Akinél van gyermek és kutya is, elolvasná? SOS!
Van egy 3 hónapos kutyusunk,aki tegnap reggel kapott féreghajtót,sajnos délutánra a székletében voltak férgek.
Teljesen kiakadtam,nagyon ideges vagyok,mert eddig simogattuk,játszottunk vele. Van egy 2 éves kislányom és nagyon aggódom,hogy esetleg elkapta,vagy én,és átadom neki is vagy nemtudom. :(
Kinti kutya,kennelben van még,nem voltunk vele éjjel nappal,de én sokat foglalkoztam vele.
Szerintetek?
Hívjam fel az orvost vagy mit csináljak?
ma 20:04
A cérnagiliszta csak emberben van, nincs kutyában. Kölyökkutyában orsó féreg fordulhat elő.
Kedves kérdező!
Annyi kölyökkutya kerül gazdához és annyi kölyökkutyából távozik orsóféreg otthoni féreghajtáskor. És nagyon kevesen fertőződnek meg komolyan.A cikkben is olvashatod, nem csak kutyától kapható el a fertőzés.
Mikor került hozzátok a kölyök?
Honnan vettétek a kölyköt?
Ne pánikolj!
Mivel azt írtad, a kisgyerek nagyon keveset érintkezett a kutyával, nem lesz semmi gond, hidd el. Ha megnyugtat, beszélj a gyerekorvossal.
lassan 1 hónapja van nálunk,tenyésztőtől vettük.Ő adott neki féreghajtót,benne van a oltási könyvébe,amit kaptunk tőle. Aztán mondta az állaorvos,hogy a mostani oltásnál kell megint adni, és így derült ki.
Holnap megkérdezem a háziorvost. Nemtudom van e valami kockázata,ha úgy kapunk féreghajtót,hogy nincs semmi bajunk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!