Másnak a kisgyermeke (3 év) is szokott sírva ébredni, úgy hogy nem lehet kizökkenteni ebből?
A kisfiam elég sokszor ébred sírva a délutáni alvásból (pl. ha egy órát aludt csak, mert 2 és fél, 3-at szokott) és ekkor bármit mondok, bármit csinálok (ölbe veszem, puszilgatom, simogatom) nem hagyja abba. Ha kérdezem, hogy mi a baj, nem válaszol semmit még később sem. Csak sír olyan szakadozottan, le van izzadva, és furán tartja a kezeit, görcsös a testtartása is. Van hogy előre-hátra dülöngél is. Csak akkor nyugszik meg, ha bekapcsolom a mesét a TV-ben. De mi lehet ez? Miért csinálja?
Normális család vagyunk, nem verjük sem őt sem egymást. Nem ordibálunk, nem veszekszünk többet az átlagnál. Nem kell félnie semmitől.
Az en lányom is csinált ilyet, de olyan másfél, 2 éves koráig es ugyancsak délután, ha keveset aludt. Szerintem csak annyi a baj, hogy nem aludta ki magát teljesen es a szokásosnál is nyugosebb emiatt. A tv azért nyugtatja meg, mert ott visszakerülhet lazult állapotba, persze hogy zavarja ha te is bolygatod közben, mert meg pihenne. En emlékszem, hogy kiskoromban délután sokszor voltam nyugos es sírtam is, mert nem aludtam ki magam. Ez tökre megmaradt bennem.
Az hogy remeg, az is a fáradtságtol lehet, nem teljesen éber meg, de gondolom később ez elmúlik. En próbáltam ilyenkor a lányomat visszafektetni, van amikor tiltakozott, de volt hogy vissza aludt es utána jókedvűen ébredt.
Nálunk teljesen ugyanígy szokott lenni, mint nálatok, Kérdező.
Kislányom most 2 éves, kb fél éve fordul elő hébe-hóba, hogy amikor csak keveset aludt nappal, akkor úgy ébred hogy hisztizik, sír görcsösen, és nem lehet ebből kizökkenteni. Ha szólok hozzá vagy megpróbálom átölelni stb. csak még rosszabb, még görcsösebben sír. Én is a babatévét szoktam ilyenkor bekapcsolni neki, annak a lágy zenéjére hamar megnyugszik.
Orvost még nem kérdeztem meg erről, de én úgy látom mintha ilyenkor ilyen félálomban lenne a lányom, mintha nem lenne teljesen magánál, és ebből zökkenti ki a babatévé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!