Megjegyzés a gyerekre a munkahelyemen: kéne valamit tennem, reagálnom, vagy nyeljem le?
1 éve dolgozok a mostani munkahelyemen, 5 és 4 évesek a gyerekeim. Most volt az első értékelésem, a főnököm és az ő főnöke volt jelen, mindegyikükkel szinte napi kapcsolatban vagyok.
Minden jól ment, amikor a végén a főnököm főnöke azt mondta, hogy szívesen bízna rám komolyabb feladatokat, de most az őszi-téli időszakban biztosan sokat leszek táppénzen a gyerekek miatt, ezért inkább olyannak adják, akiknek nincs gyerekük.
Ott nem reagáltam, nagyon meglepődtem. Amióta itt vagyok, 8 napot voltam táppénzen. Nem hiszem, hogy ez rémesen sok lenne.
Ti tennétek valamit?
Őszintén szólva én nagyon is örülnék, hogy nem akarnak rám komolyabb feladatot bízni, szerintem két gyerek meg háztartás és a többi mellett elég a "sima" feladat a munkahelyen... Pedig még soha egy napot ne voltam táppénzen, mióta 3 éve visszajöttem dolgozni. Csak nekem most más dolgok fontosabbak.
Ha viszont te úgy érzed, szeretnéd a nagyobb feladatot és bele is fér, akkor ott és akkor kellett volna kerek perec mondani, hogy nem szoktak betegek lenni a gyerekek, örülnél a pluszfeladatnak és bánt, hogy meg sem kérdeztek, és kéred, hogy legközelebb ha lesz lehetőség, beszéljenek veled.
Ismerős a helyzet...engem is nagyon csúnyán megkülönböztetnek a gyerek miatt (2 éves, de nem beteges túlzottan), pedig jóval képzettebb és tapasztaltabb vagyok, mint pár gyerektelen kolléganőm.
Nagyon önbizalom romboló, hogy nekem sem adnak komoly feladatot (pedig szülés előtt simán, tömegével oldottam meg hasonlókat), és az összes továbbképzésről is le vagyok húzva, a többiek meg mind mehetnek.
Sajnos kénytelen vagyok ezt elviselni, mert utcára kerülni sem jobb, és ennél nem találnék most jobb munkát.
Csak azzal vígasztalom magam, hogy tíz év múlva talán rám lesznek irigyek a ma engem lesajnáló, és a karrierjüknek élő kolléganők (sok már negyven körüli, gyerektelen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!