Anyukák hogy győznêtek le a helyembe a fêlelmet? (Kutya)
Elvileg van ilyen "kutya elűző" síp, ami olyan frekvencián szól, amit a kutyák utálnak, bár fogalmam sincs mennyire hatékony, én is csak boltban láttam. Esetleg szerezz be még pirospaprika sprayt, az is talán valamennyire biztonságérzetet nyújthat, bár megértem a félelmedet, a sok kóbor kutya valóban félelmetes, főleg, ha falkában járnak.
Én nem félek a kutyáktól, de ha ott van a gyerek is, bizony betojok, ha egy nagyobb kutya elmegy mellettünk.
Tényleg be kéne jelenteni a sintér telepen vagy valahol, bár a szívem megszakadna :(.
Nem mindegy, hogy gazdátlan, félig elvadult, vagy sima önsétáltató kutyákról beszélünk. Mert az utóbbiak az esetek nagy részében teljesen ártalmatlanok, mennek a dolguk után, általában bejáratott útvonaluk van, amit körbe kell járőrözniük, az ilyenek nem szoktak szóba állni senkivel, pláne nem támadnak meg embereket.
Az elvadult, esetleg bandába verődött, éhes valódi kóbor kutya, az más tészta, bár azok sem rohannak oda az emberhez átharapni a torkát, inkább elsunnyognak, van nekik is dolguk bőven (pl összeguberálni a kaját).
Akkor érezném veszélyesnek, ha én magam pórázon vinnék valami zsebkutyát (mert abba jó buli belekötni), vagy elhagyatott, erdős-sikátoros részen kellene közlekednem, főleg sötétedés után. Gondolom, nálatok nem ez a helyzet áll majd fenn, hanem normális utcán mentek majd oviba.
Hogyan győzd le a félelmedet? Szerintem (bár én kutyás vagyok, el tudom képzelni, hogy egy nem-kutyásnak ez nehezebb) az a megoldás, hogy megpróbálsz nem tudomást venni róluk. Azaz, szépen mész tovább mintha ott sem lennének. Nem kell rájuk nézni, sem rájuk szólni, szemkontaktust nem kell felvenni. És meg kell tanulni megkülönböztetni a fent említett két típust, illetve a testbeszédükből is látszik a szándékuk, habitusuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!