Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tehetnék, hogy ne kapjon...

Mit tehetnék, hogy ne kapjon napszúrást?

Figyelt kérdés

Hétfőn indulunk nyaralni. Tengerpart, forróság, 40-45 fok.

A 18 hónapos lányunk viszont nem tűri meg a fején a sapkát.

Semmilyet se. Sem a kalapot, sem a baseball sapkát, sem a megkötöset, sem a kendőt semmit. Félek, hogy napszúrás kap majd. Mit tehetnék?

Van másnak is ilyen gyermeke? Minden ötletet szivesen fogadok!

2014. jún. 27. 13:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Azért én jó szórakozást kívánok nektek! Egyébként hova mentek, ahol 40-45 fok van? Ez még nekem is sok lenne! Biztos, hogy olyan meleg lesz?
2014. jún. 27. 14:37
 12/25 anonim ***** válasza:

Gondolom valahova nagyon délre mentek pl Görögország?

Miért nem lehetett volna valahogy északabbra jönni?

Nem azt mondom hogy mondjátok issza ez hülyeség ,de még jóval előbb kellett volna gondolkodni.

Muszáj lesz rá sapkát raknod rá meg naptejet , akkor is ha d.u négy óra után mentek le. Illetve még d.e tudtok lemenni.

2014. jún. 27. 15:19
 13/25 anonim ***** válasza:
Igen,elég nagy meggondolatlanság volt ilyen helyre befizetni . Itt nem is csak az a baj,hogy süt a nap, hanem hogy iszonyú a hőség! Ez nem használ egy kisgyereknek. (felnőttnek se) . Nem is tudom, van-e értelme oda menni,ha egész nap csak a hotelban lesztek...A nap ellen annyit tehetsz,hogy tartod a feje fölé állandóan a napernyőt, és kened jó magas faktorú napozótejjel. De a meleg ellen nem tehetsz semmit...
2014. jún. 27. 15:30
 14/25 anonim ***** válasza:

40-45 fokban, tűző napon (főleg tengerparton ahol ugye a víz miatt erősebben ér a nap) még kalapban sem vinném ki a 1,5 évesemet.

szerintem azt tudjátok csinálni, hjogy korán reggel lementek 9-10-ig, visztek napernyőt, és lelkesen adogatod vissza rá a kalapot. majd este 6körül mentek még le egyet úszni

2014. jún. 27. 16:43
 15/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! A Seychelle-szigetekre megyünk!

Persze, lesz napernyőnk meg minden. Figyelek majd rá!

2014. jún. 27. 17:27
 16/25 anonim ***** válasza:

Nézd tv, rádió minden attól hangos, hogy 10-16 óráig ne menjünk napra. Mert hamar leégni és nagyon erős az uv sugárzás. Nem tudom hova mentek, de gyanítom ha ilyen meleg van, akkor bizony extrém uv sugárzás lesz, ebből a hőmérsékletből kiindulva. Így 10-16-ig alapból nem lesztek napon. Így reggel és késő délután már nem lesz talán semmi baj, de a babakocsiba használj napernyőt! Ha leheveredtek a tengerparton ott is napernyő, vagy napsátor.

Vegyél fel te is sapkát, vagy kendőt vagy akármit, hátha akkor szívesebben felveszi. Játszd el hogy felveszed az sapkáját, ha feladod rá megtapsolod, milyen szép...... Kicsit udvarold körbe. hátha.....

De napra necsak a sapka miatt ne vidd, hanem amúgysem jó neki.

2014. jún. 27. 18:03
 17/25 anonim ***** válasza:

közbe olvastam hova mentek :)

azért jó utazást! :)

A szállodába is lehet lesz valami játszósarok, vagy a szobába is el lehettek, vigyetek játékokat. Gondolom egy ilyen helyen készülnek a vendégek szórakoztatására.

Esetleg fedett medence....

2014. jún. 27. 18:05
 18/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm, jó ötleteket adtál! :)

Mivel itt mindig ilyen meleg van, igy nincs benti medence, felesleges.

De vannak bababarát programok, majd amíg kint tűz a nap, addig bent játszunk majd.

2014. jún. 27. 18:14
 19/25 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de honnan vetted, hogy a Seychelle-szigeteken 40-45 fok van? Jézus, dehogy. Csak mert trópusi az éghajlat?

Közlöm, jelenleg 27 fok körül van. Holnap sem lesz több és még zápor is várható pár napig. Legalábbis Victoriában.

Az átlaghőmérséklet is 28 fok, a tenger kb. 26 fokos.

Én amire a legjobban ügyeltem volna, az a Hepatitis A, B elleni védőoltás az egész családnak. Bár, ide semmilyen oltás nem kötelező. Ha esetleg nem oltottátok volna be magatokat, akkor már késő. Vezetékes vizet semmiképp ne igyatok, csak palackosat, főleg a gyerek.

Tény, hogy a páratartalom magas, mivel trópusi, de nincs 40-45 fok, ezt ki mondta?

2014. jún. 27. 21:55
 20/25 A kérdező kommentje:

Barátaink mondták, nemrégiben jöttek haza onnan. 40 fok volt akkor.

És további melegedést jósoltak. De köszi, hogy utánanéztél. :)

Akkor nem aggódom a túl nagy meleg miatt, még jobb.

Amugy be vagyunk oltva ellene. Azzal nem lesz gond. Meg persze nem azért megyünk, hogy csapvizet igyunk. :D

2014. jún. 27. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!