Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ludtalpas, enyhén bedölös...

Ludtalpas, enyhén bedölös bokájú gyereknek mit ajánlanak? Harántemelős cipőt, vagy szupinált típust? Keskenylábra való is van ezekből?

Figyelt kérdés
2014. aug. 24. 03:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezt csak a kezelő orthopédus mondhatja meg.
2014. aug. 24. 04:11
 2/5 anonim ***** válasza:

A vedonom azt mondta, hogy olyan cipot vegyek, ami jol tartja a bokajat. Manapsag a gyerekek 70%-nak ilyen a laba.

Egyebkent szuplinaltat szoktak javasolni.

2014. aug. 24. 06:10
 3/5 anonim ***** válasza:
Példánk: 4 évesemet elvittem ortopédiára, mert úgy láttam, kicsit befelé dől a bokája és még lapos a talpa. Az orvos azt mondta, hogy semmi baja a bokájának és csak nem alakult ki még a boltozat, párnás a talpa. De azért adott lábtornás gyakorlatokról papírt (szerintem neten is találsz) és persze hordjon olyan cipőt/szandált, ami kemény kérgű és fogja a bokáját. A harántemelőset károsnak mondta, supináltat adhatok rá, de felesleges.
2014. aug. 24. 06:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Ortopéd orvost kellene kérdezned. Ránézésre mindhárom gyermekemnek ilyen a lába, az ortopéd orvos mégis három különböző "kezelést" mondott.
2014. aug. 24. 09:18
 5/5 A kérdező kommentje:

Nálunk a családban szinte mindenki ludtalpas, én is. :(

Tesom lányai 16, 11 ée 10 évesek, betétes cipőt hordanak. Az enyém most 4 éves, de már 2 évesen betétet akartak neki felírni, amit én korainak véltem és kettő orvos- tanácsa ellenére sem csináltattam meg. Azóta már voltunk olyan dokinál is, aki azt mondta jól tettem. A tornáztatást elkezdtük, de aki próbálta, tudja, hogy nem egyszerű...nem a gyakorlat, hanem az, hogy rendszeresen végezzük. Nem értem, hogy miért nem gyártanak keskeny lábra való gyerek(-és felnőtt!)cipőket, ennyire kevesen lennénk akiknek ilyen kell?!

2014. aug. 25. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!