Akinél van gyermek és kutya is, elolvasná? SOS!
Van egy 3 hónapos kutyusunk,aki tegnap reggel kapott féreghajtót,sajnos délutánra a székletében voltak férgek.
Teljesen kiakadtam,nagyon ideges vagyok,mert eddig simogattuk,játszottunk vele. Van egy 2 éves kislányom és nagyon aggódom,hogy esetleg elkapta,vagy én,és átadom neki is vagy nemtudom. :(
Kinti kutya,kennelben van még,nem voltunk vele éjjel nappal,de én sokat foglalkoztam vele.
Szerintetek?
Hívjam fel az orvost vagy mit csináljak?
Nem rengeteg kölyökkutya férges, hanem az összes! Még az anyaméhben kapják el, ugyanúgy mint a macskák.
2 hét múlva ismételjétek meg az irtást, hogy a peték is elpusztuljanak.
Mi hárman vagyunk tesók, mindig voltak kutyusaink, de a cérnagilisztán kívül soha semmi bajunk nem volt tőlük. ( Én kb. 2x kaptam el ) Arra meg kaptunk gyógyszert, hamar elmúlt. :)
Így van, ahogy az utolsó írta! ( Egyébként én is Zsófi vagyok :))
Fehér giliszták lesznek a kakiban, és ha nincs kezelve nagyon viszket a popsi.
Nyugi, gyógyszerrel simán elmúlik, nem okoz problémát.
15 hkm
Mindenképpen kéne megelőzés képpen nektek férfeghajtó. Tünete csak akkor van mikor már erős a fertőzés.
Egyébként abszolult nem igaz, hogy minden kiskutya férges. A vemhesség és a szoptatás alatt a szukát többször kell féreghajtózni. A kicsiket pedig 2 hetes kortól 2 hetente.
Utolsó!
Olvasd el ezt a cikket, ezen belül is a "Féreghajtás gyakorisága" pontot. "Szinte kivétel nélkül férgesek életük első néhány hetében."
Viszont valóban úgy kell féregteleníteni őket, ahogy írtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!