Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak? Nektek is...

Mit csináljak? Nektek is rossz étkű a gyerkőceitek?

Figyelt kérdés
2,5 éves fiam nem hajlandó enni most már legalább 2 hete semmit jóformán. Reggelit kihagyja, ebédkor a levesből jó ha 5 kanállal eszik, a másodikhoz nem is nyúl. Vacsora meg pár csipet valami...Nem tudom mit csinálhatnék vele. A védőnő azt mondja, irassak fel neki vasat. Nagyot nőt, megnyúlt de enni azt nem akar. Fogyni szerencsére nem fogyott, 13 kg. Mit csináljak?
2011. febr. 28. 14:48
 1/3 anonim ***** válasza:

szia!

bár nekem hála égnek nem rossz étvágyú a gyerkőcöm, de az az érdekes, hogy a vasa mindig a min.értéket veri, de mindig jó volt az étvágya.

reggelire nem iszik kakaót vagy tejet esetleg? mert lehet, hogy az tölti meg a pici gyomrát.

Amikor beteg a gyerkőcöm és esetleg nincs olyan étvágya, akkor mindig müzlit adok neki, mert abban van energia.

vagy tudom, hogy nem az a legjobb megoldás, de ha leültök ebédelni, akkor foglald le közben valamivel, kirakóval, szinezőve, és ha máshogy nem megy Te etesd. Egy biztos erőltetni nem szabad. Nekem meg olyan problémám van vele, szintén 2,5 éves fiú-hogy ő meg a gyógyszer nem veszi be. Egyszerűen nem tudom neki beadni, ha mégis sikerül akkor kiköpi és üvölt. erre meg nekem nincs ötletem:(

2011. febr. 28. 15:17
 2/3 kisnita ***** válasza:

Szia!

Az én kisfiam se valami nagy evő... Már 2x adtam neki vas cseppet (Maltofert) a gyerekorvos mondta, hogy felírja. Első alkalomkor azért írta fel mert fogyott, kaptunk beutalót vérvételre és kiderült, hogy alacsony a vas. Másodszorra pedig azért írta fel mert sápadtnak találta. Ameddig kapja addig jól eszik meg utána kb 2 hétig, de aztán megint ugyan úgy alig eszik. Most Béres cseppet kap, de majd megkérdezem a dokinőt, hogy lehet-e megint íratni neki Maltofert és addig felfüggeszteném a Bérest. A Béres csepptől is van valamennyi étvágya, többet eszik mint nélküle, de még így sem az igazi. De legalább nem fogyott az utóbbi időben. 19 hónapos és 10 kg, elég vékonyka. Nagyon mozgékony úgyhogy azt a kicsit is leszaladja amit eszik. Rengeteget iszik, napi 3-4 litert simán. Most ki akarom próbálni, hogy vissza veszek a folyadékból nem adom neki csak a felét hátha azért nem eszik mert a sok víz telíti el. Régebben is gondoltam erre meg is kérdeztem a gyerekorvost, de azt mondta, hogy mivel nem cukros dolgokat iszik hanem csak sima vizet szerinte nem telíti el, nem ezért nem akar enni. Na minden esetre most próbálok neki kevesebb vizet adni és helyette több kaját, csak az a baj, hogy reklamál :)

Tegnap is kérte többször is az üveget, de helyette gyümölcsöt adtam neki. Meg is ette, de utána bement 2 dl víz is neki.

Nálunk is az a baj, hogy nincs meg a napi 5 étkezés. Reggelire mindig eszik valamit általában joghurtot tápszerrel keverve, tejpépet, gabona pépet vagy kenyeret felvágottal, sajttal, de nem sokat kb egy negyed szeletet azt is úgy hogy a vajat lekaparja róla. Ebéd egy pár kanál főzelék/leves vagy egy pár szem tészta vagy amit főzök. Elsőt és másodikat sose eszik egymás után, mindig vagy ezt vagy azt, de csak egy picit. Délután eszik az apjával pár falatot és ha jó napunk van akkor este is eszik egy joghurtot vagy egy kis tejpépet. Napközben hiába kínálom semmi nem kell neki, már édességet meg sós kekszet is próbáltam adni neki hogy legalább valamit egyen, de az se kellett neki.

Vidd el a gyerekorvoshoz és kérj beutalót vérvételre és utána majd megmondja a doki, hogy kell-e neki vas vagy sem. De vérkép nélkül nem tanácsos elkezdeni adni mert ha túl sok a vas az se jó. Tápszert/tejet iszik rendesen? Az enyémnek sajnos az sem kell. A tejet abszolút nem fogadja el, a tápszerrel is trükköznöm kell mert meginni azt sem akarja így hát a joghurtba meg a tejpépbe szoktam egy pár kanállal belecsempészni. De a gyerekdoki szerint ez kevés úgyhogy adni kell neki külön kalcium pezsgő tablettát is egy negyedet naponta. Elég körülményes gyerek, de hát ez van...

2011. márc. 2. 12:50
 3/3 anonim ***** válasza:

nem vagy egeydul a problemaval.

az enyem is annyit eszik mint a tied (2,3 eves) es nem is hajlando vizet inni. inkabb tejet inna ha lehetne mindig. unja a ragast, evest.

Nem tudom mivel el, de nem sovany.

2011. márc. 2. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!