Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor kell kezdeni intézni az...

Mikor kell kezdeni intézni az óvodát? Most töltötte a 2. évet.

Figyelt kérdés
2010. okt. 11. 10:15
 1/7 anonim ***** válasza:
A betöltött 3. évtől lehet, de csak 5 éves kortól (az iskolakezdést megelőző év szeptemberétől) kötelező óvodába járatni a gyereket.
2010. okt. 11. 10:17
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja! Bocsi, félreértettem a kérdést. Intézni csak jövő tavasszal kell, akkor lesznek a beíratások (valamikor április végén, május elején, az óvodák kapuján mindig kiírják).
2010. okt. 11. 10:19
 3/7 anonim ***** válasza:

törvény szerint betöltött 2,5 évtől lehet (ha megfelel egyéb követelményeknek)nem 3.

Intézni egyébként tavasszal kell. Figyeld mikor van nyílt nap és beiratás.

2010. okt. 11. 10:30
 4/7 anonim ***** válasza:

[link]

2,5 évesen csupán felvehető,ha az óvoda vállalja 3 éves kor alatt a gondozását, de nem köteles felvenni 3 évet be ne töltött gyereket felvenni... egy óvónő anyuka

2010. okt. 11. 10:46
 5/7 anonim ***** válasza:
szerintem azóta változott a törvény, mert 2008-as, azóta már köteles felvenni.
2010. okt. 11. 10:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem, nem változott :) Igen, vannak olyan óvodák, amelyekben működik mini csoport és felveszik a 2,5 éves gyerekeket is, de nem ez az általános. [link]
2010. okt. 11. 10:56
 7/7 anonim ***** válasza:

hát jó de ha innen nézed, akkor a 3 évest sem köteles felvenni csak felveheti, ha van hely. Úgyhogy szerintem ha van hely és jelentkezik egy anyuka 2,5 éves gyerekkel nem utasíthatja el. Az én értelmezésemben. Csakúgy mint egyébként a 3 és 4 éveseket.

Kötelezően az 5. életévét betöltött gyereket kell felvenni.

2010. okt. 11. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!