Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5évesetek ismeri a színeket?

2,5évesetek ismeri a színeket?

Figyelt kérdés
Mennyi idősen kell már ismernie a színeket?
2014. jún. 25. 17:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
igen
2014. jún. 25. 17:54
 2/12 anonim ***** válasza:
Igen, ismeri. Néhány árnyalatot még összekever (narancs és citromsárga pl.), de jól tudja őket már elég régóta. Nem tudom mikorra kell tudni, folyamatosan "tanulta", játék közben. Szerintem ovira már a fő színeket jó lenne tudnia.
2014. jún. 25. 17:57
 3/12 anonim ***** válasza:
Igen ismeri.
2014. jún. 25. 18:20
 4/12 A kérdező kommentje:

Az én lányom a rózsaszínen és a lilán kívül mást nem igazán ismer :( Mindennap gyakoroljuk, de keveri őket. Pirosra kéket mond és fordítva, meg az összesre mást mond. Pedig okos értelmes kislány, nagyon szépen beszél.

Nagyon nagy baj ez?

2014. jún. 25. 18:31
 5/12 anonim ***** válasza:

Figyelj, szerintem semmi baja a gyereknek, nem lóverseny ez!

Az enyém például ismeri már régóta (két éves) de van amikor direkt keveri, csak hogy újra elmondjam neki melyik melyik, vagy éppen olyan a kedve...

Szerintem a tied is ismeri az összeset már csak valamiért direkt nem mondja. Például a fiam mostanában mindenre azt mondja hogy kutya holott pontosan tudja, hogy az nem kutya. Az unokatestvérem lánya egy időben mindenre azt mondta, hogy barna.... szerintem ez életkori sajátosság!

2014. jún. 25. 18:37
 6/12 anonim ***** válasza:
Biztos nem érdekli. Próbáld meg, hogy kiválasztja-e, ha kéred: "hozd ide a piros labdát". Ha nem tudja, akkor nézesd meg szakemberrel.
2014. jún. 25. 18:37
 7/12 A kérdező kommentje:
Igazából tényleg nem érdeklik a színek. Amikor gyakoroljuk látom rajta, hogy nem élvezi, unalmas neki.
2014. jún. 25. 18:40
 8/12 anonim ***** válasza:

6. vagyok. Szóval, ahogy az 5. írja, pontosan. :)

Az, hogy ismeri a színeket, nem ugyanaz, mint megnevezni. Tedd próbára szerintem, hogy szórakozik-e, mert hajlamosak rá.

2014. jún. 25. 18:40
 9/12 anonim ***** válasza:
Az én lányomat sem érdekli, ha nagyon figyel tudja, de sokszor kever színeket. A nagyobbik sokáig a pirosat, és a zöldet keverte következetesen. mér nem hibázik. Mostanában Colorino-t játszunk, ez segít helyretenni a dolgokat, és még élvezi is.
2014. jún. 25. 18:56
 10/12 anonim ***** válasza:
igen ismeri.de lehet hogy ismeri a lanyod a szineket csak mar erzi hogy erolteted azert mond ra mast.legalabbis a fiamtol amikor kerdezem a szineket es mar unja akkor pl a kekre zoldet mond.es furcsan ranezek nevet es mondja hogy kek :)
2014. jún. 25. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!