Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Helyénvaló volt a büntetés...

Helyénvaló volt a büntetés mértéke és milyensége? Hogyan tovább? Konkrét szitu lent.

Figyelt kérdés

4,5 éves fiammal és 2 éves húgával este , már lefekvésidő után mentünk haza. Van a házunkhoz közel egy út, aminek nagyon kicsi a forgalma, de azért előfordul rajta autó.

Hugi állandóan szalad bátyus után, nagyon észnél kell vele lenni.

Fiam át akart menni az út túloldalára megnézni valamit. Mondtam neki, hogy nem mehet át mert nagyon sietünk haza és nem is szeretném, hogy a húga utána rohangáljon az úttesten. Csak mondta mondta, hogy ő át akar menni én meg kötöttem az ebet a karóhoz, hogy most pedig hazafelé menet van. Erre ő dünnyögte, hogy csakazértis átmegy és meg is tette. (persze figyeltem hogy nem jön-e autó, de ő ezt nem tudja meg hát az üvöltő húgát próbáltam visszatartani, hogy ne szaladjon ő is át és közben úgy tettem, mint aki megy hazafelé. Visszajött nagy kacagva én meg mondtam, hogy ilyet nem lehet csinálni, szót kell fogadnia stb stb és mivel nem fogadott szót most viselnie kell a következményeket, vagyis a hétvégére beígért Bogyó és Babóca mozira nem megyünk el. Sírva fakadt, hogy ő oda nagyon szeretne menni és mire hazaértünk odáig jutott el, hogy azt mondja máskor nem csinálok ilyet de menjünk el a moziba.

Végül abban maradtunk, hogy hétvégéig még van 3 nap, megnézzük mit produkál ebben a három napban és majd esetleg utána megint elővehetjük a témát, addig nem akarok hallani róla.

Ti elvinnétek moziba hétvégén? Vagy legyek kemény és maradjon ki a mozi? Hogyan kezelitek a szófogadatlanságot? Milyen bünti van nálatok? Ez a mozimegvonás sok vagy kevés?

2014. szept. 10. 21:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
48%

En elvinnem moziba feltéve ha ebben a 3 napban nem csinál semmi rosszat. En csak azt szoktam neki megtiltani, amit előtte kozlok vele es ennek ellenére is rosszul viselkedik. Konkrét esetben, ha át akar menni az úttesten, mondtam volna neki hogy nem szabad, ha mégsem tágít, mondtam volna neki, hogy ha megteszi nincs mozi. Ha ennek ellenére is átmegy, akkor biztos nincs mozi. Szóval nem rosszteves után szabom meg a büntetést, hanem előtte figyelmeztettem mi lesz a büntetés. De lehet en csinálom rosszul.

Persze volt mar olyan nálunk is hogy elég nagy volt egy büntetés, es utána 3 napig kisangyal lett es végül megkapta amit akart.

2014. szept. 10. 21:39
 2/13 anonim ***** válasza:
48%
Bár még csak 17 hós a kisfiam, a húga pedig a pocakomban van, én azt gondolom, nagyon ügyesen kezelted a helyzetet. Tetszik, hogy feltételhez kötöd a mozibamenetelt, ha jól viselkedik szombatig, akkor mehettek. Hidd el, ha elviszed moziba, annál jobban meg fog maradni benne, hogy az ilyen jellegű szórakozásnak bizony ára van /szót kell fogadni/, a rosszalkodás pedig következményekkel jár. Tehát menjetek mozizni!:-) Persze, ha addig átlépi azt a bizonyos határt a viselkedésével, bizony nincs mozi. De szerintem repesve várja a mozizást, és angyali jófiú lesz addig. Jó szórakozást!
2014. szept. 10. 21:45
 3/13 anonim ***** válasza:
0%

én meg bizti nem a mozit venném el

max zsarolásnak jó, de tuti elvinném őket

2014. szept. 10. 21:49
 4/13 anonim ***** válasza:
67%

Nem vinném el. Ha ez volt a büntetése, és nem tartod be, akkor tudja majd, hogy máskor is megteheti, mert csak kamu, amivel büntetni akartad.

Következetesnek kell lenned, ha fegyelmezni akarod.

2014. szept. 10. 21:55
 5/13 anonim ***** válasza:
66%

Én elvinném moziba de csak akkor ha tényleg jól viselkedik a következő 3 napban.

Ebből megtanulja azt, hogy ha normálisan viselkedik akkor te is sok mindent megteszel érte.

