Hány hónaposan tudta a gyereketek a színeket?
2,5 évesen elég jól tudta. nem csak az alap színeket, hanem a nehezebbeket is, mint pl. barackszínű, bordó, rózsaszín, világos-sötét.
azt nem tudom mikortól tudhatta mert nem beszélt én meg nem kértem, hogy mutogassa a színeket :) de biztos nem 1 évesen, talán inkább 2 lehetett
Pontozzatok le, de 1 évesen kizárt!!!! (elsőnek)
Lányom 2,5 éves, nagyjából 2 évesen kezdte az alapszínekkel, most tart ott, hogy aránylag mindet ismeri, de van, hogy téved. Természetesen olyat, hogy bézs, ciklámen, stb. még nem tud.
A lányom nagyon hamar megtanulta a színeket, 1-másfél éves kora közt kezdett el beszélni, és ahogy a tárgyak neveit tanulta, úgy, azzal párhuzamosan a színeket is. Sosem tévedett, és azóta is nagy hangsúlyt kapnak az életében a színek. Még 3 éves sem volt, amikor maga válogatta össze az aznapi ruháit, és mindig nagyon szép színharmóniában szedte össze őket.
A fiam kicsit később kezdte el mondogatni a színeket, és a kéket-zöldet eleinte gyakran keverte. De kb. 2,5 éves kora óta már jól tudja őket.
Egyébként sose tanítottam direkt módon a színeket, hanem amikor beszélgettem velük, mindig kiemeltem a tárgyak színét. Például nem azt mondtam, hogy hozd ide a tányérod, hanem, hogy hozd ide azt a szép fehér tányérod. Vagy ha építőkockáztunk, akkor azt mondtam, keressünk még ilyen kék színű kockákat. stb.
Kisfiam 14,5 hónaposan már mondta, hogy PIJOSZ - piros, SZÁGA - sárga, és tévesztés nélkül fel is ismerte ezeket. 2 évesen már ismerte ezeken kívül a kék, zöld, fekete, fehér, szürke, barna, narancssárga, citromsárga, rózsaszín, lila színeket is. 2,5 éves korára a legtöbbet már angolul is tudta mondani (bölcsiben angolul is tanította őket a gondozónénijük).
Egyébként a védőnő most nemrég mondta a 3 éves státuszon, hogy 3 éves korára négy szín a követelmény, amit fel kellene tudni ismerni tévesztés nélkül (kék, zöld, piros, sárga).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!