Kis korkülönbséggel mikor lesz/lett könnyebb? 2-2,5 évre vagy kevesebbre gondolok.
6 hónapos a lányunk, gondolkozunk a következő babán aférjemmel. Vagyis eddig úgy gondoltuk, hogy kicsi legyen a korkülönbség, de a baráti körben tapasztaltak alapján nagyon elbizonytalanodtam.
Nektek mikor lett könnyebb 2 kicsivel?
1.5 ev korkulonbseg, nekem az ovis kortol, amikor szepen elpakoltak maguk utan es tudtak egyutt jatszani.A kisiskolas kor meg kifejezetten konnyebb.
Jo programot szervezni, mert hasonlo korosztaly, egyforma a teherbirasuk, tehat nem egy delutan meg alvo 3 eves meg egy 9 eves programjat kell megszervezni. A tesommal nagy a korkulonbseg, ugy nottunk fel mint ket egyke. Az enyemek meg nagyon jo jatszotarsak.
Ugyhogy szerintem jo a kis korkulonbseg, ha az elso 2-3 evet tuleled ep esszel.
Minden helyzetben van buktató. Ha kisebb a korkülönbség, akkor a későbbiekben (szerintem) jobban kijönnek egymással a testvérek, sokéves különbségnél én gyakrabban tapasztalok távolságtartóbb, hidegebb viszonyt.
Azt azért fontos elmondanom (saját és környezetem tapasztalata után), hogy tényleg csak akkor vállaljatok másodikat, ha meg tudjátok tenni, és ne úgy, hogy "ami a nagynak jó volt, majd jó lesz a kicsinek". Ez kisebb korban ruhák, játékok terén még rendben van (sőt, tök jó). Később már nem.
Két testvér közül én vagyok a fiatalabb, köztünk 4 év van. Nekem még iskolában is az ő tankönyveit és munkafüzeteit(!) kellett használnom, összefirkálva, gyűrötten. Tanév elején az volt a program, hogy a munkafüzetekből egy délelőtt alatt kiradírozom az összes oldalt. Marhára megszégyenítő volt.
Az anyagiakkal nincs gond szerencsére.
De én nem érzek magamhoz elég türelmet és energiát ahhoz, amit a barátnőimnél látok.
Nagyon önző dolog lenne, ha várnánk a tesóval?
Nálunk kb 1,5 év lessz a kicsik között. Én megmondom őszintén félek kicsi mindkettő sír vagy egyszerre kell őket etetni. De ha szerencsém lessz akkor a most születendő is olyan lessz mint a lányom akkor könnyű dolgom lessz. csak akkor sírt mikor éhes volt vagy teli volt a pelus. Elvolt egyedül. Most 10 hós és eljátszik egyedül jön megy a lakásba.
De én a kis korkülönbségre szavazok mert még benne leszek a rutinba nem "felejtek" el semmit.
nekem az első 6 hónap volt húzós.nincs egész 2 év különbség.
viszont, ha nem vagy biztos benne, akkor inkább várj. én nagyon akartam másodikat, az első gyerek nem volt kicsit sem anyás a terhességem utolsó hónapjáig, eljátszott egyedül és a tesó is jó baba lett, mégis padlót fogtam az első hónapokban.
Az első kettő között 15 hónap a különbség, a harmadik az elsőhöz képest 5 évre született.
Egyáltalán nem volt elviselhetetlenül nehéz velük. Sőt! Nekünk sokkal de sokkal könnyebb dolgunk volt a nevelésükben, gondozásukban azon szülőkhöz képest, akiknek a gyerekeik közti korkülönbség 2-2,5 év vagy még ennél is több volt.
Nagyon szép évek voltak ezek!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!