Idegen kutyák simogatása. Nálatok hogy működik?
Egy másik weboldalon feljött ez a téma és én őszintén meglepődtem. Az alap helyzet az volt, hogy valaki kint sétáltatta a nagyon félős kutyáját, amihez egy kisgyerek csak úgy odaszaladt és megsimogatta, kérdezés nélkül. Gondolom nem kell magyarázni, hogy ez mennyire nem jó ötlet és milyen veszélyes.
Ezek után a legtöbb kommentelő szerint a kutya gazdája a hülye, mert miért visz nyilvános helyre egy olyan kutyát, ami nem szereti, ha idegenek csak úgy odamennek és elkezdik fogdosni.
Csak az én környezetemben egyértelmű, hogy a gyerkőcök meg vannak tanítva arra, hogy mások holmiához nem nyúlhatnak megkérdezés nélkül, plána nem ha élőlényről van szó?
Nem, nekem is az. Még most lesz egy éves a lánykám, de most sem hagyom, hogy a cicát üldözze, szegény párának amúgy van annyi esze szerencsére, hogy, ha olyanja van, akkor arrébb megy, de a kislányom is megérti, ha azt mondom neki, most nem szabad a cicához nyúlni, mert nem olyan a kedve.
Kutyához is meg fogom neki tanítani, hogy előbb kérdezzen, és ha szabad, akkor is csak úgy nyúlhat oda, hogy előbb a kezét szagoltatja meg a kutyával, aztán simizhet.
Én kutyás vagyok és sajnos nem nagyon látszik, hogy olyan lenne a környezet ahogy mondod. Magyarán az emberek bunkók és mindenféle kérdezés nélkül rámásznak a kutyákra, vagy odaengedik a gyerekeik, akik üvöltenek stb. Ha meg merek szólalni, hogy hé, itt vagyok én is, egészen véletlenül enyém a kutya, akkor még ők vannak felháborodva. De már olyan eset is volt nem egy, hogy a kerítés mellett áll anyukával a gyerek és gügyög a " cuki kutyuskának" - miközben szerencsétlen állatnak már vérben forog a szeme és ő habzik a szája mert hergelik... Ők meg vannak róla győződve, hogy másik állatai csakis az ő gyerekeik szóramkoztatására vannak. Vagy nem tudom. Aztán ha valami történik akkor bezzeg én leszek a hibás.
A másik véglet meg az, amikor az anyukák tettlegességgel fenyegetnek, mert hogy az ő kisbabájuk éppen alszik (amit nekem honnan is kéne tudnom?) és miattam felébred, mert az Ő KUTYÁJUK ugat ránk.
Az embernek joga van úgy kimenni az utcára hogy békén hagyják, akár félős a kutyája, akár nem.
Szerintem sem szabad hagyni, hogy a gyerek csak úgy odarohanjon egy idegen kutyához, vagy macskához. Nekünk is van 2 kutyánk, és a szüleimnek is kettő, sőt akárhová járunk, mindenkinek van kutya, és van ahol macska is.
Két fiam van az egyik 3 a másik 1 éves. A nagyobb tudja, hogy nem rohanunk oda senki idegen kutyájához, sőt a mieinket sem támadjuk le sikító csatakiáltással, mert megijed a kutyus. Már tudja, hogy mikor és hogy adunk enni a kutyának, macskának és hogy hogy hívunk oda magunkhoz egy állatot, hogyha meg akarja simogatni. A cicával mit csináljon. Ha pedig mindenáron meg akar simogatni egy kutyát, akkor előbb meg kell kérdezni a gazdáját, hogy szabad-e. Eddig még senki sem mondta azt neki, hogy nem szabad.
Nagyon sok a buta ember, akik nem látják át a dolgok és szituációk veszélyességét.
Egyébként én sem szeretem, ha a kutyáimat, vagy a gyerekeimet idegenek fogdossák, akkor másnak ezt miért kellene eltűrnie. Ha meg megkapja a kutya a gyereket, a szülő lesz a legjobban felháborodva, pedig ő a legnagyobb hibás.
Nekunk van kutyank, akit rgyutt setaltatunk a ket eves lanyunkk. O tudja, hogy nem minden kutya Doni (tacsink).
Igaz ot se nyuzza meg, de gyakran jatszanak egyutt.
Nem is megy oda mas kutyahoz es gyakran elofordul, hogy szuk helyen setalunk, akkor megfogom a lanyom kezet, ha egy kutya jon velunk szemben.
Köszi a válaszokat, akkor ezek szerint nem én vagyok az eltávedt egyed. :)
Alapvetően nem tartom túl jó ötletnek, ha a gyerekek arra vannak tanítva, hogy más holmijához hozzá lehet nyúlni kérdezés nélkül. Nekem mások kissrác elkezdett beletúrni a táskámba a buszon, aztán egy nénike még el is kezdte bíztatni, bár az anyukája leállította hamar.
Nekünk is tacsi kutyánk van, mint az egyik válaszolónak, de nagyon jópofa. Ha odajön egy csapat gyerek megsimogatni, akkor még produkálja is magát.
nekünk is tacskónk van (bár keverék és kicsit nagyobb termetű) igazi panel proli kutya XD
Jöttek már oda egyszer-kétszer gyerekek, de olyankor annyira félek, mert hát ha szegénykémet fölülről (azért annyira nem nagy termetű) "betámadják" megijed és ha tesz egy hirtelen ugrást, tuti hogy én leszek a hibás. XD
nekem kutyám van, kutyás is vagyok. ettől függetlenül mindkét oldalt megértem, sőt az összes szituval találkoztam.
az, hogy szabadon szaladgáló kutyák kisgyerekeket lökdössenek fel (ha játékból, ha nem) megengedhetetlen.
az, hogy idegen gyerekek szaladjanak oda hozzánk és a kutya szemébe nyomják az ujjukat szintén megengedhetetlen.
az, hogy az egyik válaszolót azzal gyanúsítják, hogy a kutyák ellen hangolja a gyerekét pedig nem véletlen. rengeteg gyereket átrántanak a túloldalra ha a kutyával megyünk szembe, vagy hallom, hogy mondják a gyereknek, hogy a kutyustól bizony félni kell. az, hogy ő nem teszi és, hogy van tényleges negatív tapasztalata az épp elég baj! és szégyellem magam az ilyen kutyások helyett is, akik tesznek rá, hogy az állataik kisgyerekeket borogatnak fel.
viszont ennek ellenére azt mondom, hogy a kutyák ellen hangolással többet ártanak, mint használnak, mert ha a válaszoló nem is ilyen, de létezik ez a gyakorlat és szörnyű, mert ha nem lenne ilyen nyugodt kutyám, lehet odakapna, hiába van pórázon, amikor anyuka átrántja a gyereket egy riadt sikoltás kíséretében a másik oldalára. ez borzasztó tud lenni...
úgyhogy néhány kutyásnak és néhány kisgyerekesnek is igencsak változtatnia kellene a hozzáállásán, de úgy érzem, mindig lesznek túlzottan fanatikus kutyások és neveletlen gyerekek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!