Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire tudja a 2,5 év...

Mennyire tudja a 2,5 év körüli gyermeetek a színeket?

Figyelt kérdés
Az én kisfiam alig akarja megjegyezni őket. mindíg eltéveszti őket.régóta tanuljuk már de nem akaródzik neki. Valami baja lehet?

2013. szept. 19. 13:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

semmi baja ... diferenciál-egyenletet nem próbáltál még megoldani vele?

miért pánikol minden szülő, ha a gyerek nem úgy működik mint az óramű?

2013. szept. 19. 13:54
 2/13 anonim ***** válasza:
enyém még beszélni sem tud.
2013. szept. 19. 13:57
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem minden gyerek egyforma. A szomszéd kisfiú már 1,5évesen tudta a színeket! akkor volt a lányom 1 éves... Most 2 éves a kisfiú, elszámol 10-ig, szinte az összes színt felismeri mondja. Az én lányom 1,5évesen most, a pirost ismeri csak! Nem esek kétségbe, mindennek eljön a maga ideje! A tiéd tuti valami másban kiemelkedő. Ne akarj versenyezni. Nagyon ügyes a kisfiad, de erre még ő nincs felkészülve. Hidd el, ettől még felnőttként tudni fog mindent! :)
2013. szept. 19. 13:59
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem versenyzés,meg pánikolás ez csak tényleg nem tudom hogy mikor kéne már ezeket tudnia. Ami aggaszt inkább hogy folyton keveri őket.mintha színtéesztő lenne. De majd gondolom az oviban jobban rá ragad majd.
2013. szept. 19. 14:20
 5/13 anonim ***** válasza:
Az enyém sem nagyon beszél még; szavakat sokat mond már, de a szineket pl. még sosem mondta. Ugyanakkor, ha kérdezem, melyik a "kék", megmutatja; szóval ismeri, de ő nem mondja sose. Az alaszíneket tudja: fekete, fehér, kék, zöld, piros, sárga - azért ezeket, mert ilyen színű építőink vannak, és azokon szoktam neki mondogatni.
2013. szept. 19. 14:28
 6/13 anonim ***** válasza:

2 éves 3 hónapos lányom felismeri a színeket.

de a bölcsiben mondták, hogy már kitolták az életkort és 5 éves korban elvárás a színek ismerete

2013. szept. 19. 14:29
 7/13 anonim ***** válasza:

Szia!

A kiskönyv szerint (amit a védőnő vezet), a 4 éves státuszon kell megnevezni az alapszíneket.

Nem vagytok elkésve.

Én sajnos bekerültem a fejlesztési rendszerbe a nagyobbikkal (koraszülött), és soha nem szabadulok már, mert mindig kitalálnak valamit, hogy neki ezt már csinálnia kéne. Az az érzésem, hogy ha születése után nem egy többnyelven beszélő diplomás a csecsemő kimagasló mozgással (olimpiai bajnoki szint), már problémásnak tartják. Ezek után a fiammal soha nem "szabadulunk"...

2013. szept. 19. 14:30
 8/13 anonim ***** válasza:

2,5 évesen még az "anya" ás "apa" volt összesen amit beszélt. Most 3 éves és 1 hónapos, mondatokban beszél, ragozni néha elfelejt :), és a színek is mennek már, bár 2-3 napja, minden zöld! :)

Viszont a barátnőm kisfia nem egész 2 évesen gyönyörűen sorolta a színeket, külön mondta a világoskéket és a sötétkéket is. Akkor én is aggódtam, most már tudom, hogy felesleges volt.

2013. szept. 19. 14:54
 9/13 anonim ***** válasza:

Az enyém bár csak 2 évesen kezdett beszélni, 1 évesen már szín szerint csoportosította játékait ill. azt adta oda, amilyen színt kértem. Viszont ő meg ilyen totál színmániás (volt, hogy már aggódtam, tán autista). Akkoriban a ruháit is mindig végig kellett néznünk, néha órákon át, milyen minta milyen színű és pl. végigmutogatta az összes piros pöttyöt egy bodyn, utána meg összes sárgát. Aztán fél évig csak úgy jártunk bölcsibe, hogy mondanom kellett az autók színeit út közben, különben nem ment tovább. Akkor már kijavított, ha rosszat mondtam. (Következő fél évben az emblémákkal csinálta ugyanezt.) Aztán kinőtte. De a szomszéd színes kaspóit az ablakban azért még mindig felsorolja - most 3 éves. Sokat festünk :)

Ennek ellenére nem hiszem, hogy bármi baja lenne a gyerekednek. Sok felnőtt sem tudja "rendesen" a színeket vagy egyszerűen nem érdekli pl. a piros és a bordó közti különbség. Aztán neten úgy olvastam, iskolaérettségnél vizsgálják komolyabban (tehát addig még bőven ráér hivatalosan is), de akkor sem kizáró ok. A konkrét színtévesztés meg általában vagy öröklődik (ha tehát nincs családban, nem valószínű) vagy betegségből szerzett, de csak 8-10 évesen szűrik legkorábban.

2013. szept. 19. 15:24
 10/13 anonim ***** válasza:
Kedves 7-es, én azt veszem észre, hogy ez már tömeges méreteket öltött. Mármint a "nem szabadulás". A mi nagyfiúnkat is nevelési tanácsadóba deportálta a félkegyelmű óvónője, most megyünk október 2-án. Szerinte a gyereknek figyelemzavara és koordinációs problémái vannak, valamint nincs rendben a finom motorikája. Ezt nem is vitattuk, mert ő a "tapasztalt" pedagógus csak tudja. Közben azonban ovit váltottunk, és úgy tűnik, hogy nincs akkora probléma, mint azt gondoltuk. Például a cipőfűzőt 24 perc alatt tanulta meg bekötni, de nem is ilyen "egyik nyuszifül, másik nyuszifül" módszerrel, hanem "felnőttesen". De valószínűleg mi sem fogunk kikerülni a mátrixból. Párom azt mondja (szintén pedagógus), hogy ez azért van, hogy a sok fejlesztő pedagógus ne legyen munka nélkül...
2013. szept. 19. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!