Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek is sok a kifejezet...

Szerintetek is sok a kifejezetten kövér kisgyerek?

Figyelt kérdés

Nem az egy éves duci babákra gondolok, hanem a 2-3-4 évesekre. Ott már igencsak befolyásolni kellene a kedves szülőnek, hogy mennyit és mit eszik a gyerek.

Oviban a 20 gyerekből (kiscsoport) nálunk 2 kifejezetten túlsúlyos, az a kategória, akinek olyan combja van, mint egy felnőtt karja. A gyerekorvos nem szól a szülőknek?

2014. jún. 17. 15:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket a gyerekeket pont azért tolják a babakocsiban mert a súlyukból adódóan könnyen fáradnak nem bírnak menni/mozogni.:(

Így kényelmes a szülőnek,de arra nem gondolnak hogy ezzel csak ártanak.

2014. jún. 17. 15:47
 22/73 anonim ***** válasza:
56%
Az én lányom - bár vékony, így nálad a szűrő szerint lehet, hogy megfér a babakocsiban - nem hajlandó sokat sétálni az utcán. max. motorral, de simán az utcán nem (boltban, nagyiéknál a kertben, és itthon le sem ül, kint nem megy). Na most ha szegényem duci volna, gyanítom, hogy akkor sem szeretné ezt - ettől még itthon mozoghat éppen eleget. Gondolom, az általad látott gyereket sem tolják otthon is.
2014. jún. 17. 15:47
 23/73 A kérdező kommentje:
Még a mozgáshoz annyit, hogy az óvónők szóltak beiratkozáskor, hogy a szülők, ha tehetik, szoktassák a gyerekeiket ahhoz, hogy gyalogolnak, mert ősszel a 3 évesek közt sokan vannak, akik egész nap ülnek, mert nem szoktak menni gyalog sehova és nincsenek mozgáshoz szokva. Ezen elképedtem, de nem én találtam ki.
2014. jún. 17. 15:48
 24/73 anonim ***** válasza:
44%

4es 11es.

Ha a férjed orvos akkor valszeg azt is elmondta, hogy az endokrin betegséggel küzdő gyerekek betegsége éppen a helytelen táplálkozás miatt alakul ki.

2014. jún. 17. 15:51
 25/73 A kérdező kommentje:

Én nem tartom rossznak a motort sem, rollert sem, nálunk van, hogy azzal jönnek boltba. Tény, én 1,5 évnél elpakoltam a babakocsit, és csak rossz időben vettem elő, amúgy gyalogoltak. Eleinte csak a sarokig, később egyre messzebb. Közben persze leültünk, uzsonnáztunk, hintázunk, bogarakat néztünk.

Oké, aki munka előtt-után rohan a bölcsibe, az babakocsival rohan még egy darabig, de nálunk sokan használják a motort, futóbringát az ovihoz is.

A bevásárlóközpontban andalgásnál viszont nem hiszem, hogy azért kell a babakocsi, mert sietős a dolog...

2014. jún. 17. 15:52
 26/73 anonim ***** válasza:
70%
Van egy ismerős anyuka a környezetemben aki a 3éves lányát mióta nincs autója,kb 1km-eres körön belűl nem viszi sehova! Tömegközlekedés vagy hosszab séta nála szóban sem jöhet.
2014. jún. 17. 15:53
 27/73 anonim ***** válasza:
78%

Én egyébként pszichológus vagyok, és ha már valamiben, akkor ebben keresnék gondot, abban, ahogy az anyák/szülők/család az étkezéseket kezelik.

Típusosan vékony gyermekből felnőttként bazinagy óriás tud válni, mert anyáék darabokra parázták magukat a védőnői/gyermekorvosi kontrollon, hogy atyaisten, a gyerekem alig létezik, kicsi, 50 percentilis alatt fejlődik, nem jól nő, stb. stb. Innentől meg elszabadul a pokol, a gyerek ált. 5 évesen már normál súlyú, a platform viszont él anyáékban, és etetik, mint az őrült. A gyerek pedig nem ismeri az éhséget, mert odáig nem jut el, így az étkezés csak kötelező napirendi pont.

A másik pedig, ami jelenségként most kezd létezni a félreértelmezett igény szerinti szoptatás, amikor anya MINDEN nyekkre enni ad a gyereknek (igény szerint szoptatás nem egyenlő azzal, hogy unatkozik a gyerek/fáj a foga kapjon cicit, akkor csendben lesz, tévedés, ellenben azt fogja gondolni, hogy a kínjain az evés tud segíteni, és már kész is egy téves kapcsolás, és a szomorúságában csokit evő felnőtt.

Tehát ami inkább aggasztó, az a súlypara, és a csecsemőtáplálás helytelen módja.

Emellett tartom, hogy fiziológiájában nem determinál semmit: azaz ha normális étkezési higiéné mellett duci egy gyermek, felnőtt korára gyakorlatilag biztosan ki fogja ezt nőni.

2014. jún. 17. 15:54
 28/73 anonim ***** válasza:
50%
Az 1 éves pajzsmirigy betegé? :) Nem hinném! :)
2014. jún. 17. 15:54
 29/73 A kérdező kommentje:

A pajzsirigy beteg gyerekeket pl. szűrik lisztérzékenységre? Mert érdemes lenne... Nálam a lisztérzékenység pajzsmirigy problémákat hozott magával, ami a diétával helyreállt.

Vajon hány % az endokrinológiai betegségek miatt elhízott gyerekek aránya. A szakértők csak néhány százalékot emlegettek. Lehet, hogy több, de akkor a többit miért nem küldik szakorvoshoz???

2014. jún. 17. 15:58
 30/73 anonim ***** válasza:
80%
Nyilván vannak kivételek, de itt most nem 1 évesekről beszélek.
2014. jún. 17. 15:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!