Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kis korkülönbséggel mikor...

Kis korkülönbséggel mikor lesz/lett könnyebb? 2-2,5 évre vagy kevesebbre gondolok.

Figyelt kérdés

6 hónapos a lányunk, gondolkozunk a következő babán aférjemmel. Vagyis eddig úgy gondoltuk, hogy kicsi legyen a korkülönbség, de a baráti körben tapasztaltak alapján nagyon elbizonytalanodtam.

Nektek mikor lett könnyebb 2 kicsivel?

2014. aug. 27. 09:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

1.5 ev korkulonbseg, nekem az ovis kortol, amikor szepen elpakoltak maguk utan es tudtak egyutt jatszani.A kisiskolas kor meg kifejezetten konnyebb.

Jo programot szervezni, mert hasonlo korosztaly, egyforma a teherbirasuk, tehat nem egy delutan meg alvo 3 eves meg egy 9 eves programjat kell megszervezni. A tesommal nagy a korkulonbseg, ugy nottunk fel mint ket egyke. Az enyemek meg nagyon jo jatszotarsak.

Ugyhogy szerintem jo a kis korkulonbseg, ha az elso 2-3 evet tuleled ep esszel.

2014. aug. 27. 09:59
 2/11 anonim ***** válasza:
2,5 év a korkülönbség, nemrég lett 2 éves a kicsi. Az utóbbi 3 hónapban jobb a helyzet. Az első fél évben nem foglalkozott a nagy a kicsivel különösebben, az csak nekem volt strapás fizikailag, szoptatni-sétálni-vonatozni-szoptatni-feneket törölni. Aztán a kicsi önjáró lett és mindent rombol, mindent a kezébe vett, így már zűrösebb. Persze mindig azt, ami a nagynak is azonnal kell. Viszont egy időben aludtak, így volt 1,5-2 órám nyugiban megebédelni, összepakolászni ebéd után, esetleg olvasni, pihenni. Most már hajlandóak eljátszani a kertben, néha a lakásban is együtt, játszótéren meg főleg. Én úgy érzem, hogy alakul a dolog. Fiú-lány a felállás, lehet, h azonos neműekkel könnyebb.
2014. aug. 27. 10:22
 3/11 anonim ***** válasza:
58%

Minden helyzetben van buktató. Ha kisebb a korkülönbség, akkor a későbbiekben (szerintem) jobban kijönnek egymással a testvérek, sokéves különbségnél én gyakrabban tapasztalok távolságtartóbb, hidegebb viszonyt.

Azt azért fontos elmondanom (saját és környezetem tapasztalata után), hogy tényleg csak akkor vállaljatok másodikat, ha meg tudjátok tenni, és ne úgy, hogy "ami a nagynak jó volt, majd jó lesz a kicsinek". Ez kisebb korban ruhák, játékok terén még rendben van (sőt, tök jó). Később már nem.

Két testvér közül én vagyok a fiatalabb, köztünk 4 év van. Nekem még iskolában is az ő tankönyveit és munkafüzeteit(!) kellett használnom, összefirkálva, gyűrötten. Tanév elején az volt a program, hogy a munkafüzetekből egy délelőtt alatt kiradírozom az összes oldalt. Marhára megszégyenítő volt.

2014. aug. 27. 10:47
 4/11 A kérdező kommentje:

Az anyagiakkal nincs gond szerencsére.

De én nem érzek magamhoz elég türelmet és energiát ahhoz, amit a barátnőimnél látok.

Nagyon önző dolog lenne, ha várnánk a tesóval?

2014. aug. 27. 10:58
 5/11 anonim ***** válasza:

Nálunk kb 1,5 év lessz a kicsik között. Én megmondom őszintén félek kicsi mindkettő sír vagy egyszerre kell őket etetni. De ha szerencsém lessz akkor a most születendő is olyan lessz mint a lányom akkor könnyű dolgom lessz. csak akkor sírt mikor éhes volt vagy teli volt a pelus. Elvolt egyedül. Most 10 hós és eljátszik egyedül jön megy a lakásba.

De én a kis korkülönbségre szavazok mert még benne leszek a rutinba nem "felejtek" el semmit.

2014. aug. 27. 11:01
 6/11 anonim ***** válasza:
nekem van ilyen is olyan is kis korkülönbségnél az első 2-3 év a huzos ,utána már jobb lesz ,nagy korkülönbség se rossz legalábis nálunk nincs gond 2 fiatalabb jol elvan egymásal még ugy is hogy a lányom 4 éves a bátya meg 10,5 éves nagyon szeretik egymást .
2014. aug. 27. 11:57
 7/11 anonim ***** válasza:
Nálunk nincs egy év a két gyerkőc között, a pici 10 hónapos - hát nekem még nem könnyű. nekem is azt mondták a tapasztaltak, hogy az ovis kor körül lesz egyszerűbb, akkor már nem egymás mellett játszanak. Ugyanakkor ha ovisok,Te visszamész dolgozni és munka mellett ugyanúgy lesz a háztartás, két gyerkőc, férj...stb. (bár nem lesz rumli mire hazaértek). Nem tudom, az biztos nem könnyű, amikor van egy 10 éves és egy 2 éves teljesen más generáció-ahogy az előző írta két egykekénk nőnek fel, a szülők pedig 25 évig csak kisgyerekeznek- ha önzőségről beszélünk én azt javasolnám, hogy legyen kis korkülönbség és kb.13 év múlva már kicsit magatokra is gondolhattok...
2014. aug. 27. 11:57
 8/11 anonim ***** válasza:

nekem az első 6 hónap volt húzós.nincs egész 2 év különbség.

viszont, ha nem vagy biztos benne, akkor inkább várj. én nagyon akartam másodikat, az első gyerek nem volt kicsit sem anyás a terhességem utolsó hónapjáig, eljátszott egyedül és a tesó is jó baba lett, mégis padlót fogtam az első hónapokban.

2014. aug. 27. 13:12
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem még nincs gyerekem, de én maximum 3 év korkülönbséggel tervezek. Ennek az az egyik oka, hogy a testvérem 5 évvel idősebb nálam, és nagyon sokáig nem jöttünk úgy ki igazán. Mire ő tizenkettedikes lett, én meg csak hetedikes akkor kezdtünk el igazán jóban lenni, tudtunk normálisan beszélgetni mindenről szinte, de ő ugye utána egyetemista lett, és így alig tudtunk beszélni már, mert általában csak hétvégén jött haza, tanulnia kellett, barátja is lett, így nem volt már annyi ideje úgymond rám. A másik meg, hogy az egyik barátnőm, és a nővére között 1 év van, és nagyon jól kijönnek, nagyon összetartóak. De ugye ez mind egyénfüggő. :)
2014. aug. 27. 15:13
 10/11 anonim ***** válasza:

Az első kettő között 15 hónap a különbség, a harmadik az elsőhöz képest 5 évre született.

Egyáltalán nem volt elviselhetetlenül nehéz velük. Sőt! Nekünk sokkal de sokkal könnyebb dolgunk volt a nevelésükben, gondozásukban azon szülőkhöz képest, akiknek a gyerekeik közti korkülönbség 2-2,5 év vagy még ennél is több volt.

Nagyon szép évek voltak ezek!!!!!

2014. aug. 27. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!