Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tudnátok tanácsot adni autósül...

Tudnátok tanácsot adni autósülés ügyben?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3 éves lesz, 15 kg. Most egy Concord Ultimax (0-18 kg) ülésünk van, de kabátban, téli cuccban már nem fog beleférni. Igazából már tavaly télen sem fért bele, ezért vettünk neki használtan egy Pierre Cardin ülést (9-36 kg), de mosásnál véletlenül eltűntettem az egyik csatját, ezért azt nem tudjuk használni, ráadásul mosásnál az a belső szivacs része már teljesen szétmállott, de már mosás előtt is tele volt az autó a darabjaival.

Szóval most újra a Concordot használjuk. Így használat közben már látom is a különbséget a két ülés minősége között, ezért arra gondoltam, hogy vennénk neki télen egy másikat (szintén használtan, de inkább egy márkásabb darabot).

Tudnátok olyat javasolni aminek még van saját biztonsági öve is, tehát nem csak az autóéval kell bekötni a gyereket, de legalább 25 kg-ig jó?

2014. aug. 20. 17:59
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Ja, azt elfelejtettem, hogy nincs isofix az autónkban.
2014. aug. 20. 18:24
 2/15 anonim ***** válasza:
ezt bátran merem ajánlani , a legjobb ami létezik . [link]
2014. aug. 20. 18:43
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, én is néztem ezt a márkát, de sajna nem találok belőle 9-25 vagy 9-36 kg-os kategóriát, és a 15 kg-tól valónak pedig nincs saját belső biztonsági öve, ahhoz meg a kisfiam szerintem kicsi még, hogy az autó saját övével legyen bekötve.
2014. aug. 21. 15:08
 4/15 anonim ***** válasza:

Vegyél már 15-36 kg-ost, ezek az öszvér megoldások (ami két kategóriát ölel át), majdnem mind vackok!

Én most vettem egy 15-36-os Römer Kid Plus ülést, használtan, eredeti huzattal 13 ezerért! A lányom csak 11,5 kiló és 93 cm, de otthon belepróbáltam, nem veszne el benne. Persze őt még a 9-18-asban utaztatom, a nagyobbat a fiamnak vettem a mamáékhoz, de nagyon jó, a szélessége is állítható és a magassága is annyira alacsonyra variálható, hogy magasságra a 93 cm-es lányomnak is jó lenne.

2014. aug. 25. 09:51
 5/15 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Amúgy a fiam is 3 évesen ült át a másik ülésbe, a kisebbet meg megkapta a lányom. A fiamnak újonnan egy Recaro Milanot vettem anno, de ez a Römer sokkal jobban méretre igazítható, jobban passzol kisebb gyerekhez.
2014. aug. 25. 09:52
 6/15 anonim ***** válasza:

Mi töréstesztek alapján vettünk (hiába szép meg kényelmes, ha ott hal meg a gyerek benne egy ütközésnél), és egyértelműen Römer márkájú.

A családban dolgozik mentős, egyszer pont előttük történt egy ütközés, a kocsiból kirepült a hordozó, végigpattogott az úton. Rohantak megnézni, a babát sértetlenül, pár karcolással szedték ki belőle, az is Römer volt, csak isofixes talp nélkül kötötték be és ezért repült ki az autóból.

2014. aug. 25. 10:08
 7/15 anonim ***** válasza:
A Recaro is ugyanolyan jól szerepelt a teszteken, én is a tesztek alapján vettem az üléseket. A kisebb is Römer, de egy 9-18-asba szerintem télikabátban már nem lehet beférni egy normál kisfiúnak. A fiam szereti a Recarot is, de a Römer kid plus jobban fazonra igazítható kisebb gyereknél (a fiam is vékony és a lányom is). Szóval a lányom tuti ilyent kap majd, ha kinövi a 9-18-as Römert.
2014. aug. 25. 10:23
 8/15 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy télikabátban nem lenne szabad bekötni, könnyebben lecsúszik a válláról az öv. Persze nem mindig kivitelezhető.

Pajzsosat vennék, pl. ilyet: [link] - ez biztonságosabb, mint az öves, és szerintem téli cuccban sem gáz.

2014. aug. 25. 12:04
 9/15 anonim ***** válasza:
Én is pajzsosat szerettem volna először, de a gyerek már a boltban sem szerette. Elé lett téve a pajzs és visított, mint akit ölnek. Maradt a römer :D
2014. aug. 25. 15:35
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tanácsokat, elgondokodom a 15 kg-tól használhatón. Én is Römert szeretnék, vagy Besafe-et, aminek jó a tesztje. Egy ismerösünknek van Cibex Pallas, de nem szeretik, nekem sem túl szimpi,valahogy ezt a pajzsos megoldást nem találom valami jónak.

Ha esetleg valakinek van még javaslata, szívesen venném.

2014. aug. 25. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!