Hogy kezdjek neki a bilire való szoktatásnak? Ti, hogy indultatok neki?
Megvettük a bilit,pontosabban mini wc-t kapott. :D
20 hónapos kislány.2 évesen megy majd bölcsibe,addigra szeretném,ha szobatiszta lenne.Okos,értelmes.
Ha kakál szól,de már csak akkor amikor a pelusba landol.
Ezt úgy kell elképzelni,hogy pl: játszik a szobába,szalad hozzám,hogy anyaaa kakaaa,kérdem hol van kaka? erre ő: pelusban. :D
Szóval tudja és érti mi az és mit csinál.Ezek alapján,hogy kezdjek hozzá?És a pisihez?Hogy azt is majd oda engedje?
Köszönök minden választ!Első babás anyuka
nem attól lesz egy kisgyerek szobatiszta, hogy tudja, hogy mi az a kaka, sok 1 éves is jelzi már, hisz könnyen felismerhető, hogy a pelusban valami zavaró cucc van...
először az ingert kell felismernie. majd ha szól, hogy pisi, kaka, még mielőtt kiengedné, majd akkor lehet kezdeni, addig teljesen felesleges, hisz még nem érett rá, élettanilag se igen lehet az 20 hónaposan, 2-2,5 éves kor között érnek meg erre.
én amúgy úgy csináltam 2 éves 3 hónapos korában, hogy levettem a pelust róla nappalra. 2 napig körbepisilte a lakást, mindig elmondtam, hogy semmi baj, legközelebb a bilibe... 3. nap a bilibe pisilt, utána még 2 hétig voltak balesetek, de bő 2 hét alatt sikerült mert jókor kaptuk el a dolgot :)
Sokan csinálják úgy, hogy adott időközönként, vagy reggel, felkelés után, kaja után, délutáni alvás előtt, alvás után, stb. szóval meghatározott időben ráültetik a gyereket a bilire.
Nálunk ez úgy ment, hogy akkor nem adtam rá pelust, amikor azt mondta, hogy nem akarja felvenni, pisil inkább a bilibe. A kaki is egyből odament, gyakorlatilag egyik pillanatról lett biztosan szobatiszta a gyerkőc, és ezzel egyidőben nagyjából ágytiszta is. Talán 4-5 baleset volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!