Ha legközelebb is ennyire szófogadatlan lesz, ne vidd el a moziba (vagy bárhova ahova gondoltad). Elsőre nem lennék ilyen szigorú, de másodjára biztos megmutatnám neki hogy én vagyok az Anya! :) Én vagyok a főnök! :)

2014. szept. 10. 21:57
 6/13 anonim ***** válasza:
Igaz nekem még pocaklakó a baba, de gyűjtöm az ilyen jó kis nevelési "tippeket" :) ez nagyon tetszik :) :)
2014. szept. 10. 21:58
 7/13 A kérdező kommentje:

Eddig egész jó fiú volt, nem volt túl sok szükség büntikre. Azzal, hogy átment az úton, felment bennem a pumpa és nagyon hirtelen ötlet volt ez a mozimegvonás.

Amit nem tudok, hogy ha most nem viszem el akkor nem marad-e meg jobban benne, hogy szót kell fogadni. Habár az is igaz, amit írtál kedves második, hogy lehet ezáltal jobban értékeli majd az ilyen típusú kimenőket.

Azt szeretném, hogy ne csak ebben a három napban legyen tündibündi hanem ilyen fontos dolgokban fogadjon szót.

Kedves harmadik, nem írtál semmi konkrétat, hogy te hogyan kezelnéd a helyzetet csak kritizáltad az általam leírtakat. Örülnék ha írnátok konkrét bünti lehetőségeket, nekem nagyon nem jutnak ilyenek eszembe. Legalábbis eddig nem volt rá igazán szükség.

2014. szept. 10. 22:01
 8/13 A kérdező kommentje:

4-es, 5-ös válaszoló, köszi mindkettőtöknek a pontos megfogalmazást, pont e két dolog között dilemmázok, nagyon jól leírtátok! Lehet, hogy kemény kell legyek, hogy tanuljon belőle de az is lehet, hogy elsőre még megpróbálhatja jóvátenni a hibát. Viszont akkor azt gondolhatja, nyugodtan lehetek szófogadatlan, úgyis ki tudom javítani és kvázi nem lesz semminek következménye.

Mi lenne ha most hétvégén nem vinném el hanem mondjuk rákövetkező hétvégén? Habár az időt még annyira nam érzi, lehet hogy neki ez ugyanaz.

Írjatok ti is légyszi példákat, hogyan kezeltek szófogadatlan helyzeteket? Mi az ami bevált, mi az ami nem?

2014. szept. 10. 22:08
 9/13 anonim ***** válasza:
51%

nekem is ennyi idős a fiam, én kicsit erős büntetésnek tartom ha tényleg nem viszed el.

szerintem az a jó bünti ebben a korban még ami közvetlen akkor van és ha lehet, a rosszasághoz köthető. de semmi baj a beijesztéssel, épp elég ha emlegeted majd ebbben a 3 napban. viszont akkor el kell számolni vele mozi előtt, hogy NEM azért mentek el, mert rossz volt és hülyét lehet belőled csinálni, hanem azért, mert jóvá tette!!!

szerintem alkuképesnek kell lenni mert ha most ennyire keményen betartod a büntetést és nem lehet jóvá tenni akkor később, kamasz korában jön a hazudozás, hisz ha nem derül ki, nincs következménye, ha kiderül akkor így is úgy is fasírtban lesztek.

nem azt mondom, hogy mindennel így csináld, de ha ilyen nagy büntetést szabsz ki, ennyire a vágya ellenére akkor legyen az jóvá tehető.

mert ha mondjuk az lenne a bünti, hogy holnap nincs tv, akkor azt írnám, tedd is meg :)

2014. szept. 10. 22:23
 10/13 anonim ***** válasza:

Szerintem jól csináltad, mert hagytál egy kiskaput azzal hogy 3 nap múlva újratárgyaljátok a viselkedése alapján,mert így következetes tudsz maradni. És ha tényleg jól viselkedik,akkor nem is értené,miért nem viszed el,hiszen ezt ígérted..Szerintem eléggé meg fogja most ezt jegyezni,3 napig erre kell koncentrálnia:) Ha kiállja a "próbát", azért lehet én úgy vinném el, hogy megmondanám neki,ez most az első ilyen eset volt, legközelebb nem kap három nap javítási lehetőséget.

Drukkolok neki,remélem nem baltázza el a mozit :)

2014. szept. 10. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!