Mégis hogyan lehet figyelmen kívűl hagyni a hisztit?
azt azert nem mondanam hogy ez nem hiszti(cske), de nem biztos, hogy minden esetben hiszti. ha valamit nem kapott meg, vagy nem az akarata szerint tortentek a dolgok akkor ez lehet mar valami hiszti kezdemeny... ha almos vagy elment Apa es O banatos, akkor az nem. a hisztit legyen barmilyen jellegu is, komolyan kell venni, vagyis inkabb azt mondom, nem szabad, hogy a gyerek azt erezze figyelmen kivul hagyod. lehet rola tudomast sem venni, de akkor en azt szoktam mondani, hogy ne haragudj, de ezzel a viselkedessel nem tudok mit kezdeni, majd ha lehiggadtal es nyugodtan tudunk beszelni gyere es megoldjuk. aztan felolem csimpaszkodjon, van olyan helyzet (mondjuk mikor a Hugat fudetem, etetem) amikor nem tudom egyszeruen felvenni. ha komolyabb a baj, pl nalunk sokat sir ha az apja elmegy dolgozni, akkor hiaba vergodik, tepi ki magat, a karomba veszem, szorosan atolelem, es kozben folyamatosan mondom Neki, hogy megertem mi a baj, szeretnek segiteni, de most csak annyiban tudok, hogy igyekszem megnyugtatni azzal, hogy nem hagylak tulporogni! ez az esetek 80%ban 10-15 perces musor is lehet, de bevalik, egyre rovidebb ideig tartanak az ilyen hisztik, es egyre ritkabbak! nekem mas egy picit a helyzetem, mert mar 2,5 eves a fiam, de orultem volbna ha hamarabb rajovok a modszereimre, mondjuk azelott, hogy kb fel eve ugy kiborultam tole, hogy bemenekultem a wcbe es par percig szolni nem birtam annyira zokogtam. akkor jottem ra, hogy a hiszti nem baj, sot, egyre szinesebb lesz az erzelmi skalaja, nekem pedig meg kell tanulnom nem megbolondulni a dologtol! most mar hasznalom a "bunti szeket", ha nagyon bedurvul mondjuk mert nem kap kekszet reggelire, tobbedszeri figyelmeztetes utan finoman bekiserem a szobajaba, leultetem a fotelba es elmayarazom neki, hogy most itt lesz egy kis ideje kifujni magat, kint leszek a konyhaban, ha lehiggadt, jojjon ki es beszeljuk meg. nem sukom ea az ajtot de hagyom hogy egyedul birkozzon meg a dologgal!
en azt nem ertem, hogy miert hivatkoztok nehanyan a hazimunka elhanyagolasakor a hisztire... ha mosogattok tegyetek a gyerket etetoszekbe magatok melle, egy szivacsal es 2 muanyag tanyerral tok jol ellesz, es meg lat is mindent. fozesnel a fiam a pulton ult es segitett, kostolt, sozott, hagymarol tepkedte a hejat, igy szuletett az azota is kedvenc tarkonyos spenot fozelek, ami a fiam krealmanya egy ovatlan pillanatom kovetkezteben. en ugy mosik fel, hogy a kicsi a hatamra van kotve, a nagy pedig a kanapen ul, zokniban, mert ha megis lekivankozna, legalabb nyomot be hagyjon... szoval en egyedul 2 pici gyerekkel, segitseg nelkul nemi kreativitassal igyekszem a dolgokat kezben tartani... neha nem megy... akkor kupi van, en este 8ra ideggyenge vagyok, de ez van, ezt vallaltuj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!