Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves elmúlt, szobatisztaságg...

3 éves elmúlt, szobatisztasággal kapcsolatban tanácsot?

Figyelt kérdés
Nem akar ráülni a bilire. Ha ráültetem a wc-re sír hogy nem akarom, sem szűkítővel, sem anélkül nem akar ráülni! Ha átázott a pelenkája, nem érdekli. Ha nincs rajta pelenka nem zavarja ha bepisil, simán belekakil a bugyiba, nem zavarja hogy csurom pisi. Ha látom hogy kakil, ráültetem a wc-re, abba haggya, sír higy nem akarom! Teljesen tanácstalan vagyok!

2012. ápr. 7. 13:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
nekunk is nehéz volt de csak kakiláskor.akkor mindig elbujt és akkor jott elo ha már bekakilt.Pontosan nem is tudom hogyan sikerult de átestunk ezen.
2012. ápr. 7. 13:24
 2/13 anonim ***** válasza:

Szerintem érzi a kétségbeesést rajtad, mint ahogy én is még ebből a pár sorból is. Túlságosan akarod! Persze tudom, hogy már 3 elmúlt és szorít az idő, de őt nem érdekli ez és lehet hogy a csak azért sem van most nálatok, mert agyára mész a szobatisztasággal. Természetesen teljesen megértem a problémád, de kicsit hanyagold most ezt a témát, 1-2 hétig ne is említsd, add rá szó nélkül a pelust és ne nyaggasd! Max. fürdés előtt kérdezd meg tőle, hogy akar-e a bilibe pisilni és ha sikerül, akkor nagyon nagyon örülj, dicsérd meg, de többet ne beszélj róla, hogy "na látod így kellene", vagy ilyesmi mondatok! Majd 1-2 hét múlva, egyre többször kérdezd meg tőle, hogy pisil-e a bilibe. Mindig kösd konkrét dolgokhoz: pl.: először minden alvás előtt, meg kaja után, mikor jól teleitta magát. Aztán ha bejön a jó meleg, leveszed a pelust és ha bepisil bepisil, ha szól, akkor meg mentek pisilni! Ne legyen nagy tragédia, ha bepisil, feltörlöd és kész! Hidd el, le fog szokni a pelusról, ne izgulj!!! Drukkolok!

Nekem is elmúlt 3 éves a lányom, nekem tavaly nyáron lett szobatiszta, az ágytisztaságot meg most tanuljuk! Nekünk is van, hogy bepisil alvás közben még, de mondtam neki, hogy nem tragédia, átöltözünk és kész, most már egyedül elkezd átöltözni, ha véletlen valami baleset becsúszik alvás közben.

2012. ápr. 7. 13:25
 3/13 anonim ***** válasza:
Én úgy csináltam,hogy amikor eldöntöttem,hogy szobatiszta lesz,akkor nem adtam rá pelust.Ha bepisilt,akkor picit hagytam,hogy érezze nem jó ha pisis a bugyi.És ha láttam rajta,hogy pisilnia kell akkor egyből bilire ültettem és közbe izgatottan vártuk a pisit,mondókáztunk stb.Ha sikerült akkor taps és sok dicséret.Ha bepisilt akkor sem szidtam le,csak mondtam neki,hogy most nem volt ügyes.
2012. ápr. 7. 13:26
 4/13 anonim ***** válasza:
Átérzem a gondod.Mi is így vagyunk.3 múlt a lányom márciusban és teljesen pelusos.Ő szól hogy bepisiltem /bekakáltam tegyél tiszta pelust még éjszaka is felébred rá.Nem akar se bilire se wc re ülni.Amikor jobban mondogattam a dolgot akkor 10-12 óráig is visszatartotta a pisit.Voltunk e miatt vele pszichológusnál ő csak nevetett azt mondta nem a mi két szép szemünkért lesz ez a gyerek szobatiszta hanem amikor ő úgy dönt.Nem is motyogok neki azóta mert nem vezet sehová.Csak néha ciki amikor vki furán néz rám ha mondom hogy nem szobatiszta.
2012. ápr. 7. 15:14
 5/13 anonim ***** válasza:

Ajánlom a Bilikönyvet. [link]

Kisfiam ennek hatására lett szobatiszta. Szintén üvöltött, ha ráültettem a vécére vagy bilire. Ezt a könyvet mikor megkapta, aznap vagy ötvenszer kellett elolvasni neki, már kívülről fújta a végén, és gyakorlatilag azonnal hajlandó volt ráülni a bilire-vécére ordítás nélkül. Gyakorlatilag 2 hét alatt teljesen szobatiszta lett (2,5 éves).

2012. ápr. 7. 16:06
 6/13 anonim ***** válasza:
mennyi ideje nincs rajta pelenka?
2012. ápr. 7. 17:23
 7/13 A kérdező kommentje:
Nem mondogatni neki hogy bilire kéne ülni, este fürdés előtt próbálom rátenni a wc-re, de nagyon ellenkezik, utánna mikor berakom a kádba, egyből bele pisil a vízbe. Van hogy oda tartom a bilit, hogy lássa hová kéne, de nagyon nem érdekli. Rengeteget iszik, pisil, naponta 2x minimum kifolyik, akkor átöltözés, nem szidtam meg ezért soha, kérem hogy legközelebb szóljon ha kell, de semmi. Mondjuk kicsit le is van marada a kortársaitól, mert karácsonykor kezdett el beszélni, még csak 1-2-3 szia ás mondatokban fejezi ki magát. Bízom venne ha jobb idő lesz beválik az hogy nincs rajta pelenka, és zavarni fogja a nedves ruha. Bölcsibe jár, ott is látja higy a többiek hová pisilnek, a wc-be bedobja a papírt, lehúzza, lecsukja, de rá nem akar ülni. Gondolkodom rajta lehet cukorkát kéne érte adni, vagy még gondolkodom a beszélő/zenélő bilin. Köszönöm a válaszokat.
2012. ápr. 7. 17:32
 8/13 anonim ***** válasza:

nem cukorkát kell adni hanem le kell venni a pelust, várni pár napot, hetet és utána...

addig ne is várd, ritka az a gyerek aki azt mondja, anya gyere gyorsan, vedd le a pelust mert bilibe szeretnék pisilni...

szóval, szerintem bőven itt az ideje, hogy elköszönjetek a pelustól.

persze te tudod, de érettnek már biztos érett rá, 3 éves elmúlt! :)

2012. ápr. 7. 17:44
 9/13 anonim ***** válasza:
Csak cukorkát ne! Ez nagyon rossz ötlet. Inkább vegyél egy üres kemény fedelű könyvet, és ragasszatok matricát. Kisfiam imádja a matricákat, és mi is így kezdtük, pisilésért egy matricát, kakilásért két matricát ragaszthatott. Mindig írtuk a dátumot, és örömmel ragasztott, és ha tollat fogtam a kezembe, már kérdezte is: beíjod a dátumot, hogy ügyes voltam? :))
2012. ápr. 7. 17:45
 10/13 anonim ***** válasza:

Valahogy motiválni kell. Mi gyakran mentünk az oviba játszani egy fél órára. A legtöbb oviban megengedik. Ő nagyon szeretett volna még maradni a gyerekekkel, de mondtam neki, hogy csak akkor ha már nincs pelus. Végülis ez használt.

De van aki matricával próbálkozik. Neked kéne tudni, hogy mivel motiválható a gyermeked.

A csoki-cukor egyéb édességet én nem nagyon kedvelem, mert ez nagyon bevésődik. Még felnőtt korában is csokival fogja magát jutalmazni, és ez elhízáshoz vezethet.

2012. ápr. 7. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!