Helyénvaló volt a büntetés mértéke és milyensége? Hogyan tovább? Konkrét szitu lent.
4,5 éves fiammal és 2 éves húgával este , már lefekvésidő után mentünk haza. Van a házunkhoz közel egy út, aminek nagyon kicsi a forgalma, de azért előfordul rajta autó.
Hugi állandóan szalad bátyus után, nagyon észnél kell vele lenni.
Fiam át akart menni az út túloldalára megnézni valamit. Mondtam neki, hogy nem mehet át mert nagyon sietünk haza és nem is szeretném, hogy a húga utána rohangáljon az úttesten. Csak mondta mondta, hogy ő át akar menni én meg kötöttem az ebet a karóhoz, hogy most pedig hazafelé menet van. Erre ő dünnyögte, hogy csakazértis átmegy és meg is tette. (persze figyeltem hogy nem jön-e autó, de ő ezt nem tudja meg hát az üvöltő húgát próbáltam visszatartani, hogy ne szaladjon ő is át és közben úgy tettem, mint aki megy hazafelé. Visszajött nagy kacagva én meg mondtam, hogy ilyet nem lehet csinálni, szót kell fogadnia stb stb és mivel nem fogadott szót most viselnie kell a következményeket, vagyis a hétvégére beígért Bogyó és Babóca mozira nem megyünk el. Sírva fakadt, hogy ő oda nagyon szeretne menni és mire hazaértünk odáig jutott el, hogy azt mondja máskor nem csinálok ilyet de menjünk el a moziba.
Végül abban maradtunk, hogy hétvégéig még van 3 nap, megnézzük mit produkál ebben a három napban és majd esetleg utána megint elővehetjük a témát, addig nem akarok hallani róla.
Ti elvinnétek moziba hétvégén? Vagy legyek kemény és maradjon ki a mozi? Hogyan kezelitek a szófogadatlanságot? Milyen bünti van nálatok? Ez a mozimegvonás sok vagy kevés?
Én nem vinném, max egy hét múlva, amikor már nem köti össze a dolgot a rosszalkodással de azt nem mondanám meg előre. Ha most elviszed, akkor azt hiheti, hogy mindegy, milyen rossz dolgot csinál, majd kijavítja.
Persze nem ismerem a fiad, de a tapasztalat ezt mutatja nálam. Ha úgy gondolod, hogy tanult a dologból, és megérdemli a mozit, akkor vidd el.
Nekem ez túl nagy szabályszegés volt ahhoz, hogy ne ragaszkodjak az eredeti büntetéshez. Az úttesten nem szaladgálhat, mert akkoris jöhet autó ha nem látod. Engem anno így ütöttek el. Nekem volt zöld, körbenéztem, nem láttam autót, majd a zebra közepén nagy csattanás, és a következő percekre nem emlékszem. Az az autó nem ötvennel jött, és meg sem állt. Én megúsztam kisebb sérüléssel, de ugyanott másfél éve egy lány meghalt ugyanilyen balesetben.
Az úttest akkor sem játék, ha nem forgalmas. Ha ezt ilyen büntetéssel tanulja meg, akkor nem súlyos szerintem. Az élete fontosabb, mint egy mesefilm.
Én #1-gyel értek egyet.
A helyes sorrend az, hogy rosszat akar csinálni, megmondod, hogy nem szabad, továbbra is akarja, és akkor megmondod, hogy ha megcsinálja, nem lesz ez vagy az. Ha mégis megteszi, akkor kész, te szóltál.
Viszont ebben a helyzetben úgymond nem tudta, "mi a tét". Ő még nem méri fel a helyzetek súlyosságát, inkább a beígért büntetésből tud erre következtetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!