el, le fog szokni a pelusról, ne izgulj!!! Drukkolok!
Nekem is elmúlt 3 éves a lányom, nekem tavaly nyáron lett szobatiszta, az ágytisztaságot meg most tanuljuk! Nekünk is van, hogy bepisil alvás közben még, de mondtam neki, hogy nem tragédia, átöltözünk és kész, most már egyedül elkezd átöltözni, ha véletlen valami baleset becsúszik alvás közben.
Ajánlom a Bilikönyvet. [link]
Kisfiam ennek hatására lett szobatiszta. Szintén üvöltött, ha ráültettem a vécére vagy bilire. Ezt a könyvet mikor megkapta, aznap vagy ötvenszer kellett elolvasni neki, már kívülről fújta a végén, és gyakorlatilag azonnal hajlandó volt ráülni a bilire-vécére ordítás nélkül. Gyakorlatilag 2 hét alatt teljesen szobatiszta lett (2,5 éves).
nem cukorkát kell adni hanem le kell venni a pelust, várni pár napot, hetet és utána...
addig ne is várd, ritka az a gyerek aki azt mondja, anya gyere gyorsan, vedd le a pelust mert bilibe szeretnék pisilni...
szóval, szerintem bőven itt az ideje, hogy elköszönjetek a pelustól.
persze te tudod, de érettnek már biztos érett rá, 3 éves elmúlt! :)
Valahogy motiválni kell. Mi gyakran mentünk az oviba játszani egy fél órára. A legtöbb oviban megengedik. Ő nagyon szeretett volna még maradni a gyerekekkel, de mondtam neki, hogy csak akkor ha már nincs pelus. Végülis ez használt.
De van aki matricával próbálkozik. Neked kéne tudni, hogy mivel motiválható a gyermeked.
A csoki-cukor egyéb édességet én nem nagyon kedvelem, mert ez nagyon bevésődik. Még felnőtt korában is csokival fogja magát jutalmazni, és ez elhízáshoz vezethet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!