Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek is sok a kifejezet...

Szerintetek is sok a kifejezetten kövér kisgyerek?

Figyelt kérdés

Nem az egy éves duci babákra gondolok, hanem a 2-3-4 évesekre. Ott már igencsak befolyásolni kellene a kedves szülőnek, hogy mennyit és mit eszik a gyerek.

Oviban a 20 gyerekből (kiscsoport) nálunk 2 kifejezetten túlsúlyos, az a kategória, akinek olyan combja van, mint egy felnőtt karja. A gyerekorvos nem szól a szülőknek?

2014. jún. 17. 15:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/73 anonim ***** válasza:
Szerintem is! :)
2014. jún. 18. 22:58
 72/73 anonim ***** válasza:
100%

Alapból a kövér gyerek, bár nem találom szépnek, nem ébreszt bennem semmilyen gyanút a szülőkkel kapcsolatban, viszont tényleg látni nem egyet, nem kettőt, aki kimondtottan kövér, ÉS a fogai már szinte nincsenek is.... Na az ilyen gyerek tuti csipsz-kóla-csoki diétán van... a fogkefét meg csak látásból ismeri.

Amúgy a mai világban, gondoljatok bele, milyen nehéz lehet kövéren felnőni. Örülök, hogy a kislányom nem kövér, mert szerintem ma annyira túl van misztifikálva az emberek külseje, annyira szinte csak az számít, hogy jól nézz ki, meg divatos legyél, meg zsonjon körbe az ellenkező nem, a fejed meg minél üresebb, annál jobb - hogy hatalmas lelki törés és rengeteg gátlás forrása lehet a túlsúly, és ez alól biztos nagyon kevés a kivétel. A gyerekek meg köztudottan alapból ugranak a kövérekre, régen is csúfolták / csúfoltuk a kövéreket, pedig akkor sokkal kevésbé volt a világ kihegyezve a szépségre, mint ma. Bár kérdés, kinek mi a szép...

Egy biztos, nemcsak a testi, hanem legalább ugyanannyira a lelki egészség miatt is fontos, hogy normális ételeken éljen a gyerek. Ilyen értelemben hatalmasat vét a gyereke ellen, aki lusta odafigyelni a kajálására. És nem hinném, hogy ez pénzkérdés, én se gazdag családban nőttem fel, egy üveg kóla árából simán kijön egy kiló mirelit borsó, ami napokig elég pár tükörtojással. Nem kötelező bio-vega-paleo-norbi értendet tartani, anélkül is lehet normális ételhez jutni.

2014. jún. 19. 10:36
 73/73 anonim válasza:
Az én fiam duci, na és ?!
2014. szept. 5. 21:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!