Volt/ van másnak is olyan kisgyermeke (1,5 év körüli), aki jóformán csak a leveses főtt ételeket kedveli?
Már kifogytam az ötletekből. Amióta kezdett tudni rágni, főtt ételekből csak a leveseket akarja enni. Szinte semmilyen második jellegű fogást nem szeret. Sem a krumplipüré, sem semmilyen könnyen nyelhető főzelék, sült húsokból is csak csipeget, se tészta.....már nem tudom a tartalmas leveseket annyira variálni, hogy szerintem a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozást kitöltse.
Fog ez változni, csak most ilyen az ízlése? Elegendő a fejlődéséhez csak a leves?
(De: kenyérféléket, tejtermékeket, jó minőségű sonkát- virslit elfogadja )
Fog ez változni még bőven.
Nekem is ilyen volt. Én azt vettem észre, hogy "szórakoztató" étel kell neki, úgy már megeszi a másodikat is. Ezért vagy úgy csináltam, hogy darabosra amit meg tud fogni és a kezével eszik, vagy pedig kapott kanalat és próbálkozott maga. Igaz minden tiszta étel lett, de néha meglepően ügyesen evett!
Köszönöm a megnyugtató válaszokat, akkor nem mi vagyunk ezzel a "problémával" egyedül ezen a bolygón. :)
Ragulevesek tárházát tanultam már meg, szinte mindent belerakok én is, jó tartalmasak, ezzel nincs is gond. Úgy csinálom én is, hogy mindennel kóstoltatom, amit mi magunk is eszünk levesek után, na ezekből eszik 1-2 kanállal, és ennyi. Hízik, fejlődik, így akkor nem parázok. Majd az idő segít nálunk is megkedvelni a másodikakat.Remélem. Köszönöm még 1x mindkettőtöknek!
Nem lehet hogy túl jól lakik a egulevesekkel??mert valljuk be őszintén azok elég falósak,dúsak én is ha megeszem egy tányérral utánna már nem is kívánok szinte semmit!!
Egy nap próbáld ki,hogy nem adsz neki levest,eleve a 2,-ik félével indítasz!!
Őszintén bevallom én nem is minden nap adok 1,5 évesemnek levest!!
Hát remélem is, hogy jól lakik a ragulevessel, mert pont emiatt csinálom tartalmasra.
Olyan már volt, hogy vacsorára akartam csak! másodikat adni, de bele sem ütötte a fogát....melegítettem a déli levesből, abból bepakolt. Szerintem könnyebb neki a lé miatt nyelni. Bár ma sikerélményem is volt: a rizses húsból jól belakmározott, sőt kevesebb levest is kért....úgy látszik kedv és ízlés kérdése is.
Azért köszönöm neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!