Mikor kell kezdeni az ovodát?
Figyelt kérdés
Novenberbe született a lányom.Abba a tanénbe kezdi az ovit amikor a 3 évet tölti vagy amikor a 4.évet?2008. aug. 1. 20:36
1/9 anonim 

válasza:

Betöltött 3 éves korától veszik fel az oviba, azaz ha novemberi születésű akkor szerintem novemberben felveszik, ( feltéve ha óvodaérett ) de a beíratkozást már tavasszal meg kell ejteni.
Bár most módosítottak a rendeleteken hogy bölcsibe is csak 3 éves korig lehet járni, sőt hallottam hogy már várólista is létezik.
A legjobb ha személyesen beszélsz az óvodavezetővel, esetleg ha rendeznek nálatok ovibörzét akkor ott a legpontosabban tájékozódhatsz.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ még nem aktuális(csak 9 hós a babám) csak elgondolkodtam rajta.
2008. aug. 1. 21:32
3/9 anonim 

válasza:

Ismerősömnél csak szeptemberben lehet ovodát kezdeni,így majdnem négy éves lesz mikor oviba kerül(decemberi).Lehet,hogy ezt ovodája válogatja.
4/9 anonim 

válasza:

Ez van nálunk is.Májusban még nem volt 3éves, így be sem írathattam.Februárban lesz 3,ezért csak jövő szeptemberben kezdheti.Csak arra nem gondolnak hogy mi lesz addig az anyuka jövedelme!!!!
5/9 anonim 

válasza:

Az én babám is 9 hónapos, ő október 26-án született, bölcsibe már beirattam, majd jövő szeptembertől fog járni (tehát nem most). Nekem azt mondta a bölcsis néni, hogy mivel iskolás korára úgyis évvesztes lenne, ezért évvesztes lehet a bölcsiben is, tehát maradhat négy éves koráig is.
6/9 anonim 

válasza:

Szia!A mi városunkba már két éves korba be kell íratni a gyereket az ovodába.Az én gyerekem oktoberi és tavasszal kell beíratni az oviba és szeptemberben mehet a beszokatás.
7/9 anonim 

válasza:

abban az évben majd, mikor betölti a 3-at, menj el január-március környékén az óviba és beszélj az óvodavezetővel.Sajnos nagyon nagyon a túljelentkezések (bár ez attól is függ,hogy hol laksz),így mindig azokat veszik fel hamarabb,akik korábban töltik be a (3.-4.-5.) életévüket.Ja, és vigyél munkáltatóit is szerintem a beiratkozásra!
8/9 anonim 

válasza:

Szia.Ez ovitól függ.A lányom december 25.én lesz 3, de másfél éve szobatiszta,tisztán beszél és már szeptembertől ovis lesz.Ezt az igazgatóval kell megbeszélned majd.
9/9 anonim 

válasza:

3 evesen kezdik az ovit, de mire akkora lesz a kislanyod meg valtozhat a rendszer, majd inkabb frisseben es ott ahol laktok kerdezz ra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!