Játszótér. Kinek van igaza? Nem volt jogom rászólni?
Tegnap délután a játszótéren vártuk a nagylányomat, jött haza a táborból, én pedig 3 gyerkőccel már egy órája vártam, a kicsi (8 hós) nyűgös, a két nagyobb nem fogad szót... Meg voltak bolondulva tegnap egy kicsit, ami önmagában nem lett volna baj, de a 7 évesem megint visszabeszélt, és olyan dolgokat csinált, amit egy 3 évesnek sem nézek már el (nem érdekes, hogy mit, a történet szempontjából), erre nem tudtam nem reagálni, és közöltem vele egy kicsit erőteljesebb hangon, hogy mit is várok el tőle, hogyan kellene viselkednie. Ezt már végighallgatta az a 6 és fél éves kislány is, aki közbeszólt, és hívta a gyereket játszani, miközben én még beszéltem vele. Egyrészt én úgy gondolom ennyi idősen tudnia kellene, hogy nem szólunk közbe, miközben más beszél, és ha én épp azt mondom a gyerekemnek, hogy indulunk, mert megjött a nagylány, akkor a 6 éves gyerek nem szól közbe, és nem hívja játszani. Én annyit mondtam neki, normális hangvételben, nem veszekedve, hogy ha én mondok valamit a saját gyerekemnek, akkor legyen szíves ne szóljon közbe, mert én vagyok az anyja, nekem kell nevelnem, nem neki.
Erre nem tudom, otthon mit adott elő, hogy én miket mondtam, de reggel az anyja kiosztott, hogy én így ne beszéljek az ő gyerekével ( ő tegnap olyan messze volt a játszótértől, hogy nem hallhatott semmit), és előadott valamit, amit állítólag mondtam. Mikor elmondtam neki, hogy hogy is volt, nem hitte el...
A 6 évesével és a 9 évesével is folyton gondok vannak, a 9 éves a nagylányomat bántja folyton, rugdossa, kilöki a padból, kritizálja, stb. Szóval nem egyedi eset. Lényegtelen számomra, hogy ők romák,mi pedig nem, azért a gyerekeket meg kell nevelni.
Szerintetek?
Fú hát falun tök nem lehet egyszerű, hacsak nem az a fajta az ember, aki tényleg képes letojni, hogy ki mit beszél.
Egyébként te a hiperaktivitással magyarázod a gyerek viselkedését, de honnan tudod, hogy a másik gyerekkel minden pöpec rendben van?
A másik anyuka szín unintelligens, abból ítélve, ahogy leírod. Ennek megeflelő súllyal kell adni a véleményére. Ezt nyilván mások is észrevették már a faluban. Mindenkinek nem lehet tetszeni.
De ismétlem, annyit bőven elég lett volna mondanod, hogy légy szíves, ne szólj bele. Nem kell sem kioktatni, sem megnevelni más gyerekét. Nem akart ő rosszat csak nem tanították meg neki a normákat.
Ne haragudj, hogy ezt írom, de egyáltalán nincs igazad. Elég lett volna nem figyelni a kislányra, nincs jogod kioktatni.
Ami legjobban gáz, hogy hiperaktív gyerekes szülőként ilyen alacsony a toleranciaszinted egy vadidegen gyerekkel kapcsolatban. Gondolom ha a te gyereked nem viselkedik éppen kiscserkészként, akkor te sem vennéd jó néven, ha valaki így nekiesne ráadásul úgy, hogy nincs ott vele senki.
Én is kisozstottalak volna másnap, teljesen függetlenül attól, hogy a kislány hazudott-e még hozzá valamit vagy sem, mert a valós történés épp elég.
Köszi a válaszokat!
Egyáltalán nem alacsony a tolerancia szintem, csak ami már el lett nézve annak a 2 gyereknek, mert mondván szegről-végről rokona a párom anyjának, meg mert cigány, meg mert anyuka 8 általánossal nem tud gyereket nevelni, az már másokat is kiborít, nem csak engem. Sokan dühösek rá, mert betegen, tetvesen viszi oviba, suliba a gyerekeket, beviszi lázasan is, és még neki áll feljebb, ha hazaküldik a kicsit.
Szinte csak a családtagjai állnak már velük szóba, de azok közt is van, aki utálja, mert nem tud viselkedni.
Szóval azért ezek is közrejátszanak az én viselkedésemben is.
Akkor neked az anyjával van bajod, és nem a gyerekkel. Nem értem, miért nem vele rendezed ezt le. Az a gyerek nem tehet róla. Továbbra is fenntartom, hogy neki elég lett volna annyit mondani, hogy most nem megy vele játszani a tiéd, mert indultok haza. Nevelni nem a te dolgod.
Egyébként ahhoz képest, hogy téged állításod szerint nem érdekel, hogy cigány, mégis te emlegeted folyton.
Számomra te sem tűnsz szimpatikusabbnak a leírásod alapján: kiabálsz a saját gyerekeiddel a játszótéren, kioktatod más gyerekét, amikor igazából rosszat nem tett, folyamatosan azon lovagolsz, hogy a másik gyerek anyjának milyen hiányosságai vannak (és mindezt a gyerekre vetíted ki).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!