Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinálnak gyerkőceitek...

Mit csinálnak gyerkőceitek ebben a rossz időben?

Figyelt kérdés
Lányom 5 éves, fiam 2,5. Mikro jó idő van, ezerrel kint játszanak az udvaron, homokoznak hintáznak, bicikliznek. Mióta ilyen rossz idő van bent unatkoznak és folyton csak mesét néznének. Egész nap hisztiznek, nyávognak, ha nem kapcsolok mesét hiába hívom őket hogy akkor játszunk együtt. Mit lehet kitalálni benti játékot, mert én nem szeretem mikor mesét néznek egész álló nap.
2014. júl. 11. 10:32
 1/8 anonim ***** válasza:
2 éves lányunk van. Szeret legózni (duplóval), kirakózni, gyurmázni, rajzolni, kifestőzni. Nagyon szereti, ha mondókázunk akár könyvből, akár fejből. Játszik babával, vagy plüss állatokkal, pl. megfürdeti, megeteti őket.
2014. júl. 11. 10:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Ma van az utolsó nap az oviban, de csak 13-ig.

Utána hazamegyünk a 4 éves kisfiammal, alszik egyet, amíg én rendbe szedegetem a konyhát, ételt készítek stb.

Ha ilyen esős, hűvös idő marad, akkor bent játszunk.

Társasozunk (pl. froggy frenzy- olyan golyókapkodós, mint a régi hugó hami volt, vagy Bogyó és Babóca úton az oviba vagy puzzle-t rakunk (én díszletnek kellek vagy ha egy újat először rakunk ki stb.) vagy Bus stop című társassal játszunk vagy a kisvakondos ki nevet a végén jellegűvel stb.)

- ha meguntuk, akkor mesélek 1-2-t, ő választ könyvet (most Noddy és Thomas a sláger újra)

- adok neki cikk-cakkos ollót, formalyukasztókat és színes papírokat, nyírhat, szabhat kedvére (aztán majd együtt összeszedjük, összeporszívózzuk a csillagokat és egyéb darabkákat :)

- vonatsínekből pályát épít

- ragaszthatunk neki egy csillámtetoválást :)

- van benti ugrálólabda, bújócskasátor és ilyen óriási könnyű szivacs dobókocka, amivel lehet játszani

- befogom valami házimunkába (pl. együtt összepakolhatjuk a játékait a szobájában- én lepakolom és letörlöm a polcokat, ő adogatja a holmikat stb.)

- LOGICO primo és LÜK bambino táblákkal játsszunk (közben pl. tudok főzni is, mert egyedül is megpróbálja kirakni, aztán együtt megnézzük, megbeszéljük, ha elakad segítek)

- skype-on felhívjuk a külföldön dolgozó apát, Nyugat-Európában élő testvéremet

- segíthet beszedni a szárítóról a megszáradt ruhákat, ő hozhatja a kosarat, rakja el a csipeszeket stb.

Ezt a sokmindent meg sem tudjuk csinálni lefekvésig :)

Nem nézünk mesét, van elég más teendő és játék is. Még dolgozom, de már örülnék, ha otthon lehetnék vele.

2014. júl. 11. 10:41
 3/8 anonim ***** válasza:

csináljatok akadálypályát. az egész lakást be lehet vonni :D

pl. étkező székek alatt átmászni kell, kispárnákat a nappali szétszórod és azokat át kell ugrálni, a kanapén bukfencezve kell túljutni...

mi ilyeneket szoktunk csinálni. tegnap olyan magas tornyot építettünk duplóból, hogy a plafonig ért. vagy 2 óra volt, mert mindig ledől... :)

de amúgy ki lehet menni esőben is, szerintem tök jó móka a gyerekeknek, persze ha nem ömlik.

2014. júl. 11. 10:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Játszóház a Kikában pl.
2014. júl. 11. 11:03
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem muszáj volt kivinnem a kisfiamat (2 és fél éves elmúlt), mert bent nem nagyon tud mit kezdeni magával, unatkozik. Viszont imád kint az esőben lenni, úgyhogy mindkettőnkre gumicsizma, esőkabát, és kint biciklizett több mint egy órát.

Általában mindig ki kell menni vele esőben (is), mert ha bent vagyunk, állandóan mindenért rá kell szólni, mindig olyanokat csinál, amit nem kéne, én meg nem szeretek mindig mindent kikapkodni a kezéből, hogy ezt sem szabad, meg azt sem, nem nagyon köti le semmi sajnos hosszabb időre.

2014. júl. 11. 11:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Aze sőt kivéve minden időben kimegyünk. Mínuszokban is! Nem jó, ha azt szokják meg, hogy egy kicsit borúsabb, vagy hűvösebb az idő, akkor ki sem dugjuk az orrunkat! Eső esetére pedig a többiek jó tanácsokat adnak:)
2014. júl. 11. 13:18
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyrészt tuti hogy nem néznek mesét akkor sem, ha rossz idő van. kizárólag akkor van mesenézés a nagyobbnak (4 éves), ha alszik a kicsi (2 éves).

Esőben is kimegyünk, nyilván nem amikor szakad, de ilyen apró szemű esőben simán: a pajtában, az istállóban játszanak, vagy a szín alatt, vagy ma pl rendet raktunk a műhelyben, daráltunk, söpörtünk, stb.

Ha bent vagyunk, akkor egy fél órára egyedül is feltalálják magukat, ha nem, akkor mondjuk együtt rendet rakunk a gyerekszobában, vagy segítenek elpakolni/teregetni/sütit sütni. Imádnak vagdosni (begyújtóst, reklámújságokat apró cafatokra, kreatívabb napokon a nagyobbik kivagdossa a betűket, figurákat). Olvasunk, legozunk, ruhákat szortírozunk (amit kinőttek, nem hordják, szezonváltós, stb).

2014. júl. 11. 16:24
 8/8 anonim ***** válasza:

Az én nagyobbik gyerekem is ezt csinálja ilyenkor, ő hat éves. Állandóan mesét nézne ilyenkor, de korlátozva van és ha nem kapcsolom be, akkor kb 30 szenvedés, zsarolási kísérlet, sírás, provokálás után feladja és végül mégiscsak elkezd játszani valami értelmeset, sok esetben közös játékra invitál.

Nem vagyok tv ellenes, nem ezért írom, de szerintem a túl sok tévézés nem jó, ne hagyd, hogy manipuláljanak ezzel.

2014. júl. 11. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!