Megtortent hogy irigy legyel mas gyermekere?
Nekem nagyon sírós babám volt, és irigykedve néztem a sógornőmet, akinek a kislánya szinte meg sem mukkant.
Na, most 3 éves a lánya, és végtelenül eleven, rosszcsont, lökdösős, nyugtalan, és le sem lehet állítani.
Most ő nézi az én végtelen nyugodt kislányomat.
Szóval nyugi, még változhat a helyzet, és természetesen minden gyereknek megvan a maga hülyesége, úgyhogy hiába is irigykedünk. :)
Eleinte "irigykedve" néztem azokra a gyerekekre, akik pl. egykorúak voltak a lányommal, de hamarabb másztak vagy álltak fel, stb.
Mondjuk ehhez az is hozzájárult, hogy sajnos olyan társaságba jártam, ahol napi szinten ment a dicsekvés első szülős szülőkként.
Eleinte hallgattam őket, mindenki csak dicsekedett .. mikor engem kérdeztek, hogy tud-e már pl. mászni .. igen tud. Majd kérdezték mióta?! Hát 6 hónapos kora óta. Teljesen elhűltek, hogy miért nem mondom. Majd a következő probléma rögtön az volt, hogy de Borika 7,5 hónaposan még nem mászik .. !
Minden gyerek más, minden ember sorsa teljesen más. Van, aki szerencsésebb, van, aki nem.
Én mindig úgy állok ezekhez a dolgokhoz (amit neked is javaslok), hogy sose irigykedj más gyerekére.
Ha csak ránézel a gyermekedre, a szeméből csak sugárzik a szeretet, a rajongás. Bármennyire is beteg, ő hálás neked, hogy te vagy neki és hogy mindig mellette vagy.
Egy gyermeknek mindig az édesanyja a legfontosabb a világon. Hiszen te mindenben mellette vagy és támogatod. Nekik ennél több nem kell, csak hogy érezze, hogy szereted.
Az evéssel nálunk is ez van. Keveset és ami a fogára való.. Olyankor én is azt gondolom mikor más gyerek eszik jóízűen, hogy jaaaj fiam te miért nem tudsz így enni??
Meg az alvással... Napközbe örülök ha 40-50 percet alszik, este is mire elalszik.. 2 éves szintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!