Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Itt komolyan mindenki csak...

Itt komolyan mindenki csak kölesgolyót ad a gyereknek?

Figyelt kérdés

Annyiszor olvasom, hogy ez sem jó, az sem jó. A joghurt rossz, a túró rudi nem túró, a virsli, a párizsi, stb. Itt mindenkinek ennyi ideje és pénze van, hogy nem a boltban vesz húst, a kertben termeszti az összes gyümölcsöt és nagy ívben kerül mindent, amiben cukor van? Mégis mit esztek?

Tényleg csak így a jó?

2014. aug. 26. 15:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Bármily hihetetlen, az üzletek, áruházak polcain is élelmiszer kapható, és sok olyan is, ami nem káros, nem minden adalékanyag méreg, csak mert E betűvel kezdődik. Azért mert valamit nagyobb mennyiségben készítenek, és nem 2 literes kis edényben, attól még ugyanaz az eljárás, és nem minden gyártó tömi tele tartósítóval, állományjavítóval, ízfokozóval, csak körbe kell nézni. Egyébként a piacon sem garantált, hogy nem agyonpermetezett, műtrágyázott gyümölcsöt, zöldséget veszünk Mari nénitől.

Mi is megpróbáljuk kerülni a szemmel láthatóan nem minőségi élelmiszert (ez pl a hústermékeknél főleg az árban mutatkozik meg), de szerintem egy 80%-os hústartalmú 2500 Ft/kg árú virsli nem valószínű, hogy a szemét kategória.

Valóban az a legjobb, amit egyik válaszoló leírt a saját háztájiról, és ha ismerőstől szerzi be azt, amit ők nem termelnek meg, mert ott valóban tudni, lehet, miben, mi van. Sajnos ez csak kevesek számára elérhető, így a többségnek marad a piac, a szupermarket, és az odafigyelés.

Mi egyébként odafigyelünk az étkezésre, és valóban nem veszünk pl parízert, egyéb vegyes felvágottat, mert nem szeretjük. Jó minőségű szalámit, húsos szalonnát, sonkákat, virslit szoktunk enni. Tojás zöldség combóból is elég változatos reggeliket, vacsikat szoktunk enni. Ezen kívűl a sajtokból is 3-4 félét váltogatunk, így ez is bővíti a reggeli, vacsora kínálatot. Természetesen szokott lenni mézes, lekváros kenyér is(idén először készítettem lekvárokat, sima, diabetikus kivitelben is), vagy tejberizs, tejbegríz. Párommal mindketten cukorproblémákkal küzdünk, így csak xillit van itthon, és az étrendünk is kicsit más, mint a picúré, de nem gondolom, hogy neki szüksége lenne a mi diétánkra, így az ő étrendjében több szénhidrát van.

Tízóraira, uzsonnára a kislányom általában gyümölcsöt, natúr joghurtot, túrót kap együtt, külön, darabolva, pépesítve, egyszer-egyszer keksz is kerül bele.

Persze ő is kap néha egy kis nápolyit, vagy egy egy Dörmi kismackót, de ezek tényleg elvétve vannak. Sós nasit, bolti pékárut nem igazán veszünk.

Valóban nem veszünk mi sem bolti nasikat, kész joghurtokat, túrókrémeket, pudingokat, és készételeket, de nálunk ez a diétánk miatt évek alatt alakult ki, hogy alapanyagokból főzünk, készítünk el sok mindent. Ám nem kell túlzásba esni, valóban manapság kicsit túllihegik a mit lehet, mit nem lehet enni, a mindenben méreg van, dolgot, kezdünk átbillenni a ló túloldalára.

Szerintem az arany középutat kell megtalálni, és mindennek a lényege a mérték.

2014. aug. 27. 09:47
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
nem az én gyerekeim kapnak párizsit,sonkát,tarját ,virslit ,szalonát,tejet,joghurtot is .köles golyot is megeszik ha kapnak.
2014. aug. 27. 12:06
 13/16 A kérdező kommentje:

Én is úgy érzem, hogy nem azzal érek el bármit, ha tiltom a gyerektől az élelmiszerek nagy részet, hanem ha megtanítom, miből mennyit és hogyan érdemes enni.

Nem szeretem, ha nassol, de időnként nekem is jól esik megenni egy darab csokit vagy pudingot, neki miért ne engedjem meg?

Édes leveket nem iszik, azt mi sem szoktunk.

Bár az én fiamnak egyébként is érdekes ízlése van, mert a hagymás ízesítésű rágcsát és a kovászos uborkát szereti. Ma meg ebéd helyett csak a zöld salátát kérte. Néha csak nézek :)

2014. aug. 27. 12:07
 14/16 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem másfél éves múlt a kisfiam és az elejétől kezdve csak jót akarok neki. Igazából először nagyon a saját készítésű gyümölcsjoghurtot és krémtúrót akartam csak adni neki ( ezt egyáltalán nem volt hajlandó megenni ) és semmi cukrosat édességet vagy sósat. Ekkor azért kaptam az ívet, hogy búra alatt nevelem a gyereket. Aztán amikor valaki meglátta, hogy túró rudit eszik az meg megjegyezte, hogy cukros sz@rral tömöm a gyereket. Szerintem nem kell megvonni tőle semmit csak tudni kell mértéket tartani és nem szabad túlzásokba esni. Kap néha túró rudit és van uzsira bolti krémtúró is. De nem kap nyalókát, cukorkát és táblás csokit sem adtam még neki. Kevésbé sós ropogtatnivalót szoktam neki venni( pl ropi helyett burgonyás pálcika ) és én személy szerint örülök, hogy szereti a kölesgolyót és nem a lays chips figyeg a táskában ha játszóra megyünk. Kap virslit, sonkát és felvágottat de igyekszem neki a magasabb hústartalmúakat venni. Gyümölcsöt is boltból kap mivel panelben nem terveztem termeszteni és állatot sem tartunk így a hús hentestől van. Inni csak vizet iszik de ezt nem én alakítottam, ő nem hajlandó még a teát sem lenyelni. Igazából ártalmas dolgok mindenben vannak kezdve a levegővel szóval mindentől úgysem lehetne megvédeni de határvonalat húzva lehet ezt úgy csinálni, hogy nem esünk túlzásokba.
2014. aug. 27. 12:26
 15/16 anonim ***** válasza:
13-as vagyok, ja és ízesített kölesgolyót kapott már, de evés helyett csak játék lett belőle. A csippentés gyakorlására kiváló volt. :). Amúgy nekem a natúr nem ízlik, én a mogyorósat, szeretem, a párom a magyaros ízesítésűt eszi meg, de nem ez a kedvencünk.
2014. aug. 27. 13:57
 16/16 anonim ***** válasza:
Én nagyjából 1 éves koráig figyelembe vettem, hogy plusz cukorral, sóval, sok fűszerrel ne tömjem a gyereket, most 16 hós, már eszik tejtermékeket, túró rudit, bolti krémtúrót, tejberizst,jobb minőségű (kicsit drágább) felvágottakat,virslit, kalácsot, mindenféle kenyereket, péksütiket, dörmi kismackót imádja, nasinak módjával persze puffasztott kukoricát, natur burgonyaszirmot...ilyesmit.Simán csokit még nem adtam.
2014. aug. 27. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!