Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tudnátok tanácsot adni autósül...

Tudnátok tanácsot adni autósülés ügyben?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3 éves lesz, 15 kg. Most egy Concord Ultimax (0-18 kg) ülésünk van, de kabátban, téli cuccban már nem fog beleférni. Igazából már tavaly télen sem fért bele, ezért vettünk neki használtan egy Pierre Cardin ülést (9-36 kg), de mosásnál véletlenül eltűntettem az egyik csatját, ezért azt nem tudjuk használni, ráadásul mosásnál az a belső szivacs része már teljesen szétmállott, de már mosás előtt is tele volt az autó a darabjaival.

Szóval most újra a Concordot használjuk. Így használat közben már látom is a különbséget a két ülés minősége között, ezért arra gondoltam, hogy vennénk neki télen egy másikat (szintén használtan, de inkább egy márkásabb darabot).

Tudnátok olyat javasolni aminek még van saját biztonsági öve is, tehát nem csak az autóéval kell bekötni a gyereket, de legalább 25 kg-ig jó?

2014. aug. 20. 17:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Próbálgasd bele a 15- kategóriásokba, pl. a brendonban. Tapogasd meg, nézd meg, melyik öleli körül a gyereket a legjobban, és persze előre válogasd ki a töréstesztek alapján, melyik érdekel egyáltalán. Ha megvan a nyertes és használtan vennél, utána már csak meg kell találni, ami árban és kinézetben is megfelelő.
2014. aug. 25. 19:02
 12/15 anonim ***** válasza:
A pajzsosnál mi tartja a fejet/vállakat az ülésben? Egy ütközésnél nem csapódik túlzott erővel előre a feje/mellkasa?
2014. aug. 25. 19:26
 13/15 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, az ismerõsünk pont ezt mondta, hogy a gyereknek pont az orra csapódik a pajzsba (15 hónapos kisfiú), és, hogy a gyerek felállt benne menet közben (azt nem tudom pontosan, hogy hogyan ).
2014. aug. 25. 20:16
 14/15 anonim ***** válasza:

15 hónaposan még kicsi a pajzshoz, úgy tudom, általában kb. 92-es ruhamérettől lesz jó.

Elég nagy felületen támasztja a hasat és a mellkast, pont a vállsérülések kockázatát csökkenti, gondolom azzal, hogy épp nem ott fog.

De a leginkább tényleg próba közben derül ki. Nézz ADAC teszteredményeket.

2014. aug. 25. 20:49
 15/15 anonim ***** válasza:

Esetleg még itt nézz körül, nagyon jól össze vannak szedve az infók, kérdezni is tudsz.

[link]

2014. aug. 25. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!