Figyelemzavaros gyermeknek ha pszichiáter javasolja adnál Ritalint iskolakezdéstől?
Figyelt kérdés
Most lesz elsős, ír, olvas, számol, de folyton és állandóan bohóckodik, izgatott, nyugtalan, türelmetlen.2014. júl. 30. 09:39
11/12 anonim válasza:
Ne!!A lányom Ritalinnal kezdte az iskolát,amit a tanítónéni 2 hét után le is állíttattot velünk.Nagyon jó igazi TANÍTÓNÉNIt találtunk,normál iskolába járt.A figyelemzavar mellé még súlyos diszlexia is társult(szöveg nem értés).Mindig kapott fizikai feladatot pl.székek felrakása.Néha szólt,hogy kérdezett tőle valamit,de már nem volt ott.Elsőben óránként 20 perc volt a figyelme.Itthon is sokat foglalkoztam vele,bár a pszichológus ezt nem javasolta.Felsőtől járt gyógy pedagógushoz.Én mindig azt mondtam,hogy a gyereket nem gyógy szerezem,de én AKAROK valami nyugtatót.Aztán kibírtam.Újra leérettségiztem(még akkor is rengeteget kellett vele tanulni)és van 3 szakmája.Büszke vagyok rá!Csak azért írtam,hogy van jó végkifejlet,de nagyon-nagyon rögös és döcögős az út!Nem feladni és a gyógyszert elfelejteni!
12/12 anonim válasza:
A ritalin elég kockázatos megoldás.A mi fiunk hiperaktivitás nélküli figyelemzavarra kapta.Hosszas órákig tartó leckeírások után,mégiscsak úgy döntöttünk napi fél tablettát az orvos utasítása szerint adunk neki.Azt kell hogy mondjam nagymértékben megkönnyítette a gyerek mindennapjait.Koncentrálni sokkal könnyebben és gyorsabban ment neki minden ,feladatait feleannyi idő alatt elkészítette. Majd fokozatosan ahogy nőtt elhagytuk".Nem okozott semmiféle függőséget,csak délutánra nem szabadott adni neki mert akkor felpörgött.Szerintem hasznos megoldás,amennyiben szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!