Hogyan gyorsítsuk fel elsős kisfiunkat? Mit tegyünk?
Nem szabad siettetni, vagy azt érzékeltetni, hogy nem elég gyors. Vannak fejlesztő könyvek kimondottan ennek a korosztálynak, játékok, tessék vele sokat foglalkozni, de ne úgy mondd neki, hogy most azért játszotok, hogy gyorsabb legyen. És ami nagyon fontos: a világ akkor sem dől össze, ha nem erőlteted, és csak jövőre járja az elsőt, vagy újra járja. Egészségesebb, mint nyomasztani már ennyi idősen.
Egy pedagógus.
Konkrétan miben lassú? Merthogy az iskolában nem nagyon mutatkozhat lemaradás, ha már két éve ír, olvas, gondolom akkor számolni is tud valamennyire.
Tudom, hogy elnagyzolt kissé a válaszom, de én a szüleimtől azt tanultam, hogy a gyereknek azt kell mondani, hogy szép és okos és el is kell hinni és akkor az is lesz. Pár év tanítási tapasztalattal mondhatom, hogy elég jól működik. Persze, ha konkrétan egy bizonyos témában mutatkozik ez, akkor azt lehet fejleszteni, de mondjuk nem hinném, hogy a focizásban, meg úgy általában mindenben lassú.
Ha zavarja őt, akkor játszhattok olyat, hogy sietve öltözzön fel, mondjuk mérd az időt. Ha ezt sokszor csináljátok, akkor talán vevő rá és ha lelkesítsd, hogy ügyesen csinálja.
A feladatokban a gyakorlás fáradságos és lassú lehet, de működik és sok gyakorlás jól gyorsít.
Egyébként az előző válasszal teljesen egyet értek, de azért megbeszélhetnéd a fiúval, hogy mondta-e ezt neki valaki, és hogy ő is így érzi-e. Ha csak az iskolában baszogatja, és azért mondja ő is, akkor ne szállj be te is ezt szajkózni. A sebesség relatív.
Végre egy sorstárs anyuka.Az én fiam is iszonyú lassú,mindíg is az volt.Az esze vág,a legjobb tanuló az osztályban,csak egy panasz van rá,hogy lassú.És igen azért mert el van kényeztetve.Nem szándékosan,de egyszerűen nem lehet kivárni ahogy veszi a cipőt,kabátot,inkább segítek,mert mindenhonnan elkésnénk.
Az óvónőkkel is szövetkeztünk pedig,hohy nem segítünk neki,hagy szokja,de inkább nem ment udvarra,mert akkor nem kell felöltözni.Akkor volt boldog amikor az oviban ő ruhástól aludhatott,és nem kellett pizsamát vennie.
A hajam kihullik amikor itthon házit ír,mert minden betű között,iszik,pisil,vakarózik,a körmét piszkálja,elmond egy érdekes sztorit a tornádóról.
Én úgy csinálom,hogy egy 3 perces homokórát forgatok.Ha nem írja le a sort amíg lepereg a homok akkor büntiből 1-1 sor diktálást kap.
De az enyém itthon rosszabb,biztos vagyok benne,hogy a végtelenségig ki akarja használni a segítségem.Tegnap 3 piros csilagot hozott 3 matek feladatra,mert ő volt a LEGGYORSABB aki hibátlanul megcsinálta.Itthon meg 3 összeadással 20 percet kinlódott,mindíg tőlem várja a választ.
Sokat gondolkodtam,és egy jó dolgot látok ebben a jellemvonásában.Abban biztos vagyok,hogy soha nem okoz neki majd gondot a stressz.
Tipikus lassan járj,tovább érsz tipus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